Skip to main content

Το γράμμα «G» στην Αριστοτέλους για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ και διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Το γράμμα «G» (από τη λέξη genocide) θα σχηματίσουν πολίτες της Θεσσαλονίκης, το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους, για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 6 μμ και διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

«Νέοι και νέες κάθε ηλικίας, σας καλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και τις φωνές μας στέλνοντας ένα πανανθρώπινο μήνυμα πρόληψης και αποτροπής του εγκλήματος της Γενοκτονίας που μαστίζει δυστυχώς και τις σύγχρονες κοινωνίες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ.

Σημειώνεται ότι το 2019 έχει ανακοινωθεί ως χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων από την έναρξη της τελευταίας φάσης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους 353.000 γενοκτονηθέντες προγόνους μας, η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος έχει προγραμματίσει μια σειρά δράσεων, οι οποίες λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια ως την εκπνοή του έτους», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Η κορύφωση των δράσεων αυτών ορίζεται τη 19η Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του ποντιακού Ελληνισμού, με τις κεντρικές Πανελλαδικές εκδηλώσεις.