Skip to main content

Το lockdown δεν επηρεάζει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στη Γαλλία

Τα νέα μέτρα θ΄ αρχίσουν από την Παρασκευή σε όλη τη γαλλική επικράτεια ωστόσο όλες οι εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού θα συνεχιστούν.

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα στην Γαλλία, όπως αυτό του ποδοσφαίρου, θα διεξάγονται κανονικά παρά το lockdown που ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (28/10) ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.

Διαβάστε περισσότερα: Διάγγελμα Μακρόν: Σε lockdown από την Παρασκευή όλη η Γαλλία

Τα νέα μέτρα θ΄ αρχίσουν να εφαρμόζονται από την Παρασκευή (30/10) σε όλη τη γαλλική επικράτεια, ωστόσο, όπως διευκρίνισε η υπουργός αθλητισμού της χώρας Ροξάνα Μαρατσινεάνου όλες οι εκδηλώσεις του επαγγελματικού αθλητισμού θα συνεχιστούν κανονικά.

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι δύσκολες, τόσο σε ανθρώπινο, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Γι' αυτό, ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η συνέχεια του αθλητισμού που ασκείται ως επάγγελμα, είναι εξασφαλισμένη, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr

Οι αθλητές υψηλού επιπέδου και οι επαγγελματίες αθλητές θα μπορούν να συνεχίσουν την προπόνηση. Και θα είναι επίσης σε θέση, να συνεχίσουν να ανταγωνίζονται, αφού επιτρέπονται τα ταξίδια για επαγγελματικούς λόγους» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυβερνητική παράγοντας.