Skip to main content

Στον δήμο για να γίνει πάρκο ΑμεΑ το πρώην ορφανοτροφείο Μ. Αλέξανδρος

Το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ θα καλυφθεί από το υπουργείο - Απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης του

Τη δωρεάν παραχώρηση του ακινήτου όπου στεγαζόταν το πρώην ορφανοτροφείο Μέγας Αλέξανδρος, στην Άνω Τούμπα, ιδιοκτησίας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον δήμο Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ, ενέκρινε η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, με απόφαση η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια».

Σύμφωνα με την απόφαση, πρόκειται για «ακίνητο που αφορά στη συνολική επιφάνεια του Ο.Τ. Γ310α, η οποία ανέρχεται σε 2.163,46 μέτρα τετραγωνικά και βρίσκεται μεταξύ των οδών Γρηγ. Λαμπράκη-Παυσιλύπου-Ολυμπίας στην περιοχή του συνοικισμού «Άνω Τούμπα» του Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι όμορο του Ο.Τ. Γ310 με μη υλοποιημένο μεταξύ τους πεζόδρομο πέντε (5) μέτρων, ενώ αποτελεί τμήμα του γεωτεμαχίου με ΚΑΕΚ 190446935001». 

Η χρονική διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται εις το διηνεκές, ενώ, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, απαγορεύεται η αλλαγή της χρήσης και η χρησιμοποίηση του παραχωρούμενου χώρου από τον δήμο για σκοπό διαφορετικό από αυτόν για τον οποίο παραχωρείται.

Το κόστος υλοποίησης του έργου για τη δημιουργία πάρκου ΑμεΑ θα καλυφθεί από το υπουργείο, σύμφωνα με όσα θα οριστούν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του υπουργείου και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ κάθε άλλη δαπάνη σχετικά με το εν λόγω ακίνητο, τις λειτουργικές δαπάνες, καθώς και τις δαπάνες για τη συντήρηση του πάρκου ΑμεΑ θα επιβαρύνουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.