Skip to main content

Το ΚΙΝΑΛ, ο δήμος Θεσσαλονίκης και το επόμενο βήμα της Εύας Καϊλή

Δεν είναι μυστικό ότι υπάρχουν στελέχη τα οποία είναι επιφυλακτικά στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά να παράσχει εκ νέου στήριξη στον Γιάννη Μπουτάρη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ως γνωστόν για τον δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο υποστήριξε το 2010 και το 2014, στις δύο επιτυχείς για εκείνον εκλογικές μάχες.

Ωστόσο, δεν είναι μυστικό ότι αυτή τη φορά υπάρχουν στελέχη τα οποία είναι επιφυλακτικά απέναντι στην απόφαση της Φώφης Γεννηματά να παράσχει εκ νέου στήριξη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Οι επιφυλάξεις έχουν να κάνουν αφενός με το ότι τη φορά αυτή, στο πλευρό του Μπουτάρη τάσσεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που ξινίζει πολλούς στο ΚΙΝΑΛ. Αφετέρου κάποιοι σκέφτονται ότι η αμφισημία του δημάρχου ως προς την υποψηφιότητά του, σημαίνει πιθανότατα ότι δεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του και γι’ αυτό, θέτουν ζήτημα, το Κίνημα να προετοιμάσει plan b για παν ενδεχόμενο.

Το θέμα θα συζητηθεί πιθανότατα στη σημερινή περιφερειακή συνδιάσκεψη της οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΙΝ.ΑΛ. η οποία θα γίνει το απόγευμα στο δημαρχείο Νεάπολης Συκεών. Θέμα της είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές και στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που προέρχονται από την Κεντρική Μακεδονία, μαζί και τα μέλη όλων των Νομαρχιακών Επιτροπών της περιοχής.

Ωστόσο, πληροφορούμαι ότι χθες έγινε μια απόπειρα να συνέλθει η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης (ναι, υφίσταται και αυτή, παράλληλα με την Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ.). Δεν προσήλθαν πολλοί, τέσσερις, πέντε μου είπαν όλοι κι όλοι, όμως, έγινε συζήτηση για τις υποψηφιότητες, τόσο για το δήμο Θεσσαλονίκης, όσο και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως πληροφορούμαι, στη συζήτηση έπεσαν και δύο ονόματα, από τον γραμματέα της ΝΕ Χρήστο Παπαδούλη.

Για την Περιφέρεια προτάθηκε ο πρώην βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ, και για λίγο υφυπουργός Επικρατείας, Άγγελος Τόλκας, για δε τον δήμο Θεσσαλονίκης η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή.

Τώρα, δεδομένου ότι ο Παπαδούλης υπήρξε συνεργάτης της Εύας, εικάζω ότι η πρότασή του, αν δεν έγινε καθ’ υπόδειξή της, σίγουρα δεν έγινε εν αγνοία της. Οπότε, συμπεραίνω, ότι η Εύα σκέφτεται από τώρα το επόμενο πολιτικό βήμα της μετά το Στρασβούργο, καθώς θεωρείται μάλλον απίθανο να συμπεριληφθεί εκ νέου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝ.ΑΛ.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαι, οι υποστηρικτές της θεωρούν ότι το ΚΙΝ.ΑΛ. θα πρέπει να υποστηρίξει την υποψηφιότητα Καϊλή για το δήμο, ασχέτως του τι θα αποφασίσει ο κυρ Γιάννης.