Skip to main content

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετά τον Κώστα Βουτσά

Τη θλίψη του για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Βουτσά εκφράζει σε ανακοίνωσή του το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Τη βαθιά του συγκίνηση και θλίψη εκφράζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για την απώλεια του Κώστα Βουτσά, του σπουδαίου ηθοποιού που με το πηγαίο, πληθωρικό ταλέντο και το αστείρευτο χιούμορ του διέγραψε μία εντυπωσιακή πορεία επί δεκαετίες στον κινηματογράφο και στο θέατρο πρωταγωνιστώντας σε ταινίες και μιούζικαλ που άφησαν εποχή.

Όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωσή του, «ο Κώστας Βουτσάς μεγάλωσε γενιές και γενιές Ελλήνων, αφήνοντας πίσω του ερμηνείες και χαρακτηριστικές ατάκες που συντροφεύουν ακόμη και σήμερα την καθημερινότητά μας. Γοητευτικός άνθρωπος, λάτρης της ζωής αλλά και της Τέχνης του, υπήρξε από τους πλέον αγαπητούς και εργατικούς ηθοποιούς, ένας «αιώνιος έφηβος» που παρέμεινε ενεργός και δραστήριος μέχρι το τέλος».

«Ο Κώστας Βουτσάς ξεκίνησε ως πρωταθλητής στίβου στον ΒΑΟ Θεσσαλονίκης. Το 1948 μπήκε στον στίβο της υποκριτικής και δεν σταμάτησε ποτέ να υπηρετεί την Τέχνη του μέχρι σήμερα. Υπηρέτησε τον χώρο του θεάματος ως ηθοποιός, σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος. Πρωταγωνίστησε σε παραπάνω από 150 θεατρικές παραστάσεις, 100 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Είχε βραβευτεί πολλές φορές από ελληνικούς και ξένους οργανισμούς και ιδρύματα. Το βιβλίο «Η κωμικότητα του Κώστα Βουτσά» διδάσκεται στους φοιτητές Θεατρολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών».

Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε σε δύο παραγωγές:
1. «Ο αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου (Κύριος Ζουρνταίν ) Σκηνοθεσία: Βασίλης Βαφέας (1992)
2. «Αχαρνής» του Αριστοφάνη (Μεγαρίτης) Σκηνοθεσία: Σωτήρης Χατζάκης (2010)