Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΤΟ GREEN DEAL «ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ» ΜΕ ΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σύμφωνα με την Κομισιόν, οι αστικές συγκοινωνίες «ντύθηκαν» στα χρώματα της φύσης και «ζωντανεύουν» τους δρόμους των δύο πόλεων

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, μετά τους συρμούς του Μετρό της Αθήνας, ταξιδεύει με τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου Κρήτης και παρουσιάζει το #EUGreenDeal.

Από τη Δευτέρα 15/02/2021, οι αστικές συγκοινωνίες «ντύθηκαν» στα χρώματα της φύσης και «ζωντανεύουν» τους δρόμους των δύο πόλεων, στο Ηράκλειο της Κρήτης σε συνεργασία με το Αστικό Κ.Τ.Ε.Λ Ηρακλείου και στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ).

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαμορφώσει το σχέδιο της για την οικονομική ανάπτυξη με στόχο μια πιο ανθεκτική οικονομία, μια πιο δίκαιη κοινωνία και έναν πιο «πράσινο» πλανήτη. «Στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται οι φιλικές προς το περιβάλλον μεταφορές σε πράσινες και ψηφιακές ευρωπαϊκές πόλεις. Άλλωστε η μετά-COVID εποχή αποτελεί πρόκληση τόσο για τους Ευρωπαίους πολίτες όσο και για τις πόλεις μας. Υιοθετώντας νέες πράσινες συνήθειες, κάνουμε τις πόλεις μας ασφαλέστερες, καθαρότερες και προσβάσιμες σε όλους», σημειώνεται.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι ο οδικός χάρτης για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Στηρίζουμε τη μετατροπή των κλιματικών  και περιβαλλοντικών προκλήσεων σε ευκαιρίες σε όλους τους τομείς πολιτικής και επιτυγχάνουνε μια μετάβαση δίκαιη για όλους, χωρίς αποκλεισμούς», επισημαίνεται.

Πρεσβευτής της εκστρατείας είναι ο Φώτης Σεργουλόπουλος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ