Skip to main content

Όρθιος ο ΠΑΟΚ στο Φάληρο, 1-1 με τον Ολυμπιακό (video)

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο ημίχρονο προηγούμενος όμως στο δεύτερο ήταν κακός, ισοφαρίστηκε από τους Πειραιώτες και κινδύνευσε ακόμη και με ήττα.

Με το ισόπαλο 1-1 τελείωσαν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ τη μεγάλη αναμέτρηση του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, «ερυθρόλευκοι» και «ασπρόμαυροι» συγκατοικούν στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα έχοντας αμφότεροι από 28 βαθμούς (οι πρώτοι έχουν καλύτερο συντελεστή διαφοράς με +15 (20 γκολ υπέρ – 5 κατά) έναντι +13 των δεύτερων (23 γκολ υπέρ – 12 κατά)).

Σημειώνεται πως την επόμενη -13η- αγωνιστική, οι Θεσσαλονικείς θα υποδεχθούν το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 την Ξάνθη στο γήπεδο της Τούμπας ενώ αντίστοιχα οι Πειραιώτες θα φιλοξενηθούν την ίδια μέρα στις 20:00 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν φτωχό με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να μην έχουν κάποια αξιοσημείωτη φάση όμως ο δεύτερος ήταν αυτός που κατάφερε να προηγηθεί όταν στο 29’, ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Σα έκανε μεγάλο λάθος καθώς δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα και ο Ίνγκασον πλάσαρε στην κενή εστία πετυχαίνοντας το 0-1 για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Πειραιώτες ανέβασαν την απόδοσή τους και στο 63’ κέρδισαν πέναλτι καθώς ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ποντένσε και ένα λεπτό αργότερα, ο Βαλμπουενά που ανέλαβε την εκτέλεση, νίκησε τον Ζίβκοβιτς κάνοντας το 1-1.

Σημειώνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ έναντι των «ασπρόμαυρων» που παρέμεναν σε παθητικό ρόλο μη μπορώντας να βρουν τρόπο να φτάσουν στα καρέ του Σα.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς είχε δύο ευκαιρίες για να το πετύχει όταν αρχικά στο 79’ και μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκιγιέρμε έπιασε κεφαλιά, ο Ελ Αραμπί έκανε προβολή όμως ο Ζίβκοβιτς έδιωξε ενστικτωδώς σε νέο κόρνερ και έπειτα στο 87’ με τον Γκερέρο να σουτάρει από πλεονεκτική θέση όμως ξανά ο Ζίβκοβιτς κατέβασε ρολά αποκρούοντας σε κόρνερ.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης (60' Καμαρά), Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Βαλμπουενά (67' Γκερέρο), Μασούρας (41' Σουντανί), Ελ Αραμπί.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Ελ Καντουρί (67' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (67'Ακπόμ), Κρέσπο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ (81' Πέλκας), Γιαννούλης, Μίσιτς, Αουγκούστο.

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live της σπουδαίας αναμέτρησης

Τέλος αγώνα, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1. Οι «ασπρόμαυροι» προηγήθηκαν στο 29’ με πλασέ του Ίνγκασον μετά από μεγάλο λάθος του Σα ενώ αντίστοιχα οι «ερυθρόλευκοι» ισοφάρισαν στο 64’ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βαλμπουενά.

-90’ + 3’: Πέμπτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Ζίβκοβιτς για καθυστέρηση.

-90’: Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα.

-89’: Τέταρτη κίτρινη κάρτα για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Πέλκας για αντικανονικό μαρκάρισμα από πίσω στον Ελαμντελαουί.

-87’: Νέα αξιοσημείωτη φάση για τον Ολυμπιακό με τον Γκερέρο να σουτάρει όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση, οι γηπεδούχοι έχασαν μια ακόμη ευκαιρία καθώς η κεφαλιά του Ελ Αραμπί κατέληξε στον ουρανό των δικτύων του Ζίβκοβιτς.

-85’: Ωραία αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να πατά περιοχή και να σουτάρει όμως ο Σα έπεσε και μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

-81’: Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, στη θέση του Μπίσεσβαρ περνά ο Πέλκας.

-80’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Καμαρά για σκληρό μαρκάρισμα στον Αουγκούστο.

-79’: Αγγίζει ένα νέο γκολ ο Ολυμπιακός καθώς μετά από κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκιγιέρμε έπιασε κεφαλιά και ο Ελ Αραμπί έκανε προβολή όμως ο Ζίβκοβιτς απέκρουσε ενστικτωδώς σε νέο κόρνερ.

-69’: Σημαντική ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ελαμπντελαουί να σεντράρει και τον Σουντανί να πιάνει κεφαλιά όμως η μπάλα έφυγε για λίγο εκτός εστίας.

-67’: Κλείνει τις αλλαγές του ο Ολυμπιακός, ο Γκερέρο περνά στη θέση του Βαλμπουενά που τραυματίστηκε στη φάση της εκτέλεσης του πέναλτι. Στο ίδιο λεπτό ο ΠΑΟΚ πραγματοποιεί τις πρώτες του αλλαγές με τον Μαουρίσιο να αντικαθιστά τον Ελ Καντουρί και ο Ακπόμ περνά αντί του Σβιντέρσκι.

-64’: Το εκτελεί εύστοχα ο Βαλμπουενά και οι Πειραιώτες ισοφαρίζουν σε 1-1. Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Ολυμπιακό, τη δέχεται ο Γκιγιέρμε καθώς είχε αψιμαχία με τον Ζίβκοβιτς στην προσπάθειά του να πάρει γρήγορα τη μπάλα.

-63’: Ο Ολυμπιακός κερδίζει πέναλτι καθώς ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Ποντένσε και ο Ισπανός διαιτητής Σάντσεθ Μαρτίνεθ έδειξε την άσπρη βούλα.

-60’: Δεύτερη αλλαγή για τον Ολυμπιακό, ο Καμαρά αντικαθιστά τον Μπουχαλάκη.

-60’: Καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να σεντράρει και τον Λημνιό να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Μίσιτς σούταρε εκτός εστίας.

-56’: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Βαλμπουενά να σεντράρει, τον Ελ Αραμπί να πιάνει την κεφαλιά και τη μπάλα να περνά στο πάνω μέρος του δοκαριού του Ζίβκοβιτς καταλήγοντας άουτ.

-52’: Τρίτη κίτρινη κάρτα στο ματς, τη δέχεται ο Μίσιτς για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

-46’: Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 0-1. Φτωχά τα πρώτα 45’ με τις δύο ομάδες να μην έχουν κάποια αξιοσημείωτη φάση ενώ ο «Δικέφαλος» κατάφερε να προηγηθεί στο 29’ με τον Ίνγκασον εκμεταλλευόμενος το λάθος του Σα.

-45’: Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-41’: Πρώτη αλλαγή για τον Ολυμπιακό στην αναμέτρηση, ο Σουντανί αντικαθιστά τον Μασούρα.

-37’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, τη δέχεται ο Αουγκούστο –ξανά- από πλευράς ΠΑΟΚ για σκληρό μαρκάρισμα στον Ποντένσε.

-29’: Γκοοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μίσιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Σα δεν κατάφερε να μπλοκάρει σταθερά και ο Ίνγκασον πλάσαρε στην κενή εστία ανοίγοντας το σκορ για τον νταμπλούχο!

-25’: Το συγκρότημα του Πέδρο Μαρτίνς μπήκε δυνατά όμως δεν μπόρεσε να πραγματοποιήσει κάποια μεγάλη ευκαιρία ενώ αντίθετα αυτό του Άμπελ Φερέιρα αντέχει στην πίεση, κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα όσο περνά ο χρόνος και οι παίκτες του ψάχνουν την πάσα που θα τους κάνει να απειλήσουν τα καρέ του Σα.

-21’: Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, τη δέχεται ο Μπίσεσβαρ από πλευράς ΠΑΟΚ για διαμαρτυρία.

-12’: Ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Τσιμίκα να σεντράρει από τα αριστερά και τον Ελ Αραμπί να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Ζίβκοβιτς δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα ενώ ο Μαροκινός επιθετικός υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

-5’: Καλύτερος ο Ολυμπιακός στα πρώτα λεπτά του αγώνα που επιτίθεται ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ.

-1’: Και το παιχνίδι ξεκινά!

Σημειώνεται πως η έναρξη της αναμέτρησης έχει καθυστερήσει καθώς τα καπνογόνα έχουν κάνει τη νύχτα μέρα στο φαληρικό γήπεδο και ο Ισπανός διαιτητής Σάντσεθ Μαρτίνεθ περιμένει να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρατάσσει τους «ερυθρόλευκους» σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Σα και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος και Τσιμίκας. Στις δύο θέσεις των χαφ δεσπόζουν οι Γκιγιέρμε-Μπουχαλάκης με τον Βαλμπουενά μπροστά τους, τους Μασούρα-Ποντένσε στις πτέρυγες και μοναδικό προωθημένο τον Ελ Αραμπί.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει τους «ασπρόμαυρους» σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ζίβκοβιτς και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μάτος, Ίνγκασον, Κρέσπο και Γιαννούλης. Στις θέσεις των δύο χαφ δεσπόζουν οι Αουγκούστο-Μίσιτς με τον Μπίσεβαρ μπροστά τους, τους Λημνιο-Ελ Καντουρί στις πτέρυγες και μοναδικό προωθημένο τον Σβιντέρσκι.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί.

Αναπληρωματικοί: Αλέν, Σουντανί, Καμαρά, Γκερέρο, Μπρούνο, Μπα, Τοροσίδης.

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Σβιντέρσκι.

Αναπληρωματικοί: Βαρέλα, Μαουρίσιο, Πέλκας, Βιεϊρίνια, Εσίτι, Πασχαλάκης, Ακπόμ.

-Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά μέσω της Voria.gr, τoν μεγάλο αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 12η αγωνιστική της Super League.