Skip to main content

Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε Κάιρο και Αγ. Πετρούπολη

Δύο άτομα άνοιξαν πυρ στην είσοδο εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση εναντίον της κοπτικής εκκλησίας στα νότια προάστια του Καΐρου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ανθρώπων, καθώς και για την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σούπερ μάρκετ στην Αγία Πετρούπολη.  

Δύο άτομα άνοιξαν πυρ στην είσοδο εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί. Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες του αιγυπτιακού πρακτορείου MENA. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ένας εκ των δραστών άνοιξε νωρίτερα πυρ σε κατάστημα που απέχει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από την εκκλησία, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στη χριστιανική εκκλησία, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.

Στην Αγ. Πετρούλη, από την έκρηξη στο σούπερ μάρκετ, στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Gigant Hall, τραυματίστηκαν 13 άνθρωποι. Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τρομοκρατική ενέργεια την έκρηξη.