Κυριακή 29 Μαΐου 2022
x

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έκανε τροποποιήσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης για πιλότους και πλοηγούς

Χθες, Κυριακή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η διοίκηση του ισραηλινού στρατού λαμβάνει μέτρα προετοιμασίας για πιθανή προσφυγή στο σενάριο στρατιωτικής επίθεσης στο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Το ραδιόφωνο του Στρατού του Ισραήλ, ανέφερε ότι ο Αρχηγός του Επιτελείου, Αβίβ Κοχάβι, έδωσε εντολή στις ένοπλες δυνάμεις να επιταχύνουν τις προετοιμασίες για μια πιθανή επίθεση στο Ιράν.

Ακόμη ανέφερε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, στο πλαίσιο αυτών των προετοιμασιών, έκανε τροποποιήσεις στα προγράμματα εκπαίδευσης και αποκατάστασης για πιλότους και πλοηγούς, εξηγώντας ότι αυτές οι τροποποιήσεις αφορούν τα προχωρημένα στάδια αυτών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης της ήδη αυξανόμενης έντασης μεταξύ Τελ Αβίβ και Τεχεράνης και της διεξαγωγής στρατιωτικών ελιγμών από το Ιράν, τους οποίους ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Fars, συμπεριλαμβανομένης της προσομοίωσης του σεναρίου στόχευσης του ισραηλινού πυρηνικού αντιδραστήρα στη Ντιμόνα.

Πηγή: ertnews
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ