Skip to main content

Το Ιράν δηλώνει έτοιμο να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά του

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Ιράν ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία τη 14η Σεπτεμβρίου.

Ο αρχηγός του πολεμικού ναυτικού του Ιράν διαμήνυσε σήμερα ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι έτοιμη να υπερασπιστεί τα θαλάσσια σύνορά της και θα δώσει μια "συντριπτική απάντηση" σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία κατηγορούν το Ιράν ότι διέπραξε τις επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία τη 14η Σεπτεμβρίου. Το Ιράν απορρίπτει τις κατηγορίες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

"Στην περίπτωση οποιουδήποτε λάθος υπολογισμού και επίθεσης από τον εχθρό, (το πολεμικό ναυτικό) θα δώσει την πλέον συντριπτική απάντηση το συντομότερο δυνατόν" προειδοποίησε ο υποναύαρχος Χουσέιν Χανζάντι, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

"Σήμερα, οι αμυντικές ικανότητες της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν βρίσκονται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και οι ένοπλες δυνάμεις και οι (Φρουροί της Επανάστασης) είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας".