Skip to main content

Προκρίθηκε ο Άρης, 1-0 την ΑΕΛ Λεμεσού και τώρα Μόλντε (video)

Oι «κιτρινόμαυροι» λύγισαν τους «Λέοντες» χάρη σε πέναλτι του Ντιγκινί και σε συνδυασμό με το 0-0 του Χαριλάου συνεχίζουν στον 3ο προκριματικό γύρο.
Την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League πανηγυρίζει ο Άρης που επικράτησε με 0-1 επί της ΑΕΛ Λεμεσού στην «ΑΕΚ Αρένα» της Λάρνακας.
 
Οι «κιτρινόμαυροι» θα τεθούν πλέον αντιμέτωποι με τη Μόλντε και η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου και το «Aker Stadion» της ομώνυμης νορβηγικής πόλης ενώ αντίστοιχα η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου και το «Κλεάνθης Βικελίδης».
 
Η πρώτη καλή ευκαιρία της αναμέτρησης ανήκε στην ΑΕΛ Λεμεσού όταν στο 5' ο Χουράδο εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Άρη βγαίνοντας απέναντι στον Κουέστα αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενουμένων απέκρουσε το πλασέ του.
 
Ο Άρης κέρδισε πέναλτι στο 15' όταν ο Ιντέγε βγήκε απέναντι στον Βοζίνια και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων τον ανέτρεψε με τον Πορτογάλο διαιτητή Χόρχε Σόουζα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Ντιγκινί το εκτέλεσε εύστοχα πετυχαίνοντας έτσι το 0-1.
 
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 24' για να σκοράρουν ξανά καθώς ο Λάρσον βρήκε ωραία τον Ιντέγε μέσα στην περιοχή που πλάσαρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Γκοντάλ και τον Βοζίνια να την αποκρούει καταλήγοντας στο δεξί δοκάρι της εστίας του.
 
Το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ άγγιξε την ισοφάριση στο 37' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χουράδο πήρε την πρώτη κεφαλιά και αντίστοιχα δεύτερη ο Νιλς Τεξέϊρα αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα περνώντας άουτ.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο, το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη έφτασε κοντά στο να τελειώσει την πρόκριση όταν στο 52' ο Σούντγκρεν από τα αριστερά βρήκε τον Ιντέγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ Λεμεσού με τον Νιγηριανό στράικερ να σουτάρει στην κίνηση αλλά ο Βοζίνια απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.
 
Οι «Λέοντες» είχαν τη δική τους ευκαιρία για να ισοφαρίσουν καθώς στο 65', ο Γκαζαριάν έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά ξεπερνώντας τον Σούντγκρεν και σούταρε αλλά ο Κουέστα απέκρουσε τη μπάλα.

Μάλιστα, στο 81' οι «Λέοντες» απείλησαν ξανά όταν ο Αβραάμ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ιβάν Κάρλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως η κυπριακή ομάδα τελείωσε την αναμέτρηση με 10 παίκτες καθώς στο 83' ο Γκοντάλ αντίκρισε 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Τόνσο με αποτέλεσμα να αποβληθεί.
 
Οι συνθέσεις:
 
ΑΕΛ Λεμεσού (Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεξέϊρα, Γκαθτανιάγκα, Ζντραβκόβσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο (Ιβάν Κάρλος 53'), Γουίλερ (Αβραάμ 53'), Νιλς Τεξέϊρα (Ζαρζίνια 65').
 
Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον (Τόνσο 61'), Ιντέγε (Μαρτίνες 86'), Σούντγκρεν, Ματίγια, Φετφατζίδης (Σάσα 68'), Βέλεθ, Κόρχουτ, Ρος.
 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα, ΑΕΛ Λεμεσού - Άρης 0-1.

-90' + 1': Πέμπτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, τη δέχεται ο Ζαρζίνια για σκληρό μαρκάρισμα στον Ματίγια.

-90': Τέσσερα λεπτά θα είναι ο επιπρόσθετος χρόνος.

-86': Κλείνει τις αλλαγές του και ο Άρης, ο Μαρτίνες αντικαθιστά τον Ιντέγε.

-86': Απειλεί ο Άρης με τον Τόνσο αλλά η σέντρα σουτ που επιχείρησε, πέρασε εκτός εστίας.

-83': Πέμπτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, την δέχεται ο Γκοντάλ για μαρκάρισμα στον Τόνσο και μάλιστα αυτή είναι η 2η του με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

-81': Σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ Λεμεσού, ο Αβραάμ σέντραρε από τα δεξιά και ο Ιβάν Κάρλος έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Κουέστα απέκρουσε ενστικτωδώς!

-78': Ευκαιρία για τον Άρη με την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Βοζίνια.

-76': Τέταρτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, τη δέχεται ο Γκαθτανιάγκα για μαρκάρισμα από πίσω στον Ιντέγε.

-75': Επικίνδυνη φάση για τον Άρη με τον Λούκας Σάσα από τα δεξιά να βγάζει σέντρα σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βοζίνια.

-68': Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, ο Σάσα αντικαθιστά τον Φετφατζίδη.

-65': Κλείνει τις αλλαγές της η ΑΕΛ Λεμεσού, ο Ζαρζίνια αντικαθιστά τον Τεξέϊρα.

-65': Νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Γκαζαριάν να κάνει ωραία κίνηση από τα αριστερά ξεπερνώντας τον Σούντγκρεν και σουτ αλλά ο Κουέστα απέκρουσε τη μπάλα.

-61': Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, ο Τόνσο αντικαθιστά τον Λάρσον.

-60': Έκτη κίτρινη κάρτα για τον Άρη, την δέχεται ο Σούντγκρεν για μαρκάρισμα στον Γκαζαριάν.

-59': Φωνές από τους ανθρώπους της ΑΕΛ Λεμεσού και τον Αβραάμ για πέναλτι σε ανατροπή από τον Σούντγκρεν.

-56': Απειλεί ξανά ο Άρης, ο Μπάσα βρήκε τον Κόρχουτ στα αριστερά που έβγαλε σέντρα ξυράφι αλλά ο Βοζίνια έπεσε και απέκρουσε παίρνοντας τη μπουκιά από το στόμα του Ιντέγε.

-53': Διπλή αλλαγή για την ΑΕΛ Λεμεσού στην αναμέτρηση, ο Ιβάν Κάρλος αντικαθιστά τον Χουράδο και ο Αβραάμ περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Γουίλερ.

-52': Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να τελειώσει την πρόκριση, ο Σούντγκρεν από τα αριστερά βρήκε τον Ιντέγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΛ με τον Νιγηριανό στράικερ να σουτάρει στην κίνηση αλλά ο Βοζίνια απέκρουσε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

-47': Πρώτη φάση για το δεύτερο ημίχρονο και ανήκει στην ΑΕΛ Λεμεσού με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαζαριάν από μακρινή απόσταση να περνά ψηλά άουτ.

-46': Το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε!

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου

Τέλος για το πρώτο ημίχρονο, ΑΕΛ Λεμεσού - Άρης 0-1. Οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν στο 15' με πέναλτι του Ντιγκινί και είχαν δοκάρι στο 24' με τον Ιντέγε όντας πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση καθώς οι «γαλαζοκίτρινοι» -που είχαν δοκάρι στο 37' με τον Τεξέϊρα- χρειάζονται δύο γκολ για να συνεχίσουν στα προκριματικά του Europa League.

-45': Ένα λεπτό ο επιπρόσθετος χρόνος για το πρώτο ημίχρονο.

-44': Πέμπτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Άρη, τη δέχεται ο Κόρχουτ για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκαζαριάν.

-42': Τέταρτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Άρη, τη δέχεται ο Ιντέγε για αψιμαχία με τον Γουίλερ που δέχθηκε αντίστοιχα και αυτός κάρτα (τρίτη για την ΑΕΛ Λεμεσού).

-39': Τρίτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Άρη, τη δέχεται ο Βέλεθ για διαμαρτυρία και δεύτερη για την ΑΕΛ Λεμεσού αντίστοιχα στον Νιλς Τεξέϊρα.

-37': Κοντά στην ισοφάριση η ΑΕΛ Λεμεσού, μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Χουράδο πήρε την πρώτη κεφαλιά και αντίστοιχα ο Νιλς Τεξέϊρα δεύτερη αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κουέστα.

-36': Δεύτερη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τον Άρη, τη δέχεται ο Ματίγια για μαρκάρισμα στον Γκαζαριάν.

-33': Πρώτη κίτρινη κάρτα για τον Άρη στην αναμέτρηση, την δέχεται ο Κουέστα για καθυστέρηση.

-32': Τελική προσπάθεια μετά από αρκετή ώρα για την ΑΕΛ Λεμεσού, ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ στέλνοντας τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

-24': Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη να σκοράρει ξανά, ο Λάρσον βρήκε ωραία τον Ιντέγε μέσα στην περιοχή που πλάσαρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Γκοντάλ και τον Βοζίνια να την αποκρούει καταλήγοντας στο δεξί δοκάρι της εστίας του!

-16': Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα για την ΑΕΛ Λεμεσού, την δέχεται ο Γκοντάλ.

-15': Γκοοοοοολ για τον Άρη με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντιγκινί. Ο Ιντέγε βγήκε απέναντι στον Βοζίνια με τον Καποβερντιανό τερματοφύλακα να τον ανατρέπει και τον Πορτογάλο διαιτητή Χόρχε Σόουζα να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός των φιλοξενουμένων το εκτέλεσε εύστοχα ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

-5': Η πρώτη φάση του αγώνα ανήκει στην ΑΕΛ Λεμεσού με τον Χουράδο να εκμεταλλεύεται το λάθος στην άμυνα του Άρη βγαίνοντας απέναντι στον Κουέστα αλλά ο τερματοφύλακας των «κιτρινόμαυρων» απέκρουσε το πλασέ του.

-1': Το μεγάλο παιχνίδι μόλις ξεκίνησε!

Σημειώνεται πως όποια ομάδα προκριθεί τότε θα τεθεί αντιμέτωπη στον 3ο προκριματικό γύρο της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης με την Μόλντε. Συγκεκριμένα, η νορβηγική ομάδα απέκλεισε την σερβική Τσουκαρίτσκι κερδίζοντάς την χθες με 1-3 στο Βελιγράδι (0-0 το πρώτο παιχνίδι). Μάλιστα, οι αναμετρήσεις για τη συγκεκριμένη φάση του θεσμού θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Αυγούστου και είτε ο Άρης, είτε η ΑΕΛ Λεμεσού θα έχουν τη ρεβάνς στη Θεσσαλονίκη ή τη Λάρνακα αντίστοιχα.

Εντυπωσιακή η παρουσία των οπαδών του Άρη στη βόρεια κερκίδα του σταδίου με την ονομασία «Λάρνακα» καθώς ξεπερνούν τους 1.500 αρκετοί εξ αυτών από διάφορα μέρη της Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι διεξάγεται στην «ΑΕΚ Αρένα» της Λάρνακας, χωρητικότητας 7.400 θεατών και κατηγορίας 4 της UEFA καθώς το Τσίρειο Στάδιο της Λεμεσού δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκών αγώνων.

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Πορτογάλος Μανουέλ Χόρχε Νέβες Μορέιρα ντε Σόουζα με βοηθούς τους συμπατριώτες του Άλβαρο Ντάνιελ ντε Καρβάλιο Μεσκίτα και Νούνο Μιγκέλ ντα Σίλβα Μάνσο και τέταρτος ο Κλαούντιο Φιλίπ Ρουίνο Περέιρα. Παρατηρητής διαιτησίας είναι ο Σέρβος Ζόραν Πέτροβιτς.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ παρατάσσει την κυπριακή ομάδα σε σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βοζίνια ενώ την τριάδα της άμυνας συντελούν οι Αντρέ Τεξέϊρα, Γκαθτανιάγκα και Γκοντάλ. Στο κέντρο βρίσκονται οι Αντάμοβιτς, Ζντραβκόβσκι και Αγκάνοβιτς, με τον Νιλς Τεξέϊρα δεξιά και τον Γουίλερ αντίστοιχα αριστερά ενώ το επιθετικό δίδυμο συνθέτουν οι Γκαζαριάν και Χουράδο.

Αντίστοιχα ο Σάββας Παντελίδης παρατάσσει τους Θεσσαλονικείς σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα ενώ την άμυνα -από τα δεξιά προς τα αριστερά- συνθέτουν οι Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρος και Κόρχουτ. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Μπάσα - Ματίγια ενώ μπροστά τους βρίσκεται ο Ντιγκινί με τους Φετφατζίδη - Λάρσον να τον πλαισιώνουν δεξιά και αριστερά αντίστοιχα ενώ αιχμή του δόρατος θα είναι ο Ιντέγε.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΛ Λεμεσού (Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεξέϊρα, Γκαθτανιάγκα, Ζντραβκόβσκι, Γκαζαριάν, Αντάμοβιτς, Αγκάνοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο, Γουίλερ, Νιλς Τεξέϊρα.

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα, Ντιγκινί, Λάρσον, Ιντέγε, Σούντγκρεν, Ματίγια, Φετφατζίδης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ρος.

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την εξέλιξη της σπουδαίας ευρωπαϊκής ρεβάνς του Άρη εναντίον της ΑΕΛ Λεμεσού στην «ΑΕΚ Αρένα» της Λάρνακας για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League που θα ξεκινήσει στις 20:00.