Skip to main content

Το Φεστιβάλ πέταξε το πόντιουμ στην πιο ανατρεπτική τελετή έναρξης

Χωρίς καμία ομιλία, ολόκληρη η τελετή έναρξης έγινε μέσω ενός φιλμ μικρού μήκους που προβλήθηκε στην αίθουσα του Ολύμπιον.

Πιο κινηματογραφική, φρέσκια και ανατρεπτική από ποτέ ήταν η φετινή τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο σήμερα αποχωρίστηκε κυριολεκτικά το πόντιουμ.

Χωρίς καμία ομιλία, ολόκληρη η τελετή έναρξης έγινε μέσω ενός φιλμ μικρού μήκους που προβλήθηκε στην αίθουσα του Ολύμπιον. Το φιλμ ξεκινούσε και τελείωνε με τους γνωστούς δίδυμους της πόλης, Μιχάλη και Ανέστη, και περιελάμβανε σκηνές από ταινίες αλλά και από την προετοιμασία του φεστιβάλ, σκηνές από την πόλη αλλά και δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού, Μυρσίνης Ζορμπά, της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη.



Στο τέλος της ταινίας, η αίθουσα καταχειροκρότησε τους δημιουργούς του φιλμ αλλά και τους δίδυμους που κατασυγκινημένοι υποκλίθηκαν στο κοινό τους.

Με την τελετή αυτή, το δίδυμο Ανδρεαδάκης - Ζαλαντό ξεπέρασε για μια ακόμα φορά τον εαυτό του και απέδειξε πως συνεχίζει ακάθεκτα την αποστολή του να προσφέρει αέρα ανανέωσης στον θεσμό του Φεστιβάλ λίγο πριν αυτός γίνει 60 ετών. 

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ως εργαλείο ανάπτυξης

Όλοι οι πολιτικοί παράγοντες που μίλησαν στο φιλμ της τελετής έναρξης εξήραν τον εξωστρεφή χαρακτήρα του Φεστιβάλ και αναφέρθηκαν στην προοπτική της δημιουργίας ταινιών στην περιοχή της Μακεδονίας.

«Η επιτυχία του Φεστιβάλ οφείλεται στην εξωστρέφειά του καθώς και στη σχέση του με το κοινό του και φυσικά τη Θεσσαλονίκη», τόνισε η Μυρσίνη Ζορμπά.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας σημείωσε με τη σειρά του πως στην Περιφέρεια θα στηθεί σύντομα film office το οποίο θα διευκολύνει την παραγωγή ταινιών στην Κ. Μακεδονία.
Το ίδιο όραμα έχει και ο Γιάννης Μπουτάρης ο οποίος ανέφερε στο βίντεο ότι το να έρχονται δημιουργοί και να γυρίζουν ή να επεξεργάζονται τις ταινίες τους στη Θεσσαλονίκη θα έχει αντίκτυπο στην κουλτούρα της πόλης. Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ, ο δήμαρχος είπε πως η πόλη άλλαξε ταυτότητα με το Φεστιβάλ.
Τέλος, η Κατερίνα Νοτοπούλου υπενθύμισε από πλευράς της το Φεστιβάλ έχει ενταχθεί στο χρηματοδοτικό πακέτο του ΕΣΠΑ και τόνισε πως έχει δημιουργηθεί ένα πολύ ελκυστικό πακέτο κινήτρων για κινηματογραφικούς παραγωγούς προκειμένου να γυρίσουν τις ταινίες του στην περιοχή. Τέλος εξέφρασε την αγάπη της για τον θεσμό και ευχήθηκε στο κοινό Καλό Φεστιβάλ. 

Διαβάστε ακόμη: Άνοιξε η αυλαία στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης