Skip to main content

Γεμάτο ντέρμπι στην Τούμπα και ισοπαλία (1-1) για ΠΑΟΚ και Άρη (video)

Οι ασπρόμαυροι προηγήθηκαν με πέναλτι του Πέλκα ενώ οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν με ωραίο πλασέ του Γκαρσία - Αποβλήθηκε για τον Δικέφαλο ο Κίτσιου

Ισόπαλο με 1-1 τελείωσε το ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του κυπέλλου Ελλάδος.

 Ο Δικέφαλος κατάφερε να προηγηθεί στο 25' όταν ο Ελ Καντουρί κέρδισε τη μπάλα και επιχείρησε να βγάλει σέντρα από τα αριστερά υπό το μαρκάρισμα του Σιώπη και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιουνές σε μια δύσκολη φάση με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Πέλκας που έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα κάνοντας το 1-0.

Αντίστοιχα οι κιτρινόμαυροι ισοφάρισαν στο 45' + 3' όταν ο Γιουνές επωφελήθηκε από από το τραγικό λάθος του Χατσερίδη που έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Κίτσιου και πάσαρε στον επερχόμενο Ματέο Γκαρσία που με ωραίο πλασέ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρέι για το 1-1.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου αγωνιζόταν από το 59' με 10 παικτες καθώς αποβλήθηκε ο Κίτσιου με 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα στον Ματέο Γκαρσία.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίδης (Μάτος 46'), Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Ελ Καντουρί (Μπίσεσβαρ 46'), Πέλκας, Ζαμπά, Καρέλης (Πρίγιοβιτς 76΄).

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Μενέντεθ (Μπάσα 65'), Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια (Ντιγκινί 81'), Ματέο Γκαρσία, Γιουνές (Ναζλίδης 46'), Μπρούνο Γκάμα.

 

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live του μεγάλου ντέρμπι

Τελευταίο σφύριγμα από τον Τάσο Σιδηρόπουλο στο μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ΠΑΟΚ-Άρης 1-1.

-87': Κίτρινη κάρτα στον Βέρνμπλουμ που έκοψε την αντεπίθεση των κιτρινόμαυρων μαρκάροντας από πίσω τον Μπρούνο Γκάμα.

-81': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Άρης με τον Ντιγκινί να αντικαθιστά τον Ματίγια. Κίτρινη κάρτα για τον Κολάσο που μάρκαρε σκληρά τον Λεό Ζαμπά.

-76': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ με τον Πρίγιοβιτς να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Καρέλη.

-71': Τρομακτική ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με τον Ματέο Γκαρσία να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε για εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι!

-65΄: Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, στη θέση του Μενέντεθ περνά ο Μπάσα.

Σημειώνεται πως μετά την αποβολή αλλάζει και η τακτική του Λουτσέσκου καθώς ο Βέρνμπλουμ έχει περάσει στόπερ δίπλα στον Κρέσπο και στα πλάγια βρίσκονται οι Μάτος και Τόσκα.

-59': Μένει με 10 παίκτες ο ΠΑΟΚ καθώς ο Κίτσιου αντικρίζει 2η κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ματέο Γκαρσία. Σωστή η απόφαση από τον διαιτητή Σιδηρόπουλο.

-55': Μεγάλη ευκαιρία και για τον Άρη με τον Κολάσο από τα αριστερά να γυρίζει τη μπάλα και τον Σόουζα εκτός περιοχής να πλασάρει από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρέι!

-53': Τρομερή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να προηγηθεί με τον Πέλκα να βγαίνει στην αντεπίθεση αλλά το πλασέ του πέρασε για εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα. Δεν πιστεύει πώς κατάφερε να το χάσει αυτό ο διεθνής άσος του Δικεφάλου!

-46': Και το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε! Δύο αλλαγές για τον ΠΑΟΚ με τους Μάτος και Μπίσεσβαρ να περνούν στον αγωνιστικό χώρο αντί των Χατσερίδη και Ελ Καντουρί. Μια αλλαγή και για τον Άρη με τον Ναζλίδη να παίρνει τη θέση του Γιουνές.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου για το μεγάλο ντέρμπι, ΠΑΟΚ - Άρης 1-1. Το παιχνίδι είναι έχει καλό ρυθμό και δύο γκολ παρά το γεγονός πως δεν έχουν υπάρξει αρκετές ευκαιρίες εκατέρωθεν.

-45' + 3': Γκοοοοοοολ για τον Άρη. Οι κιτρινόμαυροι καταφέρνουν να ισοφαρίσουν με σκόρερ τον Ματέο Γκαρσία που πήρε την ασίστ από τον Γιουνές (επωφελήθηκε από το τραγικό λάθος του Χατσερίδη που έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Κίτσιου) και με ωραίο πλασέ κάρφωσε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Ρέι.

-44': Κίτρινη κάρτα για τον Ελ Καντουρί που μάρκαρε σκληρά τον Σιώπη.

-43': Κίτρινη κάρτα για τον Σιώπη καθώς ο μέσος των κιτρινόμαυρων βούτηξε στην περιοχή του Δικεφάλου και ανάμεσα στους Βέρνμπλουμ-Τόσκα

-37': Μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Άρη που βγήκε στην αντεπίθεση με τον Ματέο Γκαρσία αλλά το αριστερό σουτ που επιχείρησε, υπό την πίεση του Κρέσπο, πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ρέι.

-32': Ο Σιδηρόπουλος έδωσε έμμεσο στους κιτρινόμαυρους θεωρώντας πως ο Σάχοφ είχε πρόθεση να γυρίσει τη μπάλα στον Ρέι που τη μπλόκαρε. Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα και πέρασε κόρνερ.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τον αρχηγό των ασπρόμαυρων μαζί με τον κόσμο τραγουδώντας μάλιστα και σύνθημα της ομάδας.

-25': Γκοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πέλκα. Ο Ελ Καντουρί κέρδισε τη μπάλα και επιχείρησε να βγάλει σέντρα από τα αριστερά υπό το μαρκάρισμα του Σιώπη και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Γιουνές σε μια δύσκολη φάση με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να δείχνει την άσπρη βούλα.

-17': Σέντρα Πέλκα από τα δεξιά και κεφαλιά του Λεό Ζαμπά με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κουέστα.

-8': Η πρώτη φάση της αναμέτρησης ανήκει στον ΠΑΟΚ όταν μετά από αντεπίθεση του Καρέλη, ο Λεό Ζαμπά υποδέχθηκε τη μπάλα και σούταρε αλλά ο Κουέστα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Σημειώνεται πως ο Ερέρα σήκωσε τον Μπάσα για προθέρμανση και ο Αλβανός χαφ των κιτρινόμαυρων πήγε προς την πλευρά που βρίσκεται η θύρα 4 με τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Δικεφάλου να τον αναγκάζουν μαζί με τον βοηθό και γυμναστή, Τέλμο ντε Αντρές να κατευθυνθούν για ζέσταμα προς την πλευρά που βρίσκεται η θύρα 8.

-2': Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση και τη δέχεται ο Κίτσιου για λογαριασμό του ΠΑΟΚ καθώς ανέτρεψε με σκληρό μαρκάρισμα τον Ματίγια κόβωντας την αντεπίθεση των φιλοξενουμένων.

-1': Και το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης μόλις ξεκίνησε!

Διεθνής καμπάνια για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς σήμερα και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κατά την είσοδό τους κρατούσαν πανό με σχετικό μήνυμα.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα καπνογόνα που άναψαν οι οπαδοί του Δικεφάλου που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα για ακόμη μια φορά κρατώντας πυρσούς.

Οι παίκτες των δύο ομάδων ολοκλήρωσαν το ζέσταμά τους και επέστρεψαν στα αποδυτήρια με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποθεώνονται και τους αντίστοιχους του Άρη να αποδοκιμάζονται.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Βοηθοί του οι Κωσταράς και Απτόσογλου και 4ος ο Σέζος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ρέι, Κίτσιου, Χατσερίδης, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Σάχοφ, Ελ Καντουρί, Πέλκας, Ζαμπά, Καρέλης.

Στον πάγκο: Σιαμπάνης, Μάτος, Κάνιας, Μπαλογιάννης, Μπίσεσβαρ, Ακπόμ, Πρίγιοβιτς.

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Μενέντεθ, Μαβράι, Βέλεθ, Σόουζα, Κολάσο, Σιώπης, Ματίγια, Γκαρσία, Γιουνές, Γκάμα.

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Κωνσταντινίδης, Μπάσα, Ντιγκινί, Ναζλίδης, Καλλίδης, Μπαγκαλιάνης.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας. Είμαι ο Βλάσης Καμπάνης και μαζί θα παρακολουθήσουμε live το αποψινό ντέρμπι κυπέλλου ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη.