Skip to main content

Δέχθηκε τριάρα από τη Μόλντε και δυσκολεύει η πρόκριση για τον Άρη

Τα παιδικά λάθη στην άμυνα πρόδωσαν τους «κιτρινόμαυρους» που βρίσκονται πλέον με την πλάτη στον τοίχο - Αποβλήθηκε και τραυματίστηκε ο Φραν Βέλεθ.

Την ήττα με 3-0 από τη Μόλντε γνώρισε ο Άρης στο «Aker Stadion» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν εκτός τόπου και χρόνου καθώς προδόθηκαν από παιδικά λάθη στην άμυνα, είδαν τον Φραν Βέλεθ να αποβάλλεται και μάλιστα να τραυματίζεται και πλέον θα επιδιώξουν την υπέρβαση στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

H πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ανήκε στον Άρη όταν στο 5' ο Σάσα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κράνινξ ενώ οι φιλοξενούμενοι απείλησαν ξανά στο 21' όταν ο Ματίγια εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι μετά από παρέμβαση του Κράνινξ.

Η Μόλντε κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της φάση καθώς στο 27' ο Τζέιμς γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και συνδυάστηκε με τον Ορσνές με τον τελευταίο να πασάρει στον Έικρεμ που πλάσαρε ωραία καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα για το 1-0.

Μάλιστα, οι Νορβηγοί κατάφεραν να πετύχουν γκολ ξανά στο 32' όταν ο Κουέστα έκανε κακή πάσα για τον Μπάσα με τους γηπεδούχους να κλέβουν και με τρεις προσπάθειες να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό αριστερό πλασέ του Χέσταντ κάνοντας το 2-0.

Οι Θεσσαλονικείς έχασαν μία καλή ευκαιρία στο 40' με τον Ντιγκινί να εξαπολύει φοβερό σουτ αλλά ο Κράνινξ εκτοξεύθηκε αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι «μπλε» άγγιξαν ένα τρίτο γκολ στο 54' όταν ο Τζέιμς πλάσαρε από θέση βολής όμως ο Σούντγκρεν σταμάτησε με το κεφάλι την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίχτυα του Κουέστα.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν αρκετά για τον Άρη στο 64΄καθώς ο Βέλεθ τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Τζέιμς που έβγαινε τετ α τετ με τον Κουέστα και ο Ιταλός ρέφερι Μαριάνι του έβγαλε κόκκινη κάρτα. Μάλιστα ο αρχηγός των Θεσσαλονικέων τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

Τελικά, η πρωτοπόρος του νορβηγικού πρωταθλήματος κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμά της όταν στο 87' η μπάλα στρώθηκε στον Έλινγκσεν που εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Mόλντε (Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν (74΄Ελινγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσέιντ, Χέσταντ (90+2΄Μόστρομ), Χάουγκεν, Ομοϊουάνφο (85΄Κνούτσον).

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Μπάσα (68΄Δεληζήσης), Ματίγια, Σάσα, Τόνσο (74΄Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (81΄Λάρσον).

 

 

Θυμηθείτε παρακάτω το live της αναμέτρησης

Τέλος αγώνα, Μόλντε - Άρης 3-0.

-90' + 4': Τρίτη κίτρινη κάρτα για τη Μόλντε, τη δέχεται ο Κνούτσον.

-90' + 3': Κλείνει τις αλλαγές της η Μόλντε με τον Μόστρομ να αντικαθιστά τον Χέσταντ.

-90': Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τη Μόλντε, τη δέχεται ο Χάουγκεν.

-90': Τέσσερα λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος για το φινάλε της αναμέτρησης.

-87': Διευρύνει το προβάδισμά της η Μόλντε. Η μπάλα στρώθηκε στον Έλινγκσεν που εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για το 3-0.

-85': Δεύτερη αλλαγή για τη Μόλντε, ο Ομοϊχουάνφο δίνει τη θέση του ο Κνούτζον.

-80': Κλείνει τις αλλαγές του ο Άρης με τον Λάρσον να αντικαθιστά τον Ιντέγε.

-74': Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, ο Φετφατζίδης αντικαθιστά τον Τόνσο. Πρώτη αλλαγή και για τη Μόλντε, περνά ο Έλινγκεν αντί του Χουσάιν.

-69': Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, ο Δεληζήσης αντικαθιστά τον Μπάσα. Μάλιστα ο Κοζανίτης στόπερ των φιλοξενούμενων βιάστηκε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα ο διαιτητής Μαριάνι να του βγάλει κίτρινη κάρτα!

-64': Αποβάλλεται για τον Άρη ο Βέλεθ. Ο Ισπανός στόπερ των «κιτρινόμαυρων» τράβηξε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Τζέιμς που έβγαινε τετ α τετ με τον Κουέστα και ο Ιταλός ρέφερι του έβγαλε κόκκινη κάρτα. Μάλιστα ο αρχηγός των Θεσσαλονικέων τραυματίστηκε στον οπίσθιο μηριαίο και αποχώρησε υποβασταζόμενος.

-57': Σουτάρει ο Σάσα έξω από την περιοχή αλλά ο Κράνινξ έπεσε στην αριστερή του γωνία μπλοκάροντας τη μπάλα.

-54': Αγγίζει το 3-0 η Μόλντε. Ο Τζέιμς πλάσαρε από θέση βολής όμως ο Σούντγκρεν σταμάτησε με το κεφάλι την πορεία της μπάλας που πήγαινε προς τα δίχτυα του Κουέστα!

-52': Επέλαση του Ιντέγε και σουτ αλλά ο Κράνινξ δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-48': Πρώτη ευκαιρία για τον Άρη με τον Ιντέγε να πλασάρει από πλάγια θέση και τον Κράνινξ να μπλοκάρει τη μπάλα. Οι Φετφατζίδης, Λάρσον και Μαρτίνες έχουν σηκωθεί για ζέσταμα.

-46': Το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά!

Τέλος ημιχρόνου, Μόλντε - Άρης 2-0. Οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν παιδικά λάθη στην άμυνα και οι Νορβηγοί σκόραραν δις μέσα σε έξι λεπτά, στις πρώτες τους και μοναδικές για τα πρώτα 45' ευκαιρίες!

-45': Ένα λεπτό ο επιπρόσθετος χρόνος για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-40': Φοβερό σουτ του Ντιγκινί και ο Κράνινξ εκτοξεύθηκε αποκρούοντας τη μπάλα σε κόρνερ!

-32': Η Μόλντε σκοράρει ξανά. Ο Κουέστα έκανε κακή πάσα για τον Μπάσα με τους Νορβηγούς να κλέβουν και με τρεις προσπάθειες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό αριστερό πλασέ του Χέσταντ κάνοντας το 2-0.

-31': Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τη Μόλντε, τη δέχεται ο Χουσάιν καθώς μετά τον τραυματισμό του πέρασε στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να πάρει άδεια από τον διαιτητή Μαριάνι.

-27': Ανοίγει το σκορ με την πρώτη της καλή ευκαιρία η Μόλντε. Ο Τζέιμς γύρισε ωραία μέσα στην περιοχή και συνδυάστηκε με τον Ορσνές με τον τελευταίο να πασάρει στον Έικρεμ που πλάσαρε ωραία καρφώνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Κουέστα για το 1-0.

-21': Καλή στιγμή για τον Άρη, εκτέλεση κόρνερ του Ματίγια κατέληξε στο δεξί δοκάρι μετά από παρέμβαση του Κράνινξ.

-5': Πρώτη καλή φάση στην αναμέτρηση για τον Άρη, ο Σάσα σούταρε αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κράνινξ.

-1': Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε!

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει πλαστικός και όχι φυσικός χλοοτάπητας στο γήπεδο που διεξάγεται η αναμέτρηση («Aker Stadion»).

Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Ιταλός Μαουρίτσιο Μαριάνι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Ματέο Πασέρι και Βαλεντίνο Φιορίτο ενώ τέταρτος θα είναι ο επίσης Ιταλός Τζιαμπάολο Καλβαρέζε.

Ο Έρλινγκ Μόε παρατάσσει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κράνινξ ενώ την τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά απαρτίζουν οι Χαραλσέιντ, Μπγιόρνμπακ, Γκαμπριέλσεν και Χάουγκεν. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Ορσνές και Χουσάιν ενώ μπροστά τους βρίσκεται ο Έϊκρεμ που πλαισιώνεται δεξιά από τον Χέσταντ και αντίστοιχα αριστερά από τον Ομοϊχουάνφο. Τέλος στην κορυφή της επίθεσης δεσπόζει ο Τζέιμς.

Αντίστοιχα, ο Άκης Βάβαλης (βοηθός του Σάββα Παντελίδη που είναι τιμωρημένος από την UEFA εξατίας της συμπεριφοράς του στη ρεβάνς με την ΑΕΛ Λεμεσού) παρατάσσει την ομάδα του σε σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα ενώ την τετράδα της άμυνας, από τα δεξιά προς τα αριστερά, απαρτίζουν οι Σούντγκρεν, Ρος, Βέλεθ και Κόρχουτ. Μπροστά τους στο κέντρο δεσπόζει ο Μπάσα, με τον Ματίγια δεξιά και τον Σάσα αντίστοιχα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Ιντέγε που πλαισιώνεται δεξιά από τον Ντιγκινί και αριστερά από τον Τόνσο.

Οι συνθέσεις:

Μόλντε (Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν, Ορσνές, Χαραλσέιντ, Χέσταντ, Χόγκεν, Ομοϊχουάνφο.

Στον πάγκο: Ράνμαρκ, Φόρεν, Σιόλσταντ, Μόστρεμ, Έλιγκσεν, Κνούτζον, Μπολί.

Άρης (Βάβαλης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρος, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Σάσα, Ντιγκινί, Ιντέγε, Τόνσο.

Στον πάγκο: Έμαν, Δεληζήσης, Ντουάρτε, Λάρσον, Μαρτίνες, Κωνσταντινίδης, Φετφατζίδης.

Καλησπέρα σας από τη Voria.gr, μαζί θα παρακολουθήσουμε το live της ευρωπαϊκής αναμέτρησης Μόλντε - Άρης στο «Aker Stadion» της ομώνυμης νορβηγικής πόλης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.