Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022
x

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΝΑΣ ΘΕΣΜΟΣ 50 ΧΡΟΝΩΝ

Το πρόγραμμα του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου παρουσίασαν σήμερα οι διοργανωτές στη Θεσσαλονίκη - «Πέρα από τα όρια της Πιερίας, της Μακεδονίας, της Ελλάδας»

Η Θεσσαλονίκη ήταν ο επόμενος σταθμός παρουσίασης του προγράμματος του 51ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Οι συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ.Αναστάσιος Μανώλας και ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, παρουσίασαν τη στόχευση και φιλοσοφία των φετινών εκδηλώσεων.

«Ένας θεσμός 50 χρόνων, με σταθερή αξία και δυναμική»

Ο πρόεδρος του ΟΡΦΕΟ κ. Παπαχρήστος, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη δυναμική που αναπτύσσει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ με νέες, καινοτόμες ιδέες και θεσμούς, όπως ο θεσμός της τιμώμενης χώρας. «Ένα φεστιβάλ που κρατάει 50 χρόνια, σημαίνει ότι κάτι σημαντικό προσφέρει, που προσεγγίζει το ενδιαφέρον των πολιτών. Για μας τους Πιεριείς το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ο πολιτιστικός μας πλούτος. Ο Όλυμπος, οι αρχαιολογικοί χώροι της Πιερίας, σηματοδοτούν την ιστορική μας διαδρομή, συνδέουν το χθες με το σήμερα και κατευθύνουν την πορεία μας στο αύριο. Θα μπορούσε το Φεστιβάλ Ολύμπου να είναι το εμβληματικό φεστιβάλ της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, με έδρα το αρχαίο θέατρο του Δίου. Την ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων. Ας αναλογιστούν την αξία και τη σημασία αυτής μας της πρότασης, οι αρμόδιοι».

Μεγάλη προσφορά στην πολιτιστική χάρτα της Πιερίας

Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου υπογράμμισε ότι «το φετινό φεστιβάλ έχει να προσφέρει πάρα πολλά στην πολιτιστική χάρτα της Πιερίας το καλοκαίρι. Δεν αφορά όμως μόνο την Πιερία, αφορά όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία έχοντας και την υποστήριξη του περιφερειάρχη μας, το στηρίζει, οικονομικά και ηθικά.

Πέρα από τα όρια της Πιερίας, της Μακεδονίας, της Ελλάδας

Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Αναστάσιος Μανώλας σημείωσε χαρακτηριστικά πως το Φεστιβάλ έχει ξεπεράσει όχι μόνο τα όρια της Πιερίας αλλά και της Μακεδονίας και της Ελλάδας. Είναι ιδιαίτερη η χαρά του δήμου μας, δεδομένου ότι είναι συνδιοργανωτής του φεστιβάλ Ολύμπου και συμπαρίσταται στον εξαιρετικό αυτό θεσμό που πιστεύω ότι όχι μόνο θα συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής αλλά θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες».

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων έκαναν το μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΟΡΦΕΟ η σεναριογράφος – εκπαιδευτικός Μάτα Κούρτη και το μέλος του Δ.Σ του Φεστιβάλ Ραφαήλ Μετεκίδης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ