Skip to main content

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης μάς ταξιδεύει μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα

Το αφιέρωμα θα προβληθεί τον Μάρτιο στο πλαίσιο του online 23ου ΦΝΘ, στην ψηφιακή πλατφόρμα του -Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από μία δίγλωσση έκδοση

Αφιέρωμα για τα ταξίδια θα παρουσιάσει το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το οποίο θα προβληθεί τον Μάρτιο (4-14 Μαρτίου 2021), στο πλαίσιο του online 23ου ΦΝΘ, μέσα από την ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ.

Mέσα από 19 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας, το φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ εξερευνά τη σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και τη σχέση του ατόμου μαζί του στην περίοδο της πανδημίας.

Από την Ινδία στην Αλάσκα, σε σταθμούς και στάσεις με τρένα και λεωφορεία που δεν έρχονται και από το Τελ Αβίβ στα σχεδόν «απάτητα» μέρη του κόσμου, όπως η Παταγονία και η Γροιλανδία, ταξιδεύει τους θεατές η προβολή του φεστιβάλ.

Το αφιέρωμα θα συνοδεύεται από μία δίγλωσση ειδική έκδοση, στην οποία άνθρωποι του σινεμά, καλλιτέχνες και ακαδημαϊκοί προσεγγίζουν τις διαφορετικές πτυχές του ταξιδιού. Η έκδοση θα είναι διαθέσιμη στο eshop του Φεστιβάλ, καθώς και στα βιβλιοπωλεία, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Νεφέλη.