Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020
x

ΤΟ ΚΘΒΕ ΚΑΝΕΙ... ΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ - ΕΥΟΣΜΟΥ

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ανεβάσει δύο πρωινές παραστάσεις το ερχόμενο Σάββατο στο πλαίσιο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου.

Για πρώτη φορά το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου με δύο παραστάσεις.

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Αθηνά Παμπουκίδου αυτές οι δύο παραστάσεις ανοίγουν τον δρόμο μιας ποιοτικής, πολιτιστικής συνεργασίας του δήμουμε το ΚΘΒΕ,  η οποία θα αναβαθμίσει την ποιότητα του πολιτισμού στο δήμο και θα αυξήσει τις παρεχόμενες από δήμο εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας και διασκέδασης προς τους δημότες.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος θα ανεβάσει δύο πρωινές παραστάσεις με το «Ασχημόπαπο» του Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν που θα συγκινήσουν και θα προβληματίσουν μικρούς και μεγάλους αφού το παραμύθι αποτελεί μέχρι και σήμερα τον διαχρονικό ύμνο  της διαφορετικότητας, της αποδοχής ,της συνεργασίας του διαλόγου, της κατανόησης, της φιλίας και της αγάπης.

Με κεντρικό ήρωα, όχι ένα άσχημο παπί, αλλά ένα μικρό κυκνάκι που βρέθηκε τυχαία να μεγαλώνει ανάμεσα σε πάπιες η διαφορετικότητα του, αν και φυσική, φοβίζει. Έτσι ο ρατσισμός ανθίζει και η βία ξεκινά ήδη από τον τίτλο - υποτιμητικό παρατσούκλι: «το ασχημόπαπο».

Η διαδραστική παράσταση του ΚΘΒΕ  στέλνει και  ένα μήνυμα κατά του bullying  γιατί αναδεικνύει πραγματικές αξίες, χαρίσματα και ικανότητες τονώνοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Η πρώτη παράσταση θα ανέβει αύριο Σάββατο 14.12.2019 στο ΦΟΥΑΓΙΕ του Δημαρχείου Ευόσμου στις 11.00

ΚΑΙ η δεύτερη την ίδια μέρα (Σάββατο 14.12.2019) στις 12.30 στο πολιτιστικό κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» Καραβαγγέλη 12.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ