Skip to main content

Το «Λεωφορείον ο Πόθος» κάνει στάση στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου (vid)

Θεατρικό δρώμενο στην αποθήκη Γ' του ΟΛΘ, στο πλαίσιο των πέντε παρεμβάσεων του ΚΘΒΕ στη διάρκεια του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η τελευταία σκηνή του εμβληματικού θεατρικού έργου «Λεωφορείον ο Πόθος» ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια όσων κάθονταν στον πάνω όροφο της αποθήκης Γ' του λιμανιού της Θεσσαλονίκης για να απολαύσουν τον απογευματινό τους καφέ.

Μια απόκοσμη γυναικεία φιγούρα ξεκίνησε μετά τις 19.00 να περιδιαβαίνει ανάμεσα στα τραπέζια της αίθουσας τραβώντας αμέσως τα βλέμματα του κόσμου. Η γυναίκα δεν ήταν άλλη από την Μπλανς Ντιμπουά, τον θρυλικό ρόλο του Τένεσι Ουίλιαμς, η οποία πήρε σάρκα και οστά δίπλα στον Στάνλεϊ Κοβάλασκι με τη βοήθεια ενός αφηγητή.

Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί του ΚΘΒΕ, το οποίο σήμερα πραγματοποιήσε πέντε θεατρικές παρεμβάσεις - δρώμενα στη διάρκεια του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Πριν την αποθήκη Γ', οι ηθοποιοί βρέθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και το φουαγιές του Ολύμπιον.

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν και φέτος στο πλαίσιο συνομιλίας των δύο τεχνών που επιδιώκουν οι θεσμοί.