Skip to main content

Το Marea αλλάζει τον γαστριμαργικό χάρτη της Θεσσαλονίκης

Το Marea εισάγει μία νέα φιλοσοφία στη sea food κουλτούρα της Θεσσαλονίκης σε ένα μίνιμαλ χώρο με classy αισθητική στο νούμερο 13 της Λώρη Μαργαρίτη.

Marea στα ιταλικά και στη ναυτική γλώσσα ονομάζεται η παλίρροια. Το ολοκαίνουργιο νέο εστιατόριο Marea στην καρδιά της Θεσσαλονίκης έρχεται να ταράξει σαν παλιρροιακό κύμα τα νερά της γαστρονομίας στην πόλη. Τα αδέρφια Χρήστος και Σταύρος Σωτηρούδης, που τους γνωρίζουμε από τον εξαιρετικό «Γλυκάνισο» στην Πυλαία ένωσαν τις δυνάμεις τους με τον Θεόκτιστο Σαρασίδη και τον Γιώργο Γιώργο, γνωστούς από τα food σαλόνια της πόλης δημιουργώντας μία νέα τάση στην κουζίνα της πόλης.

To Marea δεν είναι άλλο ένα συνηθισμένο εστιατόριο με φρέσκο ψάρι και θαλασσινά. Εισάγει μία νέα, καινοτόμα φιλοσοφία στη sea food κουλτούρα της Θεσσαλονίκης σε ένα μίνιμαλ χώρο με classy αισθητική στο νούμερο 13 της Λώρη Μαργαρίτη.



Ποιο είναι το νέο που φέρνει το Marea και έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις;

Συνδυάζει τους νόστιμους και ιδιαίτερους μεζέδες που συνοδεύουν το πολύ ποιοτικό τσίπουρο, τα φρέσκα ψάρια που φτάνουν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη από το καΐκι που έχει στην Ιερισσό ο πατέρας του Γιώργου Γιώργου και τη δημιουργική κουζίνα. Είναι μία σύγχρονη ψαροταβέρνα για όλες τις ώρες της ημέρας, για φιλικές αλλά και επαγγελματικές συναντήσεις, για ένα γρήγορο τσιπουράκι αλλά και γεύματα με πολλά «αστέρια», με εξαιρετική οινική λίστα και όλα αυτά σε μία πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής και με άψογο σέρβις. Επιπλέον, φαίνεται ότι το χαμόγελο και η καλή διάθεση των ιδιοκτητών όσο και όλης της ομάδα του Marea είναι μεταδοτικά.

Στο Marea δίνουν μεγάλη έμφαση στην ποιότητα της πρώτης ύλης για αυτό και σας συνιστούμε να δοκιμάσετε οπωσδήποτε τα ωμά πιάτα, όπως το καρπάτσιο και το ταρτάρ καραβίδας.

Στα must πιάτα που δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα σημειώστε:

-το καπνιστό χέλι με ταραμά wasabi

-τη σαλάτα με κινόα, ψητό παντζάρι και κατσικίσιο τυρί

-τα χειροποίητα νιόκι με καραβίδες

-τον ροφό φρικασέ

Στα επιδόρπια μία είναι η επιλογή: Το σουφλέ σοκολάτας αλλά σε μία διαφορετική πρόταση-έκπληξη που αξίζει να ανακαλύψετε μόνοι σας και για αυτό δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα άλλο.

Το ξεχωριστό σουφλέ σοκολάτας

 

Η προετοιμασία του φαγητού

 

Ριζότο με γαρίδες και μάραθο

 

Ιδιαίτεροι μεζέδες για τσίπουρο