Skip to main content

Το Lake Mode Festival έρχεται να ξεσηκώσει τη Θεσσαλονίκη

Σε μία περίοδο που τα φεστιβάλ και οι συναυλίες έχουν παγώσει, οι ιθύνοντες του Street Mode Festival επανέρχονται με μία νέα συναυλιακή πρόταση.

Σε μία περίοδο που τα φεστιβάλ και οι συναυλίες έχουν ως επί το πλείστον παγώσει και ο καλλιτεχνικός και όχι μόνο χώρος προσπαθεί να ανασυντάξει τις δυνάμεις του υπό ιδιαίτερα δεδομένα και συνθήκες, ένα νέο συναυλιακό project έρχεται με στόχο να ταράξει τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το 1o Lake Mode Festival που θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στον συναυλιακό χώρο στο Φράγμα Θέρμης, σε μία διοργάνωση με αμιγώς -τουλάχιστον για φέτος- ραπ background, πλαισιωμένη από παράλληλες δράσεις.

Έχοντας στο βιογραφικό τους αμέτρητες επιτυχίες παρόμοιων διοργανώσεων, οι ιθύνοντες του Street Mode Festival ζύγισαν τα δεδομένα και αποφάσισαν φέτος να επανέλθουν με μία νέα συναυλιακή πρόταση που εφόσον επιτύχει, υπάρχουν βλέψεις να καταστεί ως νέος καλλιτεχνικός θεσμός στην πόλη.

Συμμετοχές και πρόγραμμα

Στη σκηνή του 1ου Lake Mode Festival πρόκειται να ανέβουν βαριά ονόματα της ραπ σκηνής. Την πρώτη ημέρα του νέου εγχειρήματος, Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, θα εμφανιστούν ο Bloody Hawk και ο Ταφ Λάθος, ενώ την επόμενη, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, τα μικρόφωνα θα πιάσουν οι Στίχοιμα και οι Zoro & Buzz. Τις συναυλίες θα ανοίξουν ο Ραμμένος Άσσος και η Expe αντίστοιχα.



Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα υπάρξουν παράλληλες δράσεις, με περιβαλλοντικό κυρίως πρόσημο λόγω και του φυσικού τοπίου που θα φιλοξενηθεί το project, ενώ θα δοθούν και give-aways. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του δήμου Θέρμης και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00. Όσον αφορά τα εισιτήρια, θα είναι διαθέσιμα μόνο μέσω προπώλησης και σε συγκεκριμένο αριθμό, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι τιμές κυμαίνονται ως εξής:

Εισιτήρια ημέρας: 12€ τα 500 πρώτα, 15€ τα υπόλοιπα
Εισιτήρια διημέρου: 25€.

«Σαν τη συναυλία δεν έχει»

Μιλώντας στη Voria.gr, οι διοργανωτές του Lake Mode Festival και Street Mode Festival επισημαίνουν την ανάγκη της φυσικής παρουσίας σε τέτοιες διοργανώσεις. «Ωραία τα digital, ωραίοι και οι διαγωνισμοί, αλλά κουραστήκαμε να βλέπουμε ψηφιακά live. Σαν τη συναυλία δεν έχει» αναφέρουν χαρακτηριστικά, εξαίροντας την αλληλεπίδραση που έχει το κοινό με τους καλλιτέχνες και το αντίστροφο.



Όντας συγκρατημένα αισιόδοξοι για την ήδη ρευστή κατάσταση και την αβεβαιότητα που υπάρχει για το προσεχές διάστημα στο μέτωπο της πανδημίας, οι διοργανωτές σημειώνουν πως θα πρέπει να βρεθεί μία λύση για τον κλάδο. «Η πανδημία μάς επηρέασε περισσότερο από τον καθένα. Ιδίως εμείς που κάναμε μόνο φεστιβάλ, καταστραφήκαμε» τονίζουν και προσθέτουν: «Δεν είναι μόνο οι διοργανωτές. Είναι και οι χορηγοί, είναι οι άνθρωποι που στήνουν τον χώρο. Υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι που έχουν επηρεαστεί». Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζουν την ανάγκη να ληφθεί μία απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι με τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. «Θα μπορούσαμε να δραστηριοποιούμαστε έστω ζητώντας πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ. Σε άλλες χώρες έχει ήδη γίνει αυτό. Εμείς εδώ έχουμε μείνει πίσω και έχουμε αφήσει τον κλάδο στην άκρη».

Σε ό,τι αφορά πάντως το Street Mode Festival, οι διοργανωτές επισημαίνουν πως τα φετινά δεδομένα και οι ισχύουσες νομικές διατάξεις δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της διοργάνωσης, καθώς δεν επιτρέπονται οι όρθιοι, ξεκαθαρίζοντας πως το Lake Mode Festival αποτελεί ένα διαφορετικό εντελώς project.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Lake Mode Festival επισκεφθείτε τους κάτωθι συνδέσμους:

Facebok: Lake Mode Festival και Lake Mode Festival event

Instagram: lakemodefestival

Website: lakemode.gr