Skip to main content

Το ΥΠΟΙΚ διαψεύδει ότι ο Βαρουφάκης είναι σύμβουλος εταιρείας Bitcoin

Η εταιρεία στην οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο ΥΠΟΙΚ είναι σύμβουλος, τονίζει πως δεν της έχει προσφέρει καμία υπηρεσία από τον Δεκέμβριο του 2014.

Ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει τις «ανακρίβειες», όπως τις χαρακτηρίζει, δημοσιεύματος που κάνει λόγο για συνεργασία του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με την εταιρεία Bitcoin TEMBUSU, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το ΥΠΟΙΚ επικαλείται ανακοίνωση της εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει προσφέρει καμία υπηρεσία στην εταιρεία από τον Δεκέμβριο του 2014.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ:

Σχετικά με τις ανακρίβειες του «Πρώτου Θέματος» όσον αφορά δήθεν συνεχιζόμενη συνεργασία του Υπουργού Οικονομικών με την TEMBUSU, εξέδωσε ανακοίνωση και η ίδια η  εταιρεία, με την οποία αποκαθίσταται η αλήθεια. Σε αυτή την ανακοίνωση, που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της,  μεταξύ άλλων σημειώνει ότι:  

«Ο καθηγητής Βαρουφάκης βοήθησε στην οικοδόμηση  ενός σημαντικού κομματιού της ιδρυτικής στρατηγικής της Tembusu Systems λίγο πριν το τέλος του 2014 και εργάστηκε ως σύμβουλος στον τομέα αυτό. Συνεχίζουμε να τον αναγνωρίζουμε ως σύμβουλό μας λόγω αυτή της ιδρυτικής συμβολής του στην εταιρεία.

Η τελευταία συνεισφορά του στην Tembusu Systems ήταν το Δεκέμβριο του 2014 και δεν έχει προσφέρει καμία υπηρεσία στην εταιρεία από τότε που πήρε την απόφαση να κατέβει τις ελληνικές γενικές εκλογές».