Skip to main content

Το ΚΚΕ καλεί σε «ενίσχυση της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης»

Το ΚΚΕ καλεί σε «ισχυροποίηση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς»

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε κάλεσμά της προς τους εργαζόμενους, άνεργους, αγρότες, επαγγελματίες, συνταξιούχους, νέους και νέες για συμπόρευση με το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, στις δημοτικές, και περιφερειακές εκλογές του Μαΐου και στις βουλευτικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν τονίζει ότι «το πραγματικό δίλημμα που μπαίνει μπροστά στον λαό, είναι ένα: Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αυτού του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος, που αποδεδειγμένα φέρνει νέα δεινά και καταστροφές ή θα αντεπιτεθούμε μαζικά και δυναμικά παντού, για ν' ανοίξει επιτέλους ο δικός μας δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών;»

«Οι διοικήσεις των Δήμων και των Περιφερειών αλλά και οι «αντιπολιτεύσεις», είτε ανήκουν σε άλλα κόμματα είτε εμφανίζονται με τον μανδύα του «ανεξάρτητου», υλοποίησαν ή στήριξαν τις επιταγές της κυβέρνησης και της ΕΕ για την ενίσχυση της Τοπικής Διοίκησης ως στηρίγματος των επιχειρηματικών ομίλων και ως φορομπηχτικού και αντιλαϊκού μηχανισμού» επισημαίνει το ΚΚΕ προσθέτοντας «μόνον οι δυνάμεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είτε στη διοίκηση του δήμου είτε όχι λειτούργησαν ως πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση».

«Με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στην ενιαία επίθεση που δέχονται η ζωή και τα δικαιώματά μας από το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους Δήμους και τις Περιφέρειες ως στηρίγματά τους» τονίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας «μπορούμε να δυναμώσουμε τον μοναδικό πόλο της αντίστασης και της προοπτικής για τον λαό, με ισχυρό ΚΚΕ παντού, κόντρα στο δίπολο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ, που στήνεται για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια» καθώς και ότι ο λαός μπορεί να καθυστερήσει αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσει μέτρα ανακούφισης για τη λαϊκή οικογένεια και να ανοίξει τον δρόμο «για να επιβάλουμε ριζικές αλλαγές, για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

«Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα, είναι δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των βιοπαλαιστών αγροτών και επαγγελματιών, επιστημόνων, των γυναικών, της νεολαίας» τονίζει το κάλεσμα του Κόμματος.

Το ΚΚΕ καλεί σε ενίσχυση της εργατικής-λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και στους εκλεκτούς τους στους Δήμους και τις Περιφέρειες και σε ενίσχυση της «πλατιάς Κοινωνικής Συμμαχίας που μέσα και από τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θέτει ένα διεκδικητικό αγωνιστικό πλαίσιο που έχει ως μοναδικό κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

Στο κάλεσμα αναφέρεται ότι «το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μπαίνουν μπροστά, για να ξεδιπλωθεί ένα λαϊκό ρεύμα πολύμορφης μορφωτικής, πολιτιστικής παρέμβασης.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ο αγώνας του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, και σημειώνεται ο «ενεργός ρόλος που παίζουν στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς δήμαρχοι και περιφερειάρχες που ανήκουν στα αστικά κόμματα, γι' αυτό και πρέπει να απομονωθούν, να βρουν απέναντί τους τη λαϊκή δράση».

Το ΚΚΕ καλεί σε ισχυροποίηση του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε «εναντίωση στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχει ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας», καλεί σε αγώνα «για να απομονωθεί η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, τα τσιράκια του κεφαλαίου που μαγαρίζουν τις εργατικές - λαϊκές γειτονιές».

«Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αντιπαλεύουν τις αντιδραστικές αλλαγές στην κεντρική, Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, οι οποίες προωθήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια απ' όλες τις κυβερνήσεις με τη στήριξη της πλειοψηφίας των δημάρχων και των περιφερειαρχών» αναφέρει το κάλεσμα, σημειώνοντας ότι μέσω της εφαρμογής των αλλαγών αυτών, Δήμοι και Περιφέρειες «έχουν πιο ενεργό ρόλο στην εξειδίκευση της αντιλαϊκής πολιτικής, συμβάλλοντας στον περιορισμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

«Το ΚΚΕ, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απαντούν χωρίς μισόλογα και περιστροφές: Οι φιλολαϊκές θέσεις και προτάσεις τους έχουν οικονομικό και πολιτικό κόστος για την εξουσία των επιχειρηματικών ομίλων, το πολιτικό προσωπικό που τους στηρίζει κεντρικά και τοπικά. Είναι ρεαλιστικές, γιατί απαντούν στις λαϊκές ανάγκες και η πραγματοποίησή τους απαιτεί σύγκρουση με τα συμφέροντα του κεφαλαίου. τονίζει το κάλεσμα.

Προσθέτει ότι η αντίθεση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην κατεύθυνση και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της Τοπικής και Περιφερειακής Διοίκησης «είναι συνεπής, γιατί συνδέεται με έναν άλλο φιλολαϊκό δρόμο ανάπτυξης, που έχει ως προτεραιότητα τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με άλλον προσανατολισμό αξιοποίησης των αντικειμενικών δυνατοτήτων της εποχής και της χώρας, με εμπιστοσύνη στις ικανότητες και δυνατότητες του λαού να τις οργανώσει. Μοναδική προϋπόθεση ο λαός να έχει την εξουσία, να κάνει κουμάντο στην οικονομία και την κοινωνία συνολικά».

«Οι κομμουνιστές δήμαρχοι, οι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το 5χρονο που πέρασε, έδρασαν με τα αιτήματα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, εναντιώθηκαν σε όλες τις πλευρές της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων. Με πλήθος αγωνιστικών κινητοποιήσεων πρόβαλαν τα λαϊκά προβλήματα, απέσπασαν κατακτήσεις, έδωσαν ανάσα και κουράγιο στον λαό» αναφέρει το κάλεσμα, προσθέτοντας «είτε σε ρόλο δημοτικής διοίκησης είτε σε ρόλο αντιπολίτευσης στα δημοτικά και περιφερειακά όργανα, μια υποχρέωση αναλαμβάνουμε ως κομμουνιστές: Να στηρίξουμε, να προβάλουμε τις ανάγκες του λαού, την πάλη του ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, των αστικών κομμάτων που την προωθούν και τη στηρίζουν.

«Τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης»:

-Μπορούν να εκφράσουν την αγανάκτηση, τη διαμαρτυρία, την πιο πλατιά καταδίκη της κυρίαρχης πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και με την οποία ουσιαστικά συμφωνούν η ΝΔ και τα άλλα κόμματα.

-Μπορούν να αποτυπώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στο γνωστό «γαϊτανάκι» των μεταγραφών όχι μόνο βουλευτών αλλά και αιρετών στους δήμους. Απόδειξη ότι οι διαφορές τους είναι τόσο μικρές, γιατί οι στρατηγικές συγκλίσεις τους είναι πολύ μεγάλες» αναφέρει η ΚΕ του ΚΚΕ καταλήγοντας στο κάλεσμά της «στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της «Λαϊκής Συσπείρωσης» παντού»