Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ, ΚΟΥΤΣΟΚΟΥΜΝΗ, ΓΚΙΡΤΖΙΚΗ

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Αθλητισμού ενημέρωσε για τα πεπραγμένα της συνάντησης των Κοντονή, Κουτσοκούμνη και Γκιρτζίκη.

Για τα πεπραγμένα της συνάντησης των Σταύρο Κοντονή, Κωστάκη Κουτσοκούμνη και Γιώργου Γκιρτζίκη ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Αθλητισμού.

Αναλυτικά η ενημέρωση:

«Κατ’ αρχάς η ΕΠΟ παραιτείται της αίτησης ακύρωσης της στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του κ. Κοντονή να διακόψει το Κύπελλο. Άμεσα κάνει αίτηση θεραπείας (αυτός είναι ο νομικός όρος) στον κ. Κοντονή για την επανέναρξη του Κυπέλλου. Εντός 48 ωρών, ως την ερχόμενη Πέμπτη δηλαδή, η ΦΙΦΑ θα αποστείλει γραπτώς όλα όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση τα οποία είναι:

1. Να έρθει στην Ελλάδα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, μία επιτροπή της ΦΙΦΑ, η οποία θα μεριμνήσει για την εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ και όλων των κανονισμών της, πειθαρχικού, δεοντολογίας και διαιτησίας σύμφωνα με όσα ισχύουν στη διεθνή συνομοσπονδία.

2. Την ερχόμενη εβδομάδα επίσης θα δημιουργηθεί το νομικό πλαίσιο για την παραπομπή των 7 ποινικά διωκόμενων της εγκληματικής οργάνωσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα μπορεί πλέον να επιλαμβάνεται και για αδικήματα πριν από το 2014.

Αφού ο κ. Κοντονής λάβει στα χέρια του την επιστολή της ΦΙΦΑ με τις δεσμεύσεις της, τότε θα προχωρήσει στην επανέναρξη του Κυπέλλου, είτε με κεκλεισμένων των θυρών είτε παρουσία μαθητών. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την ΦΙΦΑ και την ΕΠΟ, έχει πέσει ο τελικός της διοργάνωσης να διεξαχθεί με ξένο διαιτητή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ