Skip to main content

Ιπποκράτειο: Σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος, έρχεται και ο δεύτερος

Τι απαντά η διοίκηση του νοσοκομείου στις καταγγελίες του σωματείου-Εντός του μήνα οι προσφορές για την προμήθεια δεύτερου τομογράφου

Για την ύπαρξη αξονικού τομογράφου στο Ιπποκράτειο διαβεβαιώνει η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος απαντώντας σε καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, ενώ εντός του μήνα ανοίγουν οι προσφορές για την προμήθεια δεύτερου αξονικού τομογράφου.

Το Σωματείο, με ανακοίνωσή του, είχε καταγγείλει ότι μετά από βλάβη στον μοναδικό αξονικό τομογράφο που διαθέτει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο, η γενική εφημερία στις 4/2/21 διεκπεραιώθηκε, χωρίς αξονικό τομογράφο και τα περιστατικά που έπρεπε να κάνουν αξονική καλύφθηκαν από τον αξονικό τομογράφο του ΑΧΕΠΑ.  Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Ήδη όλη την περίοδο από το Σεπτέμβρη και μετά που το «Ιπποκράτειο» μετατράπηκε σε νοσοκομείο αναφοράς για την Covid και έφτασε να νοσηλεύει μέχρι και 300 ασθενείς με κορονοϊό, η λειτουργία μόνο ενός μηχανήματος είχε ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του αξονικού με πολύ περισσότερα περιστατικά και την εξάντληση του έτσι κι αλλιώς ελλιπούς προσωπικού, την ενδονοσοκομειακή διασπορά (καθώς οι ασθενείς με κορονοϊό μεταφέρονταν από τις κλινικές Covid του κτιρίου Γ στον αξονικό που βρίσκεται στο κτίριο Α διασχίζοντας όλο το νοσοκομείο), αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση λόγω της απαραίτητης απολύμανσης μετά από κάθε περιστατικό. Η τοποθέτηση ενός δεύτερου αξονικού τομογράφου στο κτίριο Γ είναι απαραίτητη για την αποσυμφόρηση του μοναδικού μηχανήματος αλλά και για την ασφαλέστερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των περιστατικών κορονοϊού».

Από την πλευρά της η διοίκηση του Ιπποκρατείου σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι:

- Το Ιπποκράτειο διαθέτει και θα διαθέτει αξονικό τομογράφο.

- Την Πέμπτη 4/2 διαπιστώθηκε βλάβη. Άμεσα το τμήμα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας ενημέρωσε την κατασκευάστρια εταιρεία και σήμερα 8/2 παρελήφθη το απαραίτητο ανταλλακτικό από Γερμανία, επισκευάστηκε και ήδη δόθηκε σε λειτουργία.

- Η εφημερία του νοσοκομείου ουδέποτε διαταράχθηκε λόγω αυτής της βλάβης καθώς είχε ήδη γίνει η απαραίτητη ενημέρωση και όσα περιστατικά τυχόν προέκυψαν εξυπηρετήθηκαν από όμορα νοσοκομεία  και από τον μαγνητικό τομογράφο του Ιπποκρατείου.

- Τα θετικά με λοίμωξη για Covid-19 περιστατικά μεταφέρονται στον αξονικό τομογράφο λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων.

- Εντός του μήνα ανοίγουν οι προσφορές για την προμήθεια δεύτερου αξονικού τομογράφου.

- Ο χώρος που θα εγκατασταθεί ο δεύτερος  αξονικός τομογράφος  είναι αυτός που εισηγούνται οι καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του Νοσοκομείου και μόνο.

Τέλος, η διοίκηση του Ιπποκρατείου  αναφέρει ότι σε καμία περίπτωση δεν υιοθετεί απόψεις περί διαλυμένου Νοσοκομείου σημειώνοντας ότι αν έκανε κάτι τέτοιο, θα ακύρωνε τις προσπάθειες των εργαζομένων του τις οποίες αναγνωρίζει και το ευχαριστεί.

Διαβάστε την καταγγελία αναλυτικά: