Skip to main content

Το γραμματόσημο της ΕΠΝ Thessaloniki 2014

Στο υπαίθριο ταχυδρομείο της Αριστοτέλους, παρουσιάστηκε το ειδικό γραμματόσημο που εκδόθηκε από τα ΕΛΤΑ με την ευκαιρία του θεσμού Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.
Το δικό τους προσωπικό γραμματόσημο απέκτησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, φορέα διοργάνωσης της Θεσσαλονίκης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, Μαρία Πασχαλίδου.
 
Η ευκαιρία δόθηκε στο πλαίσιο μεγάλης υπαίθριας εκδήλωσης που οργανώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους από τη Θεσσαλονίκη –ΕΠΝ 2014 και τα ΕΛΤΑ για να παρουσιαστεί το ειδικό γραμματόσημο που εκδόθηκε για τον θεσμό. 
 
Ο κ. Μπουτάρης και η κ. Πασχαλίδου, όπως και πολυάριθμοι Θεσσαλονικείς που έδωσαν το παρών στην εκδήλωση, φωτογραφήθηκαν σε μηχάνημα των ΕΛΤΑ προκειμένου να δημιουργήσουν στη συνέχεια επιτόπου (με ψηφιακή εκτύπωση) το προσωπικό τους γραμματόσημο.
 
Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι με το γραμματόσημο των ΕΛΤΑ το μήνυμα της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός αυτό τόνισε σε χαιρετισμό του ο κ. Μπουτάρης,  επισημαίνοντας: «Η συνεργασία με τα ΕΛΤΑ που είχε στόχο  την κυκλοφορία του γραμματοσήμου μέσω του οποίου γίνεται παγκόσμια γνωστή η Θεσσαλονίκη και η ΕΠΝ 2014, παράλληλα δίνει  έμφαση στην έννοια της αλληλογραφίας σε μία εποχή που κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας. Τα γράμματα, οι κάρτες, είναι πράγματα που μένουν».
 
Image
Το γραμματόσημο της ΕΠΝ Thessaloniki 2014
 
Στη συνέχεια πήρε το λόγο η κ. Πασχαλίδου , η οποία τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι γιατί η ΕΠΝ 2014 ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο με το γραμματόσημο που φρόντισαν να εκδώσουν τα ΕΛΤΑ για εμάς, καθώς και άλλα τέσσερα συλλεκτικά προϊόντα. Στόχος μας είναι να διαδώσουμε την ανάγκη για επικοινωνία, να στείλουμε μέσω της αλληλογραφίας ένα μήνυμα αισιόδοξο στους ανθρώπους που αγαπάμε». 
 
Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός εξέφρασε την ευχαρίστησή του για τη συνεργασία αυτή με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την ΕΠΝ 2014. «Είναι μία ευχάριστη μέρα για τα ΕΛΤΑ καθώς συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της ΕΠΝ 2014. Κρατήσαμε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης τα μηνύματα εξωστρέφειας, πολυπολιτισμικότητας και συμμετοχής».
 
Στη σημασία της έκδοσης του ειδικού γραμματοσήμου και τη σύνδεση της πρωτοβουλίας αυτής με τη νεολαία αναφέρθηκαν επίσης ο πρόεδρος των εργαζομένων των ΕΛΤΑ Γιώργος Βασιλόπουλος και ο ειδικός σύμβουλος Φιλοτελισμού Μωυσής Κωνσταντίνης.
 
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους ένα υπαίθριο ταχυδρομείο με γραμματοκιβώτιο και παραδοσιακά ποδήλατα ταχυδρόμου.  Στο κοινό διατέθηκαν δωρεάν 5000 κάρτες, στις οποίες απεικονίζονται σκηνές από τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, καθώς και οι  θεματικές ενότητες της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
 
Επίσης παρουσιάστηκαν άλλα τέσσερα ειδικά συλλεκτικά φιλοτελικά προϊόντα: ειδικό συλλεκτικό τετράδιο με ένθετο αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, ειδικό αριθμημένο φύλλο Προσωπικού Γραμματοσήμου σε πολυτελή συσκευασία, σετ 10 καρτών της Θεσσαλονίκης με αυτοκόλλητα γραμματόσημα και βελούδινη κασετίνα με επάργυρο γραμματόσημο της ΕΠΝ2014.
 
Την εκδήλωση πλαισίωσε  η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.