Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020
x

ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Το ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική έλαβε ποσοστό 8,72% που είναι το υψηλότερο από όλες τις εκλογικές περιφέρειες στην Κεντρική Μακεδονία.

Παρά τις περί του αντιθέτου αρχικές εκτιμήσεις, ο αέρας ανανέωσης στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική φαίνεται να έδωσε ώθηση στο κόμμα, όπως έδειξε η πολύ καλή επίδοσή του στις ευρωεκλογές. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική έλαβε ποσοστό 8,72% που είναι το υψηλότερο από όλες τις εκλογικές περιφέρειες στην Κεντρική Μακεδονία.

Υπενθυμίζεται ότι, με μία τολμηρή απόφαση της Φώφης Γεννηματά, από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στη Χαλκιδική αποκλείστηκαν οι δύο πρώην βουλευτές Γιάννης Δριβελέγκας και Χρήστος Πάχτας. Αντίθετα, συμμετέχουν ο πολιτευτής Απόστολος Πάνας, ο πρώην δήμαρχος Μιχάλης Βλαχόπουλος, η αγρότισσα και υποψήφια βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ το 2009 Σάσα Ευτάτογλου, η δικηγόρος Μάρθα Ζέππου και ο πρώην δήμαρχος Κασσάνδρας Άρης Κανέλλης.

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι ο κ. Πάνας, διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης  στη Χαλκιδική, έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και προβάλλει ως το μεγάλο φαβορί για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εθνικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι εάν το ΚΙΝΑΛ επαναλάβει την επίδοσή του στις εθνικές εκλογές πιθανότατα θα κερδίσει μία έδρα στη Χαλκιδική μετά από μία χαμένη τετραετία για το κόμμα στην περιοχή.

Σε κάθε περίπτωση, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να κερδίζει το στοίχημα της ανανέωσης του ψηφοδελτίου του στη Χαλκιδική και ίσως αυτή η προσέγγιση θα πρέπει να αποτελέσει το παράδειγμα για τις επιλογές που πρέπει να κάνει το κόμμα σε όλη τη χώρα, αξιοποιώντας την ευκαιρία που παρουσιάζεται από την κρίση στην οποία βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συντριβή της περασμένης Κυριακής.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ