Skip to main content

Το υπουργείο Άμυνας απαγόρευσε εκδήλωση για τη Μακεδονία

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο προσεχές μέλλον.

Αίσθηση έχει προκαλέσει η παρέμβαση του νέου υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη να απαγορεύσει εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών για την Μακεδονία.

Την εκδήλωση με τίτλο «Μακεδονία μια και ελληνική» προγραμμάτιζε για σήμερα το International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA), σύμφωνα με το οποίο, αναβάλλεται, «κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα».

Η αίθουσα, όπως αναφέρει το ΙΗΑ είχε κλειστεί από τις αρχές Ιανουαρίου 2019 από την συν-διοργανώτρια Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, η οποία ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά, την παραμονή της εκδήλωσης, ότι ακυρώνεται η σχετική κράτηση και ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

«Προφανώς, εν όψει του άρθρου 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών», η εκδήλωση «Μακεδονία μια και ελληνική» θεωρείται ανεπιθύμητη».

Το ΙΗΑ εκφράζει την λύπη του για την αιφνιδιαστική ακύρωση της εκδήλωσης και ήδη αναζητά άλλους χώρους για την πραγματοποίηση της στο αμέσως προσεχές μέλλον.