Skip to main content

Το κατώφλι του ειδικού ανακριτή πέρασε ο Αρτέμης Σώρρας

Ο ιδρυτής της οργάνωσης οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του

Ενώπιον του ειδικού ανακριτή, ο οποίος χειρίζεται τη δικογραφία για τη δράση της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις», οδηγήθηκε ο Αρτέμης Σώρρας, ο οποίος συνελήφθη χθες στον Άλιμο, ενώ καταζητούταν για περισσότερο από έναν χρόνο.

Ο ιδρυτής της οργάνωσης οδηγήθηκε αρχικά στον εισαγγελέα, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του, τον Μάρτιο του 2017, για σωρεία κακουργημάτων.

Ακολούθως παραπέμφθηκε στον ανακριτή της υπόθεσης. Ωστόσο σε βάρος του εκκρεμεί και άλλο ένα ένταλμα ως φυγόποινου, καθώς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 ετών από δικαστήριο της Πάτρας για υπεξαίρεση.

Μαζί με τον κ. Σώρρας, στον εισαγγελέα οδηγήθηκε και ο άντρας που συνελήφθη χθες μαζί του, εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για υπόθαλψη εγκληματία.

Στο δικαστήριο ανέμεναν τον συλληφθέντα αρκετοί υποστηρικτές της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από σχετική έρευνα, έχει ασκηθεί εις βάρος του κ. Σώρρα και συνεργατών του ποινική δίωξη για σωρεία βαρύτατων αδικημάτων, όπως τα κακουργήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης και της απόπειρας απάτης κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και τραπεζών με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η δίωξη περιλαμβάνει επίσης, και σειρά πλημμελημάτων, όπως αυτά της διασποράς ψευδών ειδήσεων, της πρόκλησης ή διέγερσης σε διάπραξη κακουργημάτων ή πλημμελημάτων κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση κ.α