Skip to main content

Το κάστρο της Πράγας πρώτο σε επισκεψιμότητα

Στα πιο δημοφιλές αξιοθέατα της Τσεχίας το κάστρο της Πράγας, ο ζωολογικός κήπος, το Εβραϊκό και Εθνικό μουσείο
Πάνω από 1.340.000 τουρίστες επισκέφθηκαν το Κάστρο της Πράγας το 2008, κάνοντάς το έτσι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο της χώρας. Είναι γνωστό ότι το κάστρο είναι ένα σύμπλεγμα από κτίρια που περιλαμβάνουν τον καθεδρικό ναό του Αγίου Βίτους, το παλιό βασιλικό παλάτι με την αίθουσα Vladislavsky, τη βασιλική και το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, τη Χρυσή οδό με την Daliborka, την πινακοθήκη και φυσικά τους υπέροχους κήπους που περιβάλλουν το κάστρο.

Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία κάθε αρχή της ώρας να θαυμάσουν στις πύλες την αλλαγή της φρουράς, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι η διαδικασία συνοδεύεται από μουσική. Σημειώνουμε ότι το κάστρο της Πράγας είναι και η έδρα του προέδρου της Τσεχικής Δημοκρατίας.

Δεύτερο αγαπημένο σημείο επίσκεψης των τουριστών αποτελεί ο ζωολογικός κήπος της Πράγας, που το 2008 δέχθηκε 1.200.000 τουρίστες. Στο ζωολογικό κήπο οι επισκέπτες θα βρουν 4.000 ζώα από 530 είδη, πολλά από τα οποία είναι υπό εξαφάνιση. Κάθε ημέρα υπάρχουν ειδικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες.

Στον πίνακα με τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Τσεχίας ακολουθεί το Εβραϊκό Μουσείο, αλλά και το Εθνικό Μουσείο, το οποίο είχε 549.000 επισκέψεις. Το Εθνικό, που στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοαναγεννησιακό κτίριο, είναι το μεγαλύτερο και παλαιότερο μουσείο της Τσεχίας. Εκτός από το πάνθεον του τσεχικού έθνους, υπάρχουν συλλογές ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Το μουσείο οργανώνει πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκθέσεις κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου.