Skip to main content

Το Κίεβο επιβάλλει αυστηρότερα μέτρα μετά την εκτόξευση κρουσμάτων κορωνοϊού

Η ουκρανική πρωτεύουσα θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων, είπε σε μια ενημέρωση ο δήμαρχος της πόλης.

Οι κάτοικοι του Κιέβου θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού για να εισέρχονται σε εστιατόρια, γυμναστήρια και τις δημόσιες συγκοινωνίες από τη Δευτέρα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της πόλης, αφότου η χώρα κατέγραψε νέο ρεκόρ ημέρας σε κρούσματα Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε πως η Ουκρανία κατέγραψε ένα ρεκόρ 26.071 νέων μολύνσεων κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, έναν αριθμό υψηλότερο από το προηγούμενο υψηλό των 23.785 μολύνσεων στις 22 Οκτωβρίου. Τα στοιχεία του υπουργείου κάνουν επίσης λόγο για 576 θανάτους σχετιζόμενους με τον νέο κορωνοϊό.

«Η Ουκρανία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα για όλη τη διάρκεια της πανδημίας σε καθέναν από τους δείκτες, τον αριθμό των νέων ημερήσιων κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βίκτορ Λιάσκο, σε μια ενημέρωση που μεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα.

Το σύνολο των κρουσμάτων Covid-19 στην Ουκρανία ανέρχεται σε 2,85 εκατομμύρια, με 66.204 θανάτους.

Η ουκρανική πρωτεύουσα θα αυστηροποιήσει τους περιορισμούς λόγω της εκτόξευσης των κρουσμάτων, είπε σε μια ενημέρωση ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

«Επιβάλλουμε αυτούς τους αυστηρούς περιορισμούς, διότι δεν υπάρχουν άλλες επιλογές για να σώσουμε την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων, να αποτρέψουμε την κατάρρευση του συστήματος υγείας, το οποίο ενδέχεται να μην μπορέσει να αντέξει τέτοια εισροή ασθενών», τόνισε ο Κλίτσκο.

Μια κυβερνητική επιτροπή κήρυξε σήμερα το Κίεβο ως «κόκκινη ζώνη», ένας ορισμός που ισοδυναμεί με την επιβολή αυστηρότερων περιορισμών. Από την 1η Νοεμβρίου, τα εστιατόρια, τα γυμναστήρια, τα καταστήματα και οι χώροι ψυχαγωγίας θα μπορούν να λειτουργούν εφόσον όλο το προσωπικό τους έχει εμβολιαστεί.

Επιπλέον, σε αυτές τις εγκαταστάσεις θα απαγορεύεται να εισέλθουν επισκέπτες που δεν διαθέτουν πιστοποιητικά εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ Covid-19. Ένα αρνητικό τεστ ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού θα είναι υποχρεωτικά για τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς.