Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Η κοσμοσυρροή στο ΤΕΕ/ΤΚΜ και άλλες πολιτικές εκδηλώσεις

Η εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο, η πίτα χωρίς βουλευτές αλλά με πολύ κόσμο και η συζήτηση με Βενιζέλο και Μανιτάκη.

Γράφει ο Σαλονικιός

Πολιτική εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη, διοργανώνουν σήμερα οι νομαρχιακές οργανώσεις Α' και Β' Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής. Η εκδήλωση θα γίνει στις 11.00 το πρωί, στην αίθουσα “Μανώλης Αναγνωστάκης” του δημαρχείου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ν.Ε. ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τις ημέρες αυτές ο Χριστοδουλίδης περιοδεύει σε πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, μιλώντας σε ανάλογες εκδηλώσεις γειτονικών νομαρχιακών οργανώσεων. Μετά τις αναταράξεις του περασμένου συνεδρίου, τα πράγμτα στο ΚΙΝΑΛ φαίνονται σχετικά ήρεμα. Επόμενη συνδιάσκεψη έχει οριστεί για τις 14 Μαρτίου στην οποία θα συζητηθούν γενικότερα πολιτικά θέματα με αιχμή την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, την κλιματική αλλαγή, την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση κ.ο.κ. Στο πλαίσιο αυτής της πανελλαδικής συνδιάσκεψης θα γίνουν νωρίτερα και πέντε περιφερειακές με ανάλογο περιεχόμενο, μία από τις οποίες θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, περί τις αρχές Μαρτίου.

Πίτα χωρίς βουλευτές αλλά με πολύ κόσμο

Είχε πολύ κόσμο η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας) η οποία έγινε το βράδυ της Παρασκευής. Το αμφιθέατρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ ήταν κατάμεστο από τους μηχανικούς – μέλη του Επιμελητηρίου καθώς και αρκετούς εκπροσώπους της πόλης. Ανάμεσά τους οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, Νάουσας Νίκος Καρανικόλας, Χαλκηδόνας Σταύρος Αναγνωστόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες, Πάρις Μπίλλιας, Κώστας Γιουτίκας, Χρήστος Μήτας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Δρόσος Τσαβλής, οι αντιδήμαρχοι Μάκης Κυριζίδης και Σωκράτης Δημητριάδης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας, ο πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ Ντίνος Μακέδος κ.ά.

Αντιθέτως απουσίαζαν οι βουλευτές καθώς λίγη ώρα πριν γινόταν στη Βουλή η ψηφοφορία για το νέο εκλογικό νόμο. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης ο οποίος παρουσίασε τους στόχους της κυβέρνησης στον τομέα των έργων, ενώ άσκησε και έντονη κριτική προς την προηγούμενη κυβέρνηση. Μοναδικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα ήταν ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουΐτσης ο οποίος παραλαμβάνοντας το κομμάτι της βασιλόπιτας είπε προς το πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργο Τσακούμη, μεταξύ αστείου και σοβαρού, πως “κομμάτι μας δώσατε αλλά δεν μας δώσατε το λόγο για να απαντήσουμε στον γενικό γραμματέα”.

Συζήτηση με Βενιζέλο και Μανιτάκη

Δημόσια συζήτηση με θέμα: «Ανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα και αναθεώρηση του Συντάγματος - Συνολική αξιολόγηση της δεκαετίας 2009-2019» διοργανώνεται αύριο Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Κατούνη 12-14). Εισηγητές στη συζήτηση η οποία γίνεται στο πλαίσιο των μεταπτυχιακών μαθημάτων Συνταγματικού Δικαίου θα είναι ο Αντώνης Μανιτάκης, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Σχολιασμό θα κάνουν οι επίσης καθηγητές της Νομικής Παναγιώτης Μαντζούφας και Κώστας Χρυσόγονος.

Εκδήλωση – συζήτηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό

Οι “Σύγχρονοι Δημοκράτες” επανέρχονται, με νέα εκδήλωση αυτήν την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, την προσεχή Πέμπτη 30 Ιανουαρίου, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα “Προσφυγικό – μεταναστευτικό: Ένα ευρωπαϊκό δίλημμα”. Ομιλητές θα είναι η Χριστίνα Ακριβοπούλου, διδάκτωρ Νομικής ΑΠΘ, δικηγόρος, πρώην πρόεδρος Επιτροπής Προσφύγων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής η οποία θα αναπτύξει το θέμα “Προσφυγική κρίση: Το ελληνικό αδιέξοδο και η ευρωπαϊκή αμηχανία”, ο Πέτρος Ευθυμίου, δημοσιογράφος, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας της Ευρώπης (ΟΑΣΕ) ο οποίος θα μιλήσει “για μια συνολική αναθεώρηση της μεταναστευτικής πολιτικής” και ο τέως δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης. Εισαγωγικές παρατηρήσεις θα κάνει ο πολιτικός αναλυτής Δημήτρης Κατσαντώνης. Η εκδήλωση θα γίνει στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα “Μανόλης Αναγνωστάκης” του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.