Skip to main content

Πνίγηκε στον Δούναβη ο κακός ΠΑΟΚ, ήττα 1-0 από τη Βίντι (video)

Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των Μαγυάρων, δέχθηκε γκολ και πλέον μπλέκει η υπόθεση-πρόκριση στα νοκ άουτ του EL

Την ήττα με 1-0 από τη Βίντι γνώρισε ο τραγικός ΠΑΟΚ στη «Groupama Arena» της Βουδαπέστης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Ο «Δικέφαλος» δεν κατάφερε ποτέ να απειλήσει με αξιώσεις την εστία των Μαγυάρων, δέχθηκε γκολ και πλέον περιπλέκεται η υπόθεση-πρόκριση στους «32» της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Έπειτα και από αυτό το αποτέλεσμα, η Τσέλσι που επικράτησε με 0-1 της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ παραμένει στην κορυφή του 12ου γκρουπ -κλειδώνοντας την πρόκριση- με 12 βαθμούς, ακολουθεί πλέον η Βίντι με 6 βαθμούς και 3ος είναι ο ΠΑΟΚ με 3 πόντους, ισόβαθμος με τους Λευκορώσους που καταλαμβάνουν την τελευταία θέση του ομίλου.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα όμως δυσκολευόταν χαρακτηριστικά να δημιουργήσει τελικές φάσεις ενώ αντίθετα η Βίντι -καλά στημένη στο χορτάρι- βρισκόταν διαρκώς σε θέση άμυνας.

Η καλύτερη στιγμή για τον «Δικέφαλο» καταγράφηκε στο 17' όταν ο Ελ Καντουρί εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Κρέσπο πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Κόβαστσικ.

Αντίστοιχα, η πιο αξιοσημείωτη ευκαιρία για την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας πραγματοποιήθηκε στο 45' + 1' με πρωταγωνιστή τον Μιλάνοφ που σούταρε αλλά η μπάλα κόντραρε στον Βαρέλα και το νέο σουτ που εξαπέλυσε ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Πασχαλάκη.

Οι Μαγυάροι κατάφεραν να σκοράρουν νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 50' όταν  ο Βινίσιους σέντραρε ωραία από τα αριστερά όντας αφύλακτος και ο Μιλάνοφ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 1-0.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να δυναμώσει την επίθεση της ομάδος του περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Ουάρντα και Ακπόμ όμως τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τελικό σφύριγμα του Τούρκου διαιτητή Αλί Παλαμπιγίκ.

Συγκεκριμένα, οι Θεσσαλονικείς είχαν μόλις δύο ευκαιρίες καθώς στο 85' η εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβαστσικ ενώ στο 90' + 5', το ανάποδο ψαλίδι που επιχείρησε ο Πρίγιοβιτς κατέληξε στην αγκαλιά του Ούγγρου πορτιέρε.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του αγώνα

Οι συνθέσεις:

Βίντι (Νίκολιτς): Κόβαστσικ, Φιόλα, Γιουχάζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Μιλάνοβ (57' Νικόλοφ), Χούσζτι (66' Κόβακς), Σέποβιτς (77' Χότζιτς).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Βέρνμπλουμ, Ελ Καντουρί (63' Ακπόμ), Σάχοβ, Ζαμπά (70' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς, Λημνιός (60' Μπίσεσβαρ). 

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live του παιχνιδιού

-Τέλος αγώνα, Βίντι - ΠΑΟΚ 1-0.

-90' + 5': Ανάποδο ψαλίδι του Πρίγιοβιτς, στην αγκαλιά του Κόβαστσικ η μπάλα.

-90' + 1': Καλό σουτ του Βέρνμπλουμ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κόβαστσικ.

-90': Πέντε θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

Ψάχνουν απεγνωσμένα την ισοφάριση οι Θεσσαλονικείς, στο μισό γήπεδο κλεισμένοι οι Μαγυάροι.

-85': Εκτέλεση φάουλ για τους «ασπρόμαυρους» με τον Ουάρντα αλλά η μπάλα πέρασε μακριά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κόβαστσικ.

-82': Κίτρινη κάρτα στον Σάχοβ για σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Νεγκό.

Με 4-4-2 αγωνίζεται πλέον ο «Δικέφαλος» με στόχο το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης. Τη γραμμή κρούσης συνθέτουν οι Πρίγιοβιτς και Ακπόμ ενώ στα φτερά βρίσκονται οι Ουάρντα (δεξιά) και Μπίσεσβαρ (αριστερά).

-79': Καλή ευκαιρία για τους Ούγγρους με τον Νικόλοφ να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να μπλοκάρει με υπερένταση.

-77': Δεύτερη αλλαγή για τη Βίντι, στη θέση του Σκέποβιτς περνά ο Χότζιτς.

-70': Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ, στη θέση του Λέο Ζαμπά περνά ο Ουάρντα.

-63': Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Ελ Καντουρί περνά ο Ακπόμ.

-60': Πρώτη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, στη θέση του Λημνιού περνά ο Μπίσεσβαρ.

-58': Πρώτη αλλαγή για τη Βίντι, στη θέση του Μιλάνοφ περνά ο Νικόλοφ.

Σημειώνεται πως η Τσέλσι άνοιξε το σκορ (53') στη Λευκορωσία κόντρα στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ χάρις σε γκολ του Ζιρού.

-50': Γκοοοοολ για τη Βίντι. Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Βινίσιους σέντραρε ωραία από τα αριστερά όντας αφύλακτος και ο Μιλάνοφ με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Πασχαλάκη πετυχαίνοντας το 1-0.

-49': Κίτρινη κάρτα στον Χότζιτς για τους γηπεδούχους.

-46': Και το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου, Βίντι - ΠΑΟΚ 0-0.

-45'+1': Καλή ευκαιρία για τη Βίντι. Ο Μιλάνοφ σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Βαρέλα και το νέο σουτ που εξαπέλυσε ο Βούλγαρος μεσοεπιθετικός, μέσα από την περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Πασχαλάκη.

-45': Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

-30': Έχει συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης με τον «Δικέφαλο» να έχει την κατοχή της μπάλας ελέγχοντας το παιχνίδι αλλά δυσκολεύεται να δημιουργήσει τελικές. Αντίθετα η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας βρίσκεται διαρκώς σε θέση άμυνας.

-29': Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Λέο Ζαμπά για αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Φιόλα.

-20': Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα, την δέχεται ο Φιόλα για λογαριασμό της Βίντι καθώς έκοψε την προσπάθεια του Λεό Ζαμπά με το χέρι.

-17': Κόρνερ του Ελ Καντουρί από τα αριστερά και κεφαλιά Κρέσπο με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια του Κόβαστσικ.

-5': Πρώτη φάση για τον ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με τον Φιόλα να απομακρύνει το σουτ του Λέο Ζαμπά έξω από την περιοχή.

-1': Το σπουδαίο παιχνίδι μόλις ξεκίνησε!

Οι συνθέσεις:

Βίντι (Νίκολιτς): Κόβαστικ, Φιόλα, Γιούχαζ, Βινίσιους, Στοπίρα, Νεγκό, Χάτζιτς, Πάτκαϊ, Μιλάνοφ, Χούσζτι, Σκέποβιτς.

Στον πάγκο: Κόβακς, Τούιβελ, Μπέρετς, Χότζιτς, Νικόλοφ, Τάμας, Χάντζια.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Σάχοβ, Βέρνμπλουμ, Λημνιός, Ζαμπά, Ελ Καντουρί, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Ρέι, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Χατσερίντι, Άκπομ, Ουάρντα, Κάνιας.

Σημειώνεται πως εκτός 18άδας έμεινε ο Ζοζέ Μαουρίσιο με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να μην ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Καλησπέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την κρίσιμη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον της Βίντι στο «Groupama Arena» της Βουδαπέστης για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.