Skip to main content

Το Film Office στην Αγορά Επαγγελματιών του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά με δικό του χώρο στην Αγορά Επαγγελματιών του Φεστιβάλ

Εξωστρέφεια και δικτύωση χαρακτήρισαν τη φετινή παρουσία του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην κινηματογραφική αγορά του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά με δικό του χώρο στην Αγορά Επαγγελματιών του Φεστιβάλ (Αποθήκη Γ', Λιμάνι), όπου Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες και τις δράσεις του Γραφείου, με σκοπό την προσέλκυση και την υποστήριξη οπτικοακουστικών παραγωγών στην Κεντρική Μακεδονία.

Η φετινή Αγορά Επαγγελματιών του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η σημαντικότερη κινηματογραφική αγορά της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, επέστεψε δυναμικά διά ζώσης, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την παρουσίαση νέων δράσεων και την ενίσχυση επιτυχημένων πρωτοβουλιών σε μια υβριδική διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε σε φυσικούς χώρους και online.



«Θα ήθελα να συγχαρώ όσους συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, διότι μέσα από τη σπουδαία δουλειά τους αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο του Φεστιβάλ, που είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες εξωστρέφειας για την πόλη της Θεσσαλονίκης και για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Αυτό είναι κάτι που προσπαθούμε να πετύχουμε ως Περιφέρεια με το Film Office, που πρώτοι δημιουργήσαμε στην Ελλάδα, και ήδη η δουλειά μας αποδίδει καρπούς. Με τους θεσμούς μας που αναβαθμίζονται δημιουργούμε ένα παγκόσμιο κέντρο οπτικοακουστικών παραγωγών στην περιοχή μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος έδωσε το παρών στην τελετή λήξης του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, απονέμοντας τα βραβεία "Film Forward" του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος.

Στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε στην ημερίδα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA με θέμα "Traveling Docs: βιώσιμη παραγωγή ντοκιμαντέρ – προκλήσεις και κίνητρα", η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αλέξανδρου Θάνου.

Ανάμεσα στις επαγγελματικές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ξεχωρίζει η δικτύωση του Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τον κινηματογραφικό οργανισμό Flanders Audiovisual Fund της Φλάνδρας (Βέλγιο), με τον οποίο συζητήθηκε η προοπτική συνεργασίας σε θέματα διαμόρφωσης και διάχυσης καλών πρακτικών για τη βιώσιμη κινηματογραφική παραγωγή (green filming) μεταξύ περιφερειακών Film Offices στην Ευρώπη.

«Επενδύουμε στη εξωστρέφεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως κινηματογραφικού προορισμού μέσα από τη συμμετοχή του Film Office σε αγορές επαγγελματιών και σε αντίστοιχες δράσεις του οπτικοακουστικού χώρου, που συνεισφέρουν στη συνολική μας προσπάθεια να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις προκειμένου να αναδείξουμε την περιοχή μας και το ταλαντούχο δυναμικό της εντός και εκτός των συνόρων», σημείωσε ο κ. Θάνος.