Skip to main content

Εντυπωσιακό Remake στο Μακεδονία Παλλάς ύψους 12,4 εκατ.ευρώ(φωτο+vid)

Το σχέδιο της πρώτης ριζικής ανακαίνισης του εμβληματικού ξενοδοχείου στα 40 χρόνια λειτουργίας του θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2017.

Tον Απρίλιο του 2017 το Makedonia Palace θα παρουσιαστεί σε Θεσσαλονικείς και ξένους, σε τουρίστες, συνεδριακούς επισκέπτες αλλά και στο κοινό της πόλης, ριζικά ανακαινισμένο, με την ολοκλήρωση της πρώτης ριζικής του αναμόρφωσης στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, για την οποία ο όμιλος του Ιβάν Σαββίδη επενδύει το ποσό των 12,4 εκατ. ευρώ.

Το project του “Remake”, που τις επόμενες ημέρες όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.remakedoniapalace.com, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται προκειμένου στους επόμενους μήνες, το εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης και το 5άστερο με το μεγαλύτερο αριθμό δωματίων, να αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και στο «high end» του πλέον απαιτητικού τμήματος της τουριστικής αγοράς.

Αυτή η σημαντική επένδυση, η μεγαλύτερη στον κλάδο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να αποσβεστεί σε περίοδο 7ετίας.

Τα παραπάνω τονίστηκαν σε παρουσίαση του επενδυτικού σχεδίου αλλά και κατά την ξενάγηση στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου, στον οποίο δημιουργούνται νέες σουίτες και όπου οι εργασίες είναι στη φάση ολοκλήρωσης.

Στην παρουσίαση, στα σχέδια του Ομίλου για το Μakedonia Palace, το πρώτο μεγάλο έργο της Dimera και του Ιβάν Σαββίδη στον κλάδο του τουρισμού και του real estate, αναφέρθηκε η managing director Μαρία Γκοντσαρόβα, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Περικλής Βογιατζής και εκ μέρους της σχεδιαστικής και τεχνικής ομάδας η συντονίστρια του έργου Μαρία Δέδα και η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου MKV Design Κατσαρού- Βαφειάδη. Στην καμπάνια προώθησης αναφέρθηκε η υπεύθυνη μάρκετινγκ Άντη Παναγιωτίδου.

Ο Ιβάν Σαββίδης, που πήρε το Makedonia Palace από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ με μακροχρόνια μίσθωση και με την υποχρέωση να επενδύσει 5 εκατ.ευρώ στην ανακαίνισή του, προχωράει σε μία ριζική αναμόρφωση του κτηρίου που σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης, ενώ κινεί παράλληλα και άλλα σημαντικά επενδυτικά projects στη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά.




Το Makedonia Palace μετά την ανακαίνιση

Η ανακαίνιση έχει ήδη αρχίσει από τους πάνω ορόφους και σταδιακά προχωράει από τους χώρους των δωματιών προς το ισόγειο. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο.

Τα σχέδια του νέου Μakedonia Palace στηρίχθηκαν στο να αναδειχθεί η «τριπλή ταυτότητά του», καθώς είναι ξενοδοχείο πόλης, συνεδρίων και τουρισμού. Εξωτερικά θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενώ οι μεγάλες παρεμβάσεις αφορούν το εσωτερικό και σε πολύ μεγάλη έκταση του κοινόχρηστους χώρους του ισογείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ισόγειο διαχωρίζονται λειτουργικά οι χρήσεις οι συνεδριακές από την υποδοχή και τις χρήσεις εστίασης και αναψυχής. Στο τμήμα που σήμερα βρίσκεται το μπαρ δημιουργούνται ένα πολυτελές spa σε 450 τ.μ. και ένα μεγάλο εστιατόριο και μπαρ με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Στο υπόλοιπο μισό τμήμα του ισογείου, σε ξεχωριστή ζώνη, θα βρίσκονται οι συνεδριακοί χώροι, με ένα ballroom 900 τ.μ. Στο σύνολό του ο συνεδριακός χώρος θα φτάνει στα 2.000 τ.μ.

Όλα τα δωμάτια, 276 τον αριθμό, θα ανακαινισθούν ριζικά ενώ στον 9ο όροφο θα δημιουργηθεί εστιατόριο και μπαρ.

Στο ξενοδοχείο, με την προσθήκη των νέων υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν επιπλέον 70 θέσεις εργασίας στις 210 που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή το προσωπικό θα αυξηθεί κατά 33%.

Στο Remake του Makedonia Palace συνεργάζονται οι εταιρείες: International Architects MKV DESIGN, FOCAL, RED EX, Diamantidis SA, METE SYSM, V. Konstantinides, ELEFTHERIA DEKO & Associates, Acoustical Engineering.

Δείτε το video του Remake

 

 


 




 




 




 




 



Πριν και μετά: