Skip to main content

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πυλαίας-Χορτιάτη εγκαινίασε ο Τζιτζικώστας

Καθένας από τους 38 Δήμους αποκτούν μέσω των ευρωπαϊκών πόρων που αξιοποιεί η Περιφέρεια σημαντικές κοινωνικές δομές, είπε ο Περιφερειάρχης.

Μια νέα κοινωνική δομή, που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με τον Δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Πρόκειται για το Κέντρο Κοινότητας και Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, που λειτουργεί στο κτίριο του Β’ ΚΑΠΗ Πυλαίας, επί της οδού Αγίου Χριστοφόρου 1.
Μάλιστα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διασφάλισε τη λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει να επιδείξει τεράστιο κοινωνικό έργο. Καθένας από τους 38 Δήμους αποκτούν μέσω των ευρωπαϊκών πόρων που αξιοποιεί η Περιφέρεια σημαντικές κοινωνικές δομές για τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Οι οποίοι αποκτούν πλέον πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας κοινωνικές υπηρεσίες. Στεκόμαστε δίπλα σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν περισσότερο ανάγκη, όπως άλλωστε κάνουμε, με σκληρή δουλειά, με συνέπεια και ανθρωπιά, όλα αυτά τα χρόνια, σ’ ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία. Δεν σταματήσαμε ποτέ τον αγώνα να μην αφήσουμε κανένα πολίτη μόνο του, κανένα συνάνθρωπό μας στη μοίρα του, όποια και όσα και αν ήταν τα εμπόδια που συναντήσαμε. Ως διοίκηση της Περιφέρειας θέσαμε από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα, τη στήριξη των αδύναμων και τη βελτίωση της προσβασιμότητας όλων των συμπολιτών μας στα βασικά αγαθά, στην υγεία, την πρόνοια, την παιδεία», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το Κέντρο Κοινότητας είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου. Είναι υπηρεσία «one stop shop» και φροντίζει για την παροχή υπηρεσιών, οι οποίες βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και διασφαλίζουν την κοινωνική ένταξη των ωφελουμένων.



«Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη είναι το νέο σημείο αναφοράς της αλληλεγγύης για την περιοχή. Κατά βάση ωφελούμενοι είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης, αλλά και όσοι δημότες αντιμετωπίζουν κοινωνικά προβλήματα, όπως ανεργία, φτώχεια, κοινωνικό αποκλεισμό, όπως και όλοι οι ευάλωτοι συμπολίτες μας. Εδώ λειτουργεί και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο επίσης στηρίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Από εδώ θα γίνεται διανομή σε σταθερή και τακτική βάση τροφίμων, ειδών παντοπωλείου, ειδών ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένων προϊόντων, ειδών ένδυσης και υπόδησης, βιβλίων, παιχνιδιών, cd, κλπ, σε συμπολίτες μας και οικογένειες που τα έχουν ανάγκη», επισήμανε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην πολιτική αλληλεγγύης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

-Με την ολοκλήρωση 48 παρεμβάσεων βελτίωσης, αναβάθμισης και επέκτασης των κτιριακών υποδομών, αλλά και του εξοπλισμού σε όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας.
-Με τη δημιουργία και αναβάθμιση 16 Μονάδων Κοινωνικής Φροντίδας και Προνοιακών Ιδρυμάτων.
-Με τη διασφάλιση λειτουργίας οχτώ Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων με 255 ωφελούμενους.
-Με τη λειτουργία Ανοιχτών Κέντρων Ημέρας και Υπνωτηρίων για άστεγους.
-Με τη στήριξη και ενίσχυση Κοινωνικών Παντοπωλείων, Κοινωνικών Φαρμακείων και Συσσιτίων σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας.
-Με την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο των προγραμμάτων, για την καταπολέμηση της φτώχειας και την επισιτιστική βοήθεια, από τις οποίες επωφελούνται 60.000 πολίτες.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει απαντήσεις στις προκλήσεις της κρίσης. Απαντήσεις πειστικές, ρεαλιστικές και αποτελεσματικές. Απαντήσεις που έχουν το στοιχείο της ελπίδας ότι δεν είναι η σημερινή κατάσταση ο κανόνας, ότι θα καταφέρουμε συλλογικά, με πράξεις και δράσεις, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες: για την άρση των κοινωνικών αδικιών, για τη φροντίδα των αδύναμων, για τη δίκαιη αντιμετώπιση όλων των συμπολιτών μας. Ότι θα είναι η Κεντρική Μακεδονία η πρώτη στη χώρα που θα βγει από την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας.



Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας εξήρε τη σημαντική συμβολή στην υλοποίηση του Κέντρου Κοινότητας και Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και τον ευχαρίστησε για τη στενή και εποικοδομητική συνεργασία, που έχει ως αποτέλεσμα να υλοποιούνται δράσεις και έργα, που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών.