Skip to main content

Το φυσικό αέριο έφτασε στο Ανατολικό του Δήμου Δέλτα

Άναψε η φλόγα του φυσικού αερίου σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνδεσης της κοινότητας με το δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έλαβε χώρα στην πλατεία της Κοινότητας Ανατολικού άναψε η φλόγα του φυσικού αερίου σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνδεσης  της κοινότητας του Δήμου Δέλτα με το δίκτυο διανομής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

«Πιστοί στη δέσμευση μας για αλλαγή σελίδας και στο Ανατολικό με ένα νέο μέσο θέρμανσης, ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρόνο χάρη στην άμεση ανταπόκριση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ η σύνδεση της περιοχής με το δίκτυο φυσικού αερίου. Ήδη έχουν υλοποιηθεί επιτυχώς οι πρώτες συνδέσεις οικιακών καταναλωτών στο δίκτυο φυσικού αερίου, δίνοντας στα νοικοκυριά πρόσβαση σε μια αποδοτική και φιλική προς το περιβάλλον μορφή ενέργειας. Παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στον τομέα της ενέργειας, εμείς παροτρύνουμε τον κόσμο να εμπιστευτεί ένα «καθαρό» προϊόν θέρμανσης λαμβάνοντας υπόψη και τις εκτιμήσεις της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ότι δεν θα είναι ακριβότερο από το πετρέλαιο θέρμανσης», τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, δήλωσε ότι παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω της ενεργειακής κρίσης και με τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η πολιτεία για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, συνεχίζουν να διατηρούν την διαχρονική εμπιστοσύνη τους στο φυσικό αέριο, απολαμβάνοντας τα οφέλη από τη χρήση του, αφού πρόκειται για το πιο ασφαλές, εύχρηστο και οικολογικό συμβατικό καύσιμο. Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα συνεχίσει να υλοποιεί αποδοτικές επενδύσεις σε βιώσιμα δίκτυα διανομής τα οποία στο μέλλον θα διανέμουν ανανεώσιμα αέρια. Τέλος ευχαρίστησε το προσωπικό για την αφοσίωση.

Παράλληλα ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, Πάρης Μπίλλιας συνεχάρη τη Διοίκηση και το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ που παρά τις δύσκολες συγκυρίες που επικρατούν την παρούσα περίοδο, συνεχίζει να επενδύει και να αναπτύσσει το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου .

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Λουμπούτης αναφέρθηκε στη σημασία του εκσυγχρονισμού της περιοχής με ένα μέσο θέρμανσης απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον.

Στην εκδήλωση τροφοδότησης που έλαβε χώρα την Δευτέρα 26.09.2022, έδωσαν το παρόν  ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ανατολικού Σπύρος Καρκαμάνης ο  τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Δαμιανός, στελέχη και εργαζόμενοι στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ και πλήθος κόσμου.