Skip to main content

Το ΚΘΒΕ υποδέχεται τη νέα χρονιά με τρεις μεγάλες πρεμιέρες

Με τρεις μεγάλες πρεμιέρες υποδέχεται τη νέα χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος - Οι παραστάσεις που συνεχίζονται.

Με τρεις μεγάλες πρεμιέρες υποδέχεται τη νέα χρονιά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Παράλληλα, συνεχίζονται αγαπημένες παραστάσεις δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές που δεν τις είδαν να τις απολαύσουν. Σε εντατικό ρυθμό προβών βρίσκονται οι εξής νέες παραγωγές που έρχονται από τον  Ιανουάριο του 2020 στις σκηνές του ΚΘΒΕ:

• «Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΕΡΑΤΑΣ» του Φερνάν Κρομλένκ



Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου

Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

• «ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;» της Χρύσας Σπηλιώτη



Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

• ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ - «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΔΥΟ» του Φίλιπ Ρίντλεϊ



Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)

Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα παραστάσεων του ΚΘΒΕ:

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
«Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΕΡΑΤΑΣ» του Φερνάν Κρομλένκ
Μετάφραση Έφη Γιαννοπούλου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Πρεμιέρα: Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

Λίγα λόγια για το έργο

Ο έρωτας του Μπρούνο και της Στέλλας είναι τόσο δυνατός και αμοιβαίος που παρασύρει τους πάντες γύρω τους σε ένα παραλήρημα ευτυχίας. Όμως ξαφνικά όλα αλλάζουν όταν στη σκέψη του Μπρούνο εισβάλλει η υποψία της απιστίας και το μυαλό του χάνεται μέσα στα σκοτεινά μονοπάτια της ζήλιας.

Ο «Μεγαλοπρεπής κερατάς» ακροβατεί ανάμεσα στο φαρσικό και στο τραγικό. Τα πρόσωπα τη μια στιγμή ερωτεύονται, αγαπούν, διασκεδάζουν και την άλλη πληγώνουν, πληγώνονται και υποφέρουν. Από το δροσερό, ανάλαφρο, κωμικό περιβάλλον μεταφέρονται σε έναν εφιαλτικό τόπο χωρίς επιστροφή, κυριευμένο από εμμονές και πάθη, όπου κάθε λογική καταρρίπτεται. Ένα παιχνίδι εις άτοπον απαγωγής χωρίς κανένα τέλος… μια που, τελικά, ο πραγματικός εχθρός του ήρωα είναι ο ίδιος του ο εαυτός.

Γεννημένος στη Γαλλία, ο Φερνάν Κρομλένκ, γόνος οικογένειας ηθοποιών, έγραψε τον «Μεγαλοπρεπή κερατά» το 1920. Επηρεασμένος από εμβληματικά κλασικά έργα και διαθέτοντας άριστη γνώση της θεατρικής γραφής και της θεατρικής πράξης μας δίνει ένα λυρικό και ταυτόχρονα γκροτέσκο κείμενο, με θέμα τη ζήλια στην πιο αρρωστημένη και παράλληλα κωμική (ή γελοία) διάστασή της.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΘΒΕ | Κατάλληλη άνω των 15 ετών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου, Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη, Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Σκουρλέτης, Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής, Κίνηση: Σοφία Παπανικάνδρου, Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος, Μουσική διδασκαλία: Παναγιώτης Μπάρλας, Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη-Μαρίνα Τζιγερτζή, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Έλλη Ναλμπάντη, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Αθανασία Ανδρώνη

*Β’ βοηθός σκηνοθέτη (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Μαρία Τέτου

*Β’ βοηθός ενδυματολόγου-σκηνογράφου (στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης): Λυδία Λευκοπούλου

Παίζουν: Μελίνα Αποστολίδου (Φλοράνς), Γιώργος Δημητριάδης (Πέτρος, Εραστής, Χορός κερασφόρων), Χρήστος Διαμαντούδης (Νεαρός Βαρελάς, Εραστής, Χορός κερασφόρων), Έφη Δρόσου (Παραμάνα), Ευσταθία Λαγιόκαππα (Στέλλα), Νικόλας Μαραγκόπουλος (Εστρυγκό), Μαρία Μπαγανά (Κορνελί), Νίκος Ορτετζάτος (Εραστής, Χορός κερασφόρων), Παναγιώτης Παπαϊωάννου (Δήμαρχος), Θανάσης Ραφτόπουλος (Γελαδάρης), Δημήτρης Σιακάρας (Κόμης, Εραστής, Χορός κερασφόρων), Αλκιβιάδης Σπυρόπουλος (Εραστής, Χορός κερασφόρων), Γιώργος Στάμος (Μπρούνο)

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, στις 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:00 |Κυριακή, στις 20:00
Με υπέρτιτλους στα αγγλικά κάθε Σάββατο.

ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«ΠΟΙΟΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ;» της Χρύσας Σπηλιώτη
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Πρεμιέρα: Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Το ΚΘΒΕ τιμά τη Χρύσα Σπηλιώτη που χάσαμε πρόωρα.

Λίγα λόγια για το έργο

Ποιος ανακάλυψε την Αμερική; Η Λίζα και η Καίτη μεγαλώνουν μαζί προσπαθώντας να απαντήσουν η κάθε μια με τον δικό της τρόπο στις ερωτήσεις του σχολείου και στα ερωτήματα της ζωής. Οι δύο ηρωίδες διανύουν το δρόμο της ενηλικίωσης και της ωρίμανσης μέσα από διεκδικήσεις, όνειρα, ματαιώσεις. Στο τέλος, βρίσκονται ξανά μαζί, επιχειρώντας να απαντήσουν στο ίδιο εναρκτήριο ερώτημα της ζωής (και του έργου): ποιος είναι αυτός που ανακαλύπτει και τι, τελικά, καταφέρνει να βρει μέσα από όλη αυτή την αναζήτηση;

Το «Ποιος ανακάλυψε την Αμερική;» της Χρύσας Σπηλιώτη αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα νεοελληνικής γραφής. Πρόκειται για ένα μικρό αριστούργημα με σχέσεις αληθινές και χαρακτήρες πραγματικούς, μελετημένους με ψυχολογική ακρίβεια. Οι ηρωίδες του έργου καταφέρνουν με χιούμορ και ελαφρότητα να αποτυπώσουν μια ολόκληρη κοινωνία και μια ολόκληρη γενιά. Οι γρήγοροι διάλογοι παρασύρουν τον θεατή σε ένα ταξίδι που μοιάζει να διαρκεί μια στιγμή. Όπως άλλωστε και η ίδια η ζωή.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου, Σκηνικά-Κοστούμια: Μαγδαληνή Αυγερινού, Μουσική: Νίκος Γαλενιανός, Επιμέλεια κίνησης-Βοηθός σκηνοθέτη: Αλέξανδρος Μιχαήλ, Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση Παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος, Ειρήνη Χατζηκυριακίδου

Παίζουν: Μομώ Βλάχου, Χρύσα Τουμανίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, στις 19:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 21:15 |Κυριακή, στις 20:00

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)
«ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΔΥΟ» του Φίλιπ Ρίντλεϊ
Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου
Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης
Πρεμιέρα: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια σκηνή ερασιτεχνικού θεάτρου ενός εγκαταλελειμμένου πολιτιστικού χώρου, συναντιούνται δύο έφηβοι, ο Κέβιν και η Σάντρα. Με φόντο ένα ζωγραφισμένο τοπίο, οι δύο νέοι επιχειρούν να διαφύγουν από την πραγματικότητα που ζουν, να μεταφερθούν σε ένα «αλλού» και να καταφέρουν από εκεί να ξανακοιτάξουν τη ζωή με άλλο τρόπο. Μέσα στην κρύα αίθουσα, ανοίγουν τις καρδιές τους, λένε τις ιστορίες τους και διαπιστώνουν πως «τέσσερα μάτια βλέπουν καλύτερα από δύο».

Το «Παραμύθι για Δύο» είναι ένα νεανικό έργο, γραμμένο από τον καταξιωμένο σύγχρονο βρετανό συγγραφέα Φίλιπ Ρίντλεϊ, που με το ξεχωριστό στυλ γραφής του, καταφέρνει να υφάνει τις ρεαλιστικές του ιστορίες με τον ιστό του παραμυθιού. Με την επιδεξιότητα, λοιπόν, του παραμυθά, τη γνώση των δυσκολιών αλλά και της ομορφιάς της εφηβικής ζωής, κατορθώνει να μας ταξιδέψει σε μια ιστορία αγάπης δύο νέων παιδιών, στην μεταβατική τους ηλικία, από το παραμύθι στον έρωτα… ή και το αντίστροφο.

Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια του μουσικού και ράπερ ΛΕΞ, ο οποίος τα παραχώρησε στον σκηνοθέτη ειδικά για το συγκεκριμένο ανέβασμα. Τα τραγούδια του ΛΕΞ πλαισιώνουν το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συμβαίνουν τα σκηνικά γεγονότα που αν και διαδραματίζονται στην Αγγλία θα μπορούσαν κάλλιστα να διαδραματίζονται στην Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΚΘΒΕ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ράπτης, Δραματουργική επεξεργασία: Δημήτρης Καλακίδης, Σκηνικά: Διδώ Γκόγκου, Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου, Μουσική: Γιώργος Δούσος, Κίνηση: Χάρης Πεχλιβανίδης, Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος, Video Mapping/Animation: Μπάμπης Βενετόπουλος, Βοηθός Σκηνοθέτη: Kατερίνα Συναπίδου, Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου, Οργάνωση παραγωγής: Μαριλύ Βεντούρη

Παίζουν: Παναγιώτα Μπιμπλή, Περικλής Σιούντας
Συμμετέχουν οι σπουδαστές της Δραματικής σχολής του ΚΘΒΕ: Ελισσάβετ Νικολαΐδου, Αγγελίνα Τερσενίδου, Μαρία-Ραφαηλία Τσομπανούδη, Αλέξανδρος-Γεώργιος Τωμαδάκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Παραστάσεις για σχολεία: Καθημερινά, στις 10:30
Παραστάσεις για το κοινό: Κάθε Σάββατο, στις 17:00
 
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΕΜΣ)
«ΤΡΕΙΣ ΑΔΕΛΦΕΣ» του Αντόν Τσέχωφ
Μετάφραση: Γιώργος Σεβαστίκογλου
Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Οι τρεις αδελφές και ο αδελφός τους ο Αντρέι, με τον ενθουσιασμό της νιότης, τις αξίες και τα εφόδια της αστικής τους καταγωγής, οραματίζονται μια λαμπερή ζωή, μακριά, στη Μόσχα. Ο καιρός περνάει και αυτοί συνεχίζουν να διαμένουν στη μικρή επαρχιακή πόλη της Ρωσίας, όπου ένας άλλος τρόπος ζωής, πολύ μακρινός και ξένος −σχεδόν χυδαίος− στοιχειώνει την καθημερινότητά τους και σταδιακά τους αλλοτριώνει. Το μέλλον πλησιάζει και επιφυλάσσει νέες ματαιωμένες προσδοκίες.

Το έργο του Αντόν Τσέχωφ, γραμμένο το 1900, αποτελεί ένα κείμενο-σπουδή στον ψυχισμό του δυτικού ανθρώπου που υπό το βάρος της πολυσύνθετης προσωπικότητάς του, φανερώνεται απροετοίμαστος στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Στις «Τρεις αδελφές» ο χαρακτήρας του ανθρώπου και οι ανθρώπινες σχέσεις αποτυπώνονται σκηνικά μέσα από το πρίσμα της αλλαγής του αιώνα και της μετάβασης σε μια νέα κοινωνία.

Διάρκεια: 180’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, στις 18:30 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 20:30 |Κυριακή, στις 19:00
Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους κάθε Σάββατο.

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση στην ιστοσελίδα του ΚΘΒΕ.

ΦΟΥΑΓΙΕ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
 «ΜΟΛΛΥ ΣΟΥΗΝΥ» του Μπράιαν Φρίελ
Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Γλυκερία Καλαϊτζή
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η Μόλλυ, μια ανεξάρτητη γυναίκα, τυφλή από δέκα μηνών, μοιάζει να ζει ευτυχισμένη μέσα στο σκοτάδι της − με φίλους, δουλειά κι έναν πλούσιο συναισθηματικό κόσμο. Ο Φρανκ, ο άντρας της,  είναι πεπεισμένος ότι εκείνη θα ολοκληρωθεί μόνον όταν πάψει να είναι τυφλή. Ο κύριος Ράις,  ο χειρουργός,  ελπίζει να ξαναβρεί τη χαμένη ιατρική του φήμη από μια επικείμενη επιτυχημένη  επέμβαση. Μέσα από  τρεις παράλληλους μονολόγους παρακολουθούμε την πορεία της Μόλλυ πριν και μετά την τυφλότητα. Οι ήρωες μιλούν με ειλικρίνεια και ωμότητα  αλλά και με δόσεις χιούμορ, σαν να διαβάζουν σελίδες από τα προσωπικά τους ημερολόγια. Ίσως δεν ήταν τυφλή η Μόλλυ Σουήνυ − τυφλοί  να ήταν οι άλλοι...

Διάρκεια: 120’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη στις 18:30 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15 |Κυριακή στις 19:00

ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)
«Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΤΕΙΑ» του Νίκου Μπακόλα
Θεατρική Διασκευή: Άκης Δήμου
Σκηνοθεσία: Ελένη Ευθυμίου

Ο Άκης Δήμου ανέλαβε μετά από παραγγελία του Θεάτρου, να μεταφέρει στη θεατρική σκηνή τη «Μεγάλη πλατεία», ένα εμβληματικό κείμενο της μεταπολεμικής ελληνικής πεζογραφίας. Ο Νίκος Μπακόλας δημιουργεί ένα μυθιστόρημα με κέντρο δράσης την πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων έρχονται να συναντήσουν την Ιστορία ενώ η ίδια η πόλη προβάλλεται μέσα από τη συλλογική μνήμη αλλά και το βίωμα των χαρακτήρων της. Μία πόλη διαρκών ιστορικών και πολιτικών αναταραχών. Μια πλατεία που καθιστά τις πράξεις των ανθρώπων ορατές.

Η «Μεγάλη πλατεία» τιμήθηκε το 1988 με το Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος. Η σκηνική μεταφορά του πολυσύνθετου αυτού κειμένου, αποτελεί μια γοητευτική αναμέτρηση για την Ελένη Ευθυμίου, μια εξαιρετικά ταλαντούχα σκηνοθέτη της νέας γενιάς, που σκηνοθετεί για πρώτη φορά στο ΚΘΒΕ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΩΤΗ | Κατάλληλη άνω των 13 ετών.

Διάρκεια: 180’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, στις 18:00 | Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο, στις 20:00 |Κυριακή, στις 19:00

ΒΡΕΦΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ (ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
«ΕΞΩ ΠΑΝΩ ΜΕΣΑ ΚΑΤΩ»
(2ος χρόνος )
Για βρέφη από 8 μηνών έως νήπια 4 χρόνων
Σύλληψη ιδέας – Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καραδήμα
Μουσική: Φοίβος Δεληβοριάς

Ένα μωρό, αυτή τη φορά αγόρι, ανακαλύπτει ότι μια εικόνα αλλάζει ανάλογα με την πλευρά που τη βλέπεις. Τι συμβαίνει στο πάνω και τι στο κάτω; Και τι αλλάζει στο μέσα και τι στο έξω; Ένα κουτί που καλεί το μωρό να ανέβει πάνω, για να ανακαλύψει έπειτα το κάτω. Ένας μαγικός φίλος που καλεί το μωρό να καταστρώσουν ένα σχέδιο μέσα. Και μια μαμά κι ένας μπαμπάς που αφήνουν ελεύθερο το μωρό να παίξει έξω. Κι αν το έξω φοβίζει; Κι αν το πάνω είναι πολύ πάνω; Ναι, αλλά το έξω και το πάνω έχει περισσότερη πλάκα και μαθαίνεις... Τι μαθαίνεις; Να μη φοβάσαι και να τολμάς να αλλάζεις τα πράγματα μέχρι να φτάσει η ώρα για το μεγάλο έξω.. Όταν το σπίτι γίνεται μικρό και δε σε χωράει πια!

Διάρκεια: 35’
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο, στις 12.00

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ (ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΜΣ)
«Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ»
Με τον Χρήστο Στανίση
Λήξη παραστάσεων: Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

«Η βασίλισσα του χιονιού» [Σάββατο 4 & 11 Ιανουαρίου 2020]

Ο βασιλιάς των καλικαντζάρων σπάει τον μαγικό καθρέφτη που φέρνει δυστυχία και ατυχία σε καλούς κι ευγενικούς ανθρώπους.

Τα κομματάκια του σκόρπισαν σε όλο τον κόσμο. Όταν ένα κομματάκι έμπαινε στο μάτι κάποιου ότι κι αν κοιτούσε μετά έβλεπε την χειρότερη πλευρά του. Ένα τέτοιο κομματάκι μπήκε και στο μάτι του μικρού Κωνσταντή κι έφυγε μακριά από την φίλη του Κατερίνα.

Η Κατερίνα όμως θέλησε να βρει τον φίλο της κι άρχισε να ψάχνει και να ρωτάει για αυτόν. Έτσι συνάντησε και τον Καραγκιόζη που αποφάσισε να την βοηθήσει. Θα καταφέρουν να τον βρουν;

«Η χρυσομαλλούσα κόρη» [Σάββατο 18 & 25 Ιανουαρίου 2020]

Ο Κωνσταντής αγάπησε την όμορφη χρυσομαλλούσα βλέποντάς την σε μια ζωγραφιά. Αποφασίζει να πάει να την βρει για να την παντρευτεί. Μαζί του παίρνει και τον Καραγκιόζη που το κεφάλι του κατεβάζει σκαρώματα. Ψάχνουν παντού αλλά δεν την βρίσκουν πουθενά, γιατί η χρυσομαλλούσα κόρη έχει ένα μυστικό. Αλλάζει μορφές και κατοικεί σε τέσσερις πύργους.

Θα καταφέρουν να την βρουν και να την παντρευτεί ο Κωσταντής;

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο, στις 17:00
Διάρκεια: 60΄ (χωρίς διάλειμμα)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ - ΣΚΗΝΗ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΟΣ)
«ΠΟΙΟΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» του Σάιμον Στήβενς - Β’ Εκδοχή
(2ος Χρόνος)
Μετάφραση: Μαργαρίτα Δαλαμάγκα-Καλογήρου
Σκηνοθεσία: Ελεάνα Τσίχλη
Λήξη παραστάσεων: Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

Ο Κρίστοφερ είναι ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι, με ειδικές ικανότητες και εξαιρετικό ταλέντο στα μαθηματικά. Η κοινωνική του συμπεριφορά συχνά τον δυσκολεύει στην καθημερινή του ζωή. Δεν ανέχεται να τον αγγίζει κανείς, παθαίνει κρίσεις όταν ταράζεται και δεν διαχειρίζεται τα συναισθήματά του με τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι το κάνουν. Κάποια στιγμή αποφασίζει να εξιχνιάσει το μυστήριο της δολοφονίας ενός σκύλου. Η έρευνα όμως αυτή θα τον οδηγήσει στο να ανακαλύψει μια μεγάλη αλήθεια για την προσωπική του ζωή. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει μόνος του, μετά από αυτή την αποκάλυψη;

Διάρκεια: 110’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο, στις 17:00

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ)
«Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ» της Άλκης Ζέη
(2ος Χρόνος)
Διασκευή: Σάββας Κυριακίδης, Τάκης Τζαμαργιάς
Σκηνοθεσία: Τάκης Τζαμαργιάς
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Ο πόλεμος ξεσπάει και όλα αλλάζουν: οι άνθρωποι, οι σχέσεις, η ίδια η ζωή. Η πείνα και η φτώχεια δεν είναι απλές αφηγήσεις ενός μακρινού παρελθόντος αλλά αποτελούν τη νέα συνθήκη ζωής. Ο μικρός Πέτρος καλείται να πάρει θέση, να αποφασίσει, να αναλάβει ευθύνες, να μεγαλώσει. Ο πόλεμος χάνει την ηρωική του αίγλη. Η ομορφιά των εμβατηρίων και των μεταλλίων γίνεται πόνος και απώλεια· πραγμάτων, ανθρώπων αλλά και της ίδιας της παιδικής ανεμελιάς. Παρόλα αυτά, τα παιδιά με την υπέροχη ικανότητα να βλέπουν τα πράγματα αλλιώς και με όπλο τη φαντασία τους και το παιχνίδι, καταφέρνουν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην τραγική πραγματικότητα. Και μέσα από τα παιδικά μάτια καλούμαστε και εμείς να ξαναδούμε τον πόλεμο αλλά και να θυμηθούμε την πρόσφατη ιστορία μας.

Διάρκεια: 120’ (Διάλειμμα 10’)
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή, στις 11:00