Skip to main content

Νερό Souroti: Σύμμαχος υγείας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα

H souroti κάνει δυναμική επιστροφή στην αγορά, με τρία νέα αρώματα που στηρίζονται στη φυσικότητα και την αγνότητα των στοιχείων της.

Η ζωή των ανθρώπων είναι άμεσα συνδεδεμένη με το νερό, το οποίο συντελεί στη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού, ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως τα 2/3 του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από το υγρό αυτό στοιχείο.

Σύμφωνα με μελέτες, το νερό συμβάλλει σημαντικά στη ζωή και την αναπαραγωγή των ανθρώπινων κυττάρων, ενώ αποτελεί το κύριο μέσο για τη μεταφορά των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα και τα όργανα του σώματος, αλλά και το μέσο απομάκρυνσης των τοξικών και άχρηστων ουσιών.

Πρόσθετο ρόλο στις ευεργετικές δράσεις του νερού έχει η πηγή από την οποία αντλείται και ο φυσικός πόρος souroti αποτελεί το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Τα διεθνώς αναγνωρισμένα ιαματικά νερά της ιστορικής πηγής στη Σουρωτή, για τα οποία υπάρχουν αναφορές ήδη από την αρχαιότητα, αναβλύζουν από μεγάλο υπόγειο βάθος και το πέρασμά τους από πετρώματα ιδιαίτερης σύστασης είναι τα στοιχεία που προσδίδουν στη souroti την ιδιαίτερη μεταλλική της σύσταση και την ξεχωριστή της γεύση.

Από την αρχαιότητα ως σήμερα σύμμαχος της υγείας



Η πηγή της souroti "ανακαλύφθηκε" το 1916 από Γάλλους στρατιώτες που στρατοπέδευσαν στην περιοχή κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, ξεδιψώντας από τότε και για πάνω από έναν αιώνα χιλιάδες ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, η περιοχή είχε εντοπιστεί ήδη από την αρχαιότητα, αφού σε ολόκληρη τη Μακεδονία ήταν γνωστό ότι στις βόρειες παρυφές του όρους Κάλαυρος -στα σύνορα των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής- υπήρχε μία πηγή απ’ όπου ανάβλυζε άφθονο νερό από τη γη, σχηματίζοντας μια μικρή λίμνη που υπερχείλιζε και κατέληγε στον μικρό ποταμό Ανθεμoύντα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τοπικοί θρύλοι αναφέρουν πως ένας από τους πιο φανατικούς λάτρεις του ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, ο οποίος επισκεπτόταν τακτικά τη Σουρωτή για να το προμηθευτεί. 

Οι ευεργετικές ιδιότητες



Μέταλλα, ιχνοστοιχεία και άλατα αποτελούν τα πλεονεκτήματα του φυσικού πόρου souroti με ωφέλιμες δράσεις τόσο στην εσωτερική λειτουργία του οργανισμού όσο και στην εξωτερική εμφάνιση του ανθρώπου: Ένα λίτρο souroti καλύπτει περίπου το 25% των ημερήσιων αναγκών σε ασβέστιο και περίπου το 15% των ημερήσιων αναγκών σε μαγνήσιο ενός ενήλικα.

Εμβαθύνοντας στις ιδιότητές του, τα όξινα ανθρακικά που περιέχει το νερό souroti συμβάλλουν στην ρύθμιση της οξύτητας στο στομάχι και στην ομαλή λειτουργία της πέψης, ενώ τα ποσοστά του σε ασβέστιο και μαγνήσιο δρουν ωφέλιμα στο ουροποιητικό σύστημα, στις νεφρολιθιάσεις, στο καρδιαγγειακό σύστημα αλλά και στην παραγωγή ενέργειας.

Παράλληλα, η εξαιρετικά υψηλή περιεκτικότητα τόσο σε διοξείδιο του πυριτίου όσο και σε λίθιο συμβάλλει στην αντιγηραντική του δράση, συντελώντας στη διατήρηση ενός λαμπερού, ελαστικού και υγιούς δέρματος στην ανθεκτικότητα των μαλλιών και των νυχιών, καθώς και στην ευεξία και την ψυχική ισορροπία αντίστοιχα.

Όπως είναι φυσικό, το νερό souroti δεν περιέχει καθόλου θερμίδες και πρόσθετα συντηρητικά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το 2014 ο φυσικός πόρος souroti αναγνωρίστηκε ως ιαματικό νερό για ποσιθεραπεία, με ιατρική τεκμηρίωση των ιδιοτήτων και των ευεργετικών δράσεων στον ανθρώπινο οργανισμό από την Ομάδα Ιατρικής Μελέτης των Ιαματικών Νερών.

Τρεις νέες γεύσεις



H souroti κάνει δυναμική επιστροφή στην αγορά, με τρία νέα αρώματα που στηρίζονται στη φυσικότητα και την αγνότητα των στοιχείων της. Αναζωογονεί και ξεδιψάει με αρώματα δυόσμου και μέντας, λεμονιού και λάιμ, αγγουριού και λάιμ, όλα με φυσικώς ανθρακούχο νερό, χωρίς ζάχαρη και με λιγότερο από μία θερμίδα. Αποτελεί συμμαχό υγείας αλλά και ιδανική επιλογή δροσιάς και στο φετινό καλοκαίρι...