Skip to main content

Στην παράταση έσβησε το όνειρο του Άρη, στον τελικό με Λιβάγια η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το εισιτήριο για τον τελικό όμως η «Ένωση» αποδείχθηκε επτάψυχη και με τον Κροάτη φορ πρωταγωνιστή πήρε αυτή την πρόκριση.

Οδυνηρό αποκλεισμό γνώρισε ο Άρης από την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με τις δύο ομάδες να τελειώνουν την αναμέτρηση ισόπαλες με 2-2 στην παράταση για τη ρεβάνς της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν προβάδισμα πρόκρισης με τον Ντάνιελ Μαντσίνι και έδειχναν ότι κλειδώνουν το εισιτήριο για το μεγάλο παιχνίδι με σκόρερ τον Νικολά Ντιγκινί όμως ο Μάρκο Λιβάγια σκόραρε στο φινάλε ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-1), έστειλε το παιχνίδι στην παράταση και εκεί χτύπησε ξανά στέλνοντας την «Ένωση» για 5η σερί φορά στον τελικό του θεσμού.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Δεληζήσης, Σάσα, Κόρχουτ, Τόνσο (97' Μαρτίνες), Ματίγια, Γκάμα (89' Ντιγκινί), Φετφατζίδης (78' Μπα), Λάρσον (49' Μαντσίνι), Ιντέγε.

ΑΕΚ (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης (λ.τρ. 46' Παουλίνιο), Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες (65' λ.τρ. Χουλτ), Σιμόες, Κρίστισιτς (73' Αραούχο), Μάνταλος, Βέρντε (65' Αλμπάνης), Λιβάγια (110' Σιμάνσκι), Ολιβέιρα.

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live του σπουδαίου αγώνα

Τέλος στον συγκλονιστικό αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΑΕΚ 2-2. Η «Ένωση» είναι η πρώτη φιναλίστ του κυπέλλου Ελλάδος!

-124’: Αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για λογαριασμό της ΑΕΚ ο Ολιβέιρα.

-123’: Αποβολή για τους Σάσα (Άρης) και Σιμόες (ΑΕΚ). Οι δύο ποδοσφαιριστές είδαν κίτρινες κάρτες για κοκορομαχία και έχοντας ήδη από πριν μία, αποβλήθηκαν.

-Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του σπουδαίου ματς.

-120’: Αποβάλλεται ο Μάνταλος με 2η κίτρινη κάρτα. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο αρχηγός της ΑΕΚ δεν χάνει τον μεγάλο τελικό αλλά το επικείμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

-120’: Αγγίζει το γκολ η ΑΕΚ με τον Μάνταλο να ανοίγει αριστεράς τον Αραούχο που με τη σειρά του πάσαρε στον Ολιβέιρα που πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κουέστα.

-119’: Νέα μεγάλη στιγμή για την ΑΕΚ με τον Αραούχο να σουτάρει μέσα από την περιοχή και τον Κουέστα να αποκρούει σωτήρια.

-118’: Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Ολιβέιρα να μην μπορεί να περάσει τον Κουέστα που βγήκε εκτός περιοχής με τη μπάλα να στρώνεται ωστόσο στον Αλμπάνη που δεν κατάφερε να κρεμάσει τον Ισπανό τερματοφύλακα

-113’: Ευκαιρία για τον Άρη με τον Μαντσίνι να εξαπολύει ξαφνικό δυνατό σουτ αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

-111’: Κίτρινη κάρτα για τον Σβάρνα που μάρκαρε αντικανονικά τον Ιντέγε.

-110’: Κλείνει τις αλλαγές της η ΑΕΚ, ο Σιμάνσκι αντικαθιστά τον μεγάλο πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, Λιβάγια.

-103': Κίτρινη κάρτα στον Ολιβέιρα γιατί πανηγύρισε το γκολ της ΑΕΚ μπροστά από τον πάγκο του Άρη.

Τέλος στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης, Άρης – ΑΕΚ 2-2. Αν παραμείνει αυτό το σκορ τότε οι φιλοξενούμενοι παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, για 5η συνεχή χρονιά.

-102': Γκοοοοοοολ για την ΑΕΚ με τον Λιβάγια. Ο Αλμπάνης βγήκε στην αντεπίθεση από τα δεξιά, συνδυάστηκε με τον Ολιβέιρα και έγινε ξανά αποδέκτης της μπάλας με τον Κροάτη στράικερ, μέσα από την περιοχή και αριστερά, να πλασάρει υποδειγματικά τον Κουέστα ισοφαρίζοντας σε 2-2.

-96': Τέταρτη αλλαγή για τον Άρη, ο Μαρτίνες αντικαθιστά τον Τόνσο.

-94’: Κίτρινη κάρτα στον Μάνταλο για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σάσα. Αν η ΑΕΚ περάσει στον τελικό θα στερηθεί τις υπηρεσίες του αρχηγού της.

-Η παράταση της μεγάλης ρεβάνς κυπέλλου μόλις ξεκίνησε!

Τελικό σφύριγμα του Ντάνι Μακέλι, Άρης – ΑΕΚ 2-1 και το παιχνίδι οδηγείται στην παράταση.

-90’ + 6’: Γκοοοοοοοοολ για την ΑΕΚ με τον Λιβάγια. Ο Παουλίνιο έβγαλε εξαιρετική σέντρα με το εξωτερικό από τα δεξιά και ο Κροάτης στράικερ έπιασε κεφαλιά με τον Κουέστα να αποκρούει αλλά στην επαναφορά της φάσης, την έστειλε από κοντά σε κενή εστία κάνοντας το 2-1.

-90’ + 3’: Γκοοοοοοοολ για τον Άρη με τον Ντιγκινί. Ο Μπα έδωσε στον Μαντσίνο και εκείνος άνοιξε στον Γάλλο εξτρέμ από τα δεξιά που σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει πάνω στον Παουλίνιο αλλάζοντας πορεία και καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπάρκα για το 2-0.

-90’: Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση της μεγάλης ρεβάνς, η πρόκριση στα χέρια του Άρη!

-89’: Τρίτη αλλαγή για τον Άρη, ο Ντιγκινί αντικαθιστά τον Γκάμα.

-88’: Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Λιβάγια να σουτάρει αλλά ο Κουέστα έπεσε και έδιωξε σε κόρνερ.

-84΄: Κίτρινη κάρτα και στον Μαντσίνι για σκληρό μαρκάρισμα στον Σβάρνα.

-80’: Κίτρινη κάρτα στον Ματίγια για σκληρό μαρκάρισμα στον Αραούχο.

-78’: Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, ο Μπα αντικαθιστά τον Φετφατζίδη.

-75’: Αγγίζει την ισοφάριση τη ΑΕΚ. Ο Μάνταλος έβγαλε με λόμπα τον Σιμόες στην πλάτη της άμυνας και απέναντι από τον Κουέστα που με κεφαλιά τον κρέμασε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας!

-73': Τέταρτη αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Αραούχο περνά αντί του Κρίστιτσιτς. Ο Μάσιμο Καρέρα τα παίζει όλα για όλα έχοντας πλέον στο γήπεδο τον Αργεντινό στράικερ μαζί με τους Λιβάγια-Ολιβέιρα.

-70’: Ο ρέφερι Μακέλι στέλνει τους παίκτες των δύο ομάδων ξανά για cooling break. Οι γηπεδούχοι κρατούν την τύχη στα χέρια τους έχοντας σκορ πρόκρισης και μένει να φανεί αν αυτό θα παραμείνει έως το φινάλε ή θα υπάρξει αντίδραση από τους φιλοξενούμενους.

-65’: Δύο ακόμη αλλαγές για την ΑΕΚ, οι Χουλτ – Αλμπάνης αντικαθιστούν τους Λόπες - Βέρντε.

-54’: Κίτρινη κάρτα στον Σιμόες για σκληρό φάουλ στον Σάσα.

-49’: Πρώτη αλλαγή και για τον Άρη, ο Μαντσίνι περνά στο γήπεδο αντί του Λάρσον.

-46’: Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ, ο Παουλίνιο αντικαθιστά τον τραυματία Μπακάκη.

-57’: Γκοοοοοοολ για τον Άρη με τον Μαντσίνι. Ο Φετφατζίδης από τα δεξιά ξεπέρασε τον Λόπες, που δεν κατάφερε να απομακρύνει καλά νωρίτερα, και γύρισε τη μπάλα με τον Αργεντινό εξτρέμ να τη στέλνει στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

-46’: Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε!

Ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης – ΑΕΚ 0-0.

-45’ + 4’: Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Βέρντε εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Σβάρνας έστρωσε στον Ολιβέιρα αλλά ο Πορτογάλος στράικερ από απόσταση αναπνοής έστειλε τη μπάλα… έξω από το Χαριλάου!

-45’: Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-33’: Διακοπή στον αγώνα λόγω τραυματισμού του Δεληζήση.

-31’: Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη με τον Βέρντε να κάνει λάθος, τον Κόρχουτ να επωφελείται και να σουτάρει όμως ο Μπάρκας τον σταμάτησε.

-25’: Ο διαιτητής Μακέλι στέλνει τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων για cooling break με τους Ένινγκ από πλευράς γηπεδούχων και Καρέρα από πλευράς φιλοξενούμενων να δίνουν οδηγίες.

-23’: Ανεβάζει στροφές η ΑΕΚ που απείλησε με το σουτ του Ολιβέιρα να κοντράρει στον Ρος ενώ στο ίδιο λεπτό, ο Βέρντε έκανε ωραία ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και διαγώνιο σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα.

-20’: Η ΑΕΚ απειλεί για πρώτη φορά στο παιχνίδι με τον Λιβάγια να βρίσκει εξαιρετικά τον Βέρντε που δεν κατάφερε να περάσει τον Κουέστα ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος σούταρε δυνατά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα.

-18’: Νέα προσπάθεια με τον Φετφατζίδη να εξαπολύει σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα κόντραρε στον Μπακάκη και κατέληξε στην αγκαλιά του Μπάρκα.

-15’: Ο Φετφατζίδης έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και σέντρα αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα.

-3’: Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη στο παιχνίδι με τον Κόρχουτ να σουτάρει από μακριά προσπαθώντας να αιφνιδιάσει τον Μπάρκα που μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.

-1’: Η μεγάλη ρεβάνς μόλις ξεκίνησε!

Όλα είναι έτοιμα για τις δύο ομάδες ώστε να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Κατά την πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τους «4» του θεσμού, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι -που διεξήχθη στις 4 Μαρτίου- με 2-1 επί του Άρη στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση» είχε προηγηθεί στο 8’ με γκολ του Μάνταλου, οι Θεσσαλονικείς ισοφάρισαν στο 11’ με πέναλτι του Γκάμα και το γκολ του Βράνιες στο 58’ έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων.

Αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί φίλαθλοι του Άρη βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» δημιουργώντας μία όμορφη ατμόσφαιρα με συνθήματα για να εμψυχώσουν το συγκρότημα του Μίκαελ Ένινγκ ενώ μάλιστα κάποιοι έχουν πάρει θέση ακόμη και σε ταράτσες!

Υπενθυμίζεται πως χθες, δεκάδες υποστηρικτές των Θεσσαλονικέων έδωσαν το «παρών» στο γήπεδο κατά την τελευταία προπόνηση των «κιτρινόμαυρων» ντοπάροντας ψυχολογικά την ομάδα ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης (διαβάστε εδώ).

Υπενθυμίζεται πως ο σπουδαίος αγώνας θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού η εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής για παρουσία κόσμου εξαιτίας του κορωνοϊού (διαβάστε εδώ και εδώ) ήταν αρνητική.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι, επιπέδου Elite της UEFA με βοηθούς τους συμπατριώτες του, Μάριο Ντικς και Χέσελ Στέγκστα. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος του συνδέσμου Αρκαδίας, VAR ο Ολλανδός Γιόακιμ Κάμφιους και AVAR ο Πολυχρόνης Κωσταράς του συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Μίκαελ Ένινγκ παρατάσσει τον Άρη σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Σάσα, Δεληζήσης, Ρος και Κόρχουτ. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Τόνσο-Ματίγια με τον Γκάμα δεξιά, τον Φετφατζίδη αριστερά και τον Λάρσον πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Ιντέγε.

Ο Μάσιμο Καρέρα παρατάσσει την ΑΕΚ σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Μπάρκας και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι και Λόπες. Στα χαφ δεσπόζει κεντρικά ο Σιμόες με τον Μάνταλο αριστερά και τον Κρίστιτσιτς δεξιά ενώ στην επίθεση θα αγωνιστεί δεξιά ο Βέρντε, αριστερά ο Λιβάγια και στην κορυφή ο Ολιβέιρα.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ένινγκ): Κουέστα, Ρος, Ματίγια, Σάσα, Κόρχουτ, Δεληζήσης, Τόνσο, Γκάμα, Φετφατζίδης, Λάρσον, Ιντέγε.

Στον πάγκο: Έμαν, Μπα, Ντουάρτε, Σούντγκρεν, Μαρτίνες, Μαντσίνι, Μπακουτσής, Μπαγκαλιάνης, Ντιγκινί.

AEK (Καρέρα): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Μάνταλος, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Στον πάγκο: Τσιντώτας, Οικονόμου, Λάτσι, Παουλίνιο, Χουλτ, Σιμάνσκι, Αραούχο, Αλμπάνης, Μαχαίρας.

Καλησπέρα σας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live τη μεγάλη ρεβάνς για την ημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδος, Άρης-ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».