Skip to main content

Διπλό με ανατροπή ο ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (video)

Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε δις, ο Πασχαλάκης απέκρουσε το πέναλι του Γιουνές και ο «Δικέφαλος» έκανε το 7χ7 συνεχίζοντας τρένο για την κατάκτηση του τίτλου.

Μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 1-2 του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο «Δικέφαλος» έκανε το 7χ7 εξακολουθώντας να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με 19 βαθμούς ενώ αντίθετα οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται στην 6η θέση έχοντας 12 βαθμούς, ισόβαθμοι με την Ξάνθη.

Το συγκρότημα του Πάκο Ερέρα κατάφερε να αιφνιδιάσει καθώς προηγήθηκε μόλις στο o Κουέστα έκανε το βολέ με τον Γιουνές να πιάνει την κεφαλιά με τον Μπρούνο Γκάμα να γίνεται παραλήπτης της μπάλας πασάροντας στον Ματέο Γκαρσία και ο Αργεντινός έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να σώσει την παραβίαση της εστίας του και το 1-0.

Αντίστοιχα, το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει όταν στο 27΄, ο Σιώπης έκανε λάθος με τον Πρίγιοβιτς να επωφελείται βγαίνοντας απέναντι στον Κουέστα που απέκρουσε το πλασέ το Σέρβου ενώ ο Πέλκας παίρνοντας το ριμπάουντ της φάσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό πορτιέρε που έσωσε με τα πόδια την εστία του.

Στο 35΄ο Ιταλός διαιτητής Ντοβέρι έδωσε πέναλτι στον ΠΑΟΚ καθώς ο Βιεϊρίνια επιχείρησε να σεντράρει από τα αριστερά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανακάκη με τον Τοσκανό ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό αργότερα ο Πρίγιοβιτς αναλαμβάνοντας την εκτέλεση, σούταρε δυνατά στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνιά του Κουέστα για το 1-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από μια καλή ευκαιρία μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Αρχικά στο 43΄ο Ντιγκινί για τους «κιτρινόμαυρους» βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και σούταρε δυνατά αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε σωστή θέση και έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας σε κόρνερ.

Αντίστοιχα για τους «ασπρόμαυρους» στο 45΄, ο Ζαμπά σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή αλλά ο Κουέστα αντέδρασε ξανά σωστά σώζοντας την εστία του.

Ο Ρουμάνος τεχνικός των φιλοξενούμενων επέλεξε να περάσει με τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου τον Ουάρντα αντί του Ζαμπά, αλλαγή που έμελε να είναι καθοριστική για τη συνέχεια του αγώνα.

Η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στον Άρη με τον Ντιγκινί στο 49΄να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε τη μπάλα με τα πόδια.

Στο 65΄ο Ιταλός ρέφερι έδωσε πέναλτι στους γηπεδούχους κρίνοντας πως ο Ουάρντα ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα που έπεσε μάλλον εύκολα μέσα στην περιοχή. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιουνές σουτάροντας δυνατά στο κέντρο της εστίας αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σωστά τοποθετημένος αποκρούοντας τη μπάλα με τα πόδια.

Ο Αιγύπτιος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν ξανά πρωταγωνιστής στη φάση του 69΄καθώς σούταρε διαγώνια από καλή θέση αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τη δεξιά γωνία του Κουέστα.

Τη λύση στον πρωτοπόρο της Super League έδωσε στο 84΄ξανά ο αρχισκόρερ του, Πρίγιοβιτς καθώς ο Ουάρντα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και πάσαρε στον Ελ Καντουρί με τον τελευταίο να γυρίζει τη μπάλα στοχεύοντας τον Σέρβο στράικερ  που έκανε προβολή μπροστά από τον Ούγκο Σόουζα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 1-2.

Δείτε εδώ την παρακάμερα του μεγάλου αγώνα

Οι συνθέσεις:

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Βαλεριάνος, Τζανακάκης, Βέλεθ (24' Σόουζα), Μαβράϊ, Σιώπης, Μπάσα (54' Ματίγια), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα, Ντιγκινί, Γιουνές (71' Ναζλίδης).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Λέο Ζαμπά (46' Ουάρντα), Πέλκας (62' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς (85' Καρέλης).

Θυμηθείτε παρακάτω το live του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Τέλος αγώνα, Άρης-ΠΑΟΚ 1-2.

-90’ + 2’: Κίτρινη κάρτα και για τον Μπίσεσβαρ που έκανε σκληρό μαρκάρισμα από πίσω στον Μπρούνο Γκάμα.

-Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για το δεύτερο ημίχρονο.

-90': Καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μάτος να σεντράρει ωραία από τα αριστερά και τον Καρέλη να πιάνει την κεφαλιά προ του Ούγκο Σόουζα στέλνοντας τη μπάλα εκτός εστίας.

-85’: Κλείνει τις αλλαγές του και ο ΠΑΟΚ καθώς ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιλέγει να περάσει στο γήπεδο τον Καρέλη αντί του Πρίγιοβιτς.

-84’: Γκοοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Ουάρντα έκανε ωραία κίνηση από τα δεξιά και πάσαρε στον Ελ Καντουρί που έβγαλε σέντρα με στόχο τον Πρίγιοβιτς που έκανε μάγκικη προβολή μπροστά από τον Ούγκο Σόουζα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Κουέστα!

-75΄: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ να εκτελεί κόρνερ από τα δεξιά και τον Μάτος να πιάνει την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα.

-79’: Κίτρινη κάρτα στον Βιεϊρίνια για διαμαρτυρία.

-73΄: Ευκαιρία με τον Άρη καθώς ο νεοεισελθών Ναζλίδης πάσαρε στον Μπρούνο Γκάμα που έκανε ωραία κίνηση και σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τη δεξιά γωνία της εστίας χωρίς να ανησυχήσει τον Πασχαλάκη.

-71’: Κλείνει τις αλλαγές του ο Άρης καθώς ο Πάκο Ερέρα επιλέγει να περάσει στο γήπεδο τον Ναζλίδη αντί του Γιουνές.

-70’: Κίτρινη κάρτα για τον Βέρνμπλουμ καθώς μάρκαρε αντικανονικά στον αέρα τον Ματίγια.

-69': Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με το διαγώνιο σουτ του Ουάρντα να περνά δίπλα από την δεξιά γωνία του Κουέστα.

-66’: Αποκρούει ο Πασχαλάκης! Ο Τυνήσιος επιθετικός των «κιτρινόμαυρων» εκτέλεσε με δύναμη στο κέντρο της εστίας αλλά ο Αθηναίος κίπερ απέκρουσε με τα πόδια!

-65': Ο Ντοβέρι δίνει πέναλτι στον Άρη. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός διαιτητής έκρινε πως ο Ουάρντα ανέτρεψε τον Μπρούνο Γκάμα που έπεσε εύκολα μέσα στην περιοχή δείχνοντας την άσπρη βούλα. Έτοιμος ο Γιουνές να εκτελέσει που θυμίζουμε πως έχει ήδη 2χ2 φέτος στο πρωτάθλημα από το σημείο του πέναλτι.

-61’: Δεύτερη αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ με τον Ελ Καντουρί να περνά στο χορτάρι του «Βικελίδης» αντί του Πέλκα.

-57’: Κίτρινη κάρτα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ δέχθηκε ο Μάτος για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ντιγκινί. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ συμπληρώνει σήμερα 100 συμμετοχές με τη φανέλα του «Δικεφάλου». Κίτρινη κάρτα δέχθηκε και ο Ουάρντα.

-54': Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη με τον Ματίγια να αντικαθιστά τον Μπάσα.

-49’: Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκει στον Άρη με τον Ντιγκινί να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε τη μπάλα με τα πόδια.

-46’: Και το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι μόλις ξεκίνησε! Πρώτη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Ουάρντα να περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Ζαμπά.

Ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Άρης-ΠΑΟΚ 1-1. Οι «κιτρινόμαυροι» αιφνιδίασαν τους «ασπρόμαυρους» καθώς προηγήθηκαν νωρίς με το ωραίο σουτ του Ματέο Γκαρσία αλλά το συγκρότημα του Ραζβάν Λουτσέσκου ισοφάρισε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Γεμάτο το πρώτο ημίχρονο με τον διαιτητή Ντανιέλε Ντοβέρι να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση, αρκετά λάθη από τους ποδοσφαιριστές του Πάκο Ερέρα και σπουδαίες επεμβάσεις από τον Χουλιάν Κουέστα.

-Δύο θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για το πρώτο ημίχρονο.

-45΄Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Ζαμπά να σουτάρει με το δεξί μέσα από την περιοχή αλλά ο Κουέστα αντέδρασε ξανά σωστά σώζοντας την εστία του.

-43’: Ευκαιρία για τον Άρη με τον Ντιγκινί να βγαίνει γρήγορα στην αντεπίθεση από τα αριστερά σουτάροντας δυνατά αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε σωστή θέση και έπεσε στη δεξιά του γωνία, αποκρούοντας σε κόρνερ.

-37’: Κίτρινη κάρτα για τους Κάνιας από πλευράς «ασπρόμαυρων» και Μπάσα από πλευράς «κιτρινόμαυρων» αντίστοιχα.

-36΄: Γκοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ. Δεν θα μπορούσε να λαθέψει ο Πρίγιοβιτς σουτάροντας δυνατά στην αριστερή γωνιά του Κουέστα που με τη σειρά του έπεσε λανθασμένα στη δεξιά γωνία.

Σημειώνεται πως αυτό είναι το 4ο γκολ που πετυχαίνει ο Σέρβος στράικερ για το πρωτάθλημα (1ο εκτός έδρας) και 8ο συνολικά στη σεζόν.

Μάλιστα ο Βαλκάνιος φορ γίνεται ο πρώτος παίκτης που παραβιάζει την εστία του Άρη φέτος στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

-35’: Ο Ντοβέρι δίνει πέναλτι στον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια επιχείρησε να σεντράρει από τα αριστερά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τζανακάκη με τον Τοσκανό ρέφερι να δείχνει την άσπρη βούλα. Έτοιμος ο Πρίγιοβιτς να εκτελέσει.

-28’: Απαντά ο Άρης στις ευκαιρίες με τον Μπρούνο Γκάμα να επιχειρεί καλό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

-27’: Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Σιώπης έκανε λάθος με τον Πρίγιοβιτς να επωφελείται βγαίνοντας απέναντι στον Κουέστα που απέκρουσε το πλασέ το Σέρβου ενώ ο Πέλκας παίρνοντας το ριμπάουντ της φάσης δεν κατάφερε να νικήσει τον Ισπανό πορτιέρε που έσωσε με τα πόδια την εστία του.

-24’: Πρώτη αλλαγή για τον Άρη, ο Ούγκο Σόουζα περνά στο χορτάρι αντί του τραυματία Βέλεθ.

-22’: Υπέστη τράβηγμα ο Βέλεθ και θα αντικατασταθεί από τον Ούγκο Σόουζα.

-20’: Κίτρινη κάρτα στον Βαλεριάνο για μαρκάρισμα από πίσω στον Ζαμπά.

-19’: Κίτρινη κάρτα στον Πρίγιοβιτς καθώς παρεμπόδισε την εκτέλεση του ελεύθερου βολέ που επιχείρησε ο Κουέστα.

-9': Εκτέλεση φάουλ από τον Μπρούνο Γκάμα με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

-5': Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με τον Πέλκα να σουτάρει αλλά ο Κουέστα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-Γκοοοοολ για τον Άρη με τον Ματέο Γκαρσία! Στην πρώτη αξιοσημείωτη ευκαιρία για τις δύο ομάδες, o Κουέστα έκανε το βολέ με τον Γιουνές να πιάνει την κεφαλιά με τον Μπρούνο Γκάμα να γίνεται παραλήπτης της μπάλας πασάροντας στον Ματέο Γκαρσία και ο Αργεντινός έπιασε ένα ωραίο διαγώνιο σουτ καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη που έπεσε αλλά δεν κατάφερε να σώσει την παραβίαση της εστίας του!

Σημειώνεται πως αυτό είναι το 5ο γκολ που πετυχαίνει ο Ματέο Γκαρσία τη φετινή σεζόν, 4ο για το πρωτάθλημα και 2ο εναντίον του ΠΑΟΚ καθώς είχε σκοράρει στο πρόσφατο παιχνίδι κυπέλλου των δύο ομάδων στην Τούμπα.

Μάλιστα αυτή είναι μόλις η 2η φορά που ο «Δικέφαλος» βρίσκεται πίσω στο σκορ με μοναδική φορά που συνέβη κάτι τέτοιο να είναι στο παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ» για την 3η αγωνιστική της Super League όπου τελικώς επικράτησε με 1-3.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη και όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «soccerbase» πως αυτό είναι το γρηγορότερο γκολ που πετυχαίνει ο Άρης στην ιστορία των ντέρμπι για το πρωτάθλημα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

-1΄: Και το μεγάλο ντέρμπι της πόλης μόλις ξεκίνησε!

-Σημειώνεται πως η Super League στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής εκστρατείας κατά του Ρατσισμού -Football People Action Weeks- σε συνεργασία με την Fare (Football Against Racism in Europe), επίσημο συνεργάτη της UEFA, αφιερώνει την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος «Super League Σουρωτή» (20-22 Οκτωβρίου 2018), στον αγώνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης κατά του Ρατσισμού (δείτε εδώ).

-Πριν το πρώτο σφύριγμα του διαιτητή Ντοβέρι θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Βασίλη Μποέμη, του ανθρώπου που έντυσε με τη φωνή του τον ύμνο των γηπεδούχων και έφυγε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου από τη ζωή (δείτε εδώ).

-Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 40χρονος Ιταλός –με καταγωγή από την Τοσκάνη- Ντανιέλε Ντοβέρι έχοντας ως βοηθούς, τους συμπατριώτες του, Αλμπέρτο Τεγκόνι και Τζόρτζιο Περέτι.

Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μανώλης Σκουλάς (Θεσσαλίας) και παρατηρητής ο εκ των μελών της ΚΕΔ, Χουάν Φερνάντεθ Μαρίν.

-Αξίζει να σημειωθεί πως 18 ημέρες μετά την έκδοση των εισιτηρίων για το μεγάλο παιχνίδι οριστικοποιήθηκε νωρίτερα από την ΠΑΕ Άρης πως εξαντλήθηκαν οριστικά όλα τα μαγικά χαρτάκια για τον μεγάλο αγώνα.

-Οι αποστολές των δύο ομάδων κατέφθασαν στο γήπεδο χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Μάλιστα ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε και αυτός έξω από το «Κλεάνθης Βικελίδης» προκειμένου να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες και το επιτελείο του «Δικεφάλου».

Από τη μεριά του ο ισχυρός άνδρας της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης πήρε από νωρίς θέση στη σουίτα του γηπέδου έχοντας εύθυμη διάθεση (Θυμηθείτε εδώ το κάλεσμα που απηύθυνε χθες στους οπαδούς της ομάδας).

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρατάσσει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζουν οι Βέρνμπλουμ και Κάνιας ενώ μπροστά τους από τα αριστερά προς τα δεξιά υπάρχει η τριπλέτα των Ζαμπά, Πέλκα και Μπίσεσβαρ με αιχμή του δόρατος τον Πρίγιοβιτς.

Αντίστοιχα, ο Πάκο Ερέρα παρατάσσει τη δική του ομάδα και ο ίδιος σε σύστημα 4-2-3-1. Συγκεκριμένα, τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα οι Τζανακάκης, Βέλεθ, Μαβράϊ και Βαλεριάνος. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζουν οι Σιώπης και Μπάσα ενώ μπροστά τους από τα αριστερά προς τα δεξιά υπάρχει η τριπλέτα των Ματέο Γκαρσία, Ντιγκινί και Μπρούνο Γκάμα με αιχμή του δόρατος τον Γιουνές.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Μαβράϊ, Βέλεθ, Βαλεριάνος, Μπάσα, Σιώπης, Ντιγκινί, Μπρούνο Γκάμα, Ματέο Γκαρσία, Γιουνές.

Στον πάγκο: Αναγνωστόπουλος, Κωνσταντινίδης, Ούγκο Σόουζα, Ναζλίδης, Κολάσο, Μαρτίνες, Ματίγια. 

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Βέρνμπλουμ, Κάνιας, Ζαμπά, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.

Στον πάγκο: Ρέι, Τόσκα, Σάχοβ, Ελ Καντουρί, Λημνιός, Ουάρντα, Καρέλης. 

-Καλησπέρα σας από το «Κλεάνθης Βικελίδης» όπου και θα παρακολουθήσουμε μαζί live το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ για την 7η αγωνιστική της Super League.