Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
x

ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Ο πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις, λένε πηγές.

Απάντηση σε δημοσιεύματα που ήθελαν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να γκουκλάρει τις λέξεις «Macedonia» και «Makedonia» για να καταλήξει στο σήμα που θα προστατεύει τα μακεδονικά προϊόντα, έδωσαν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik, ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναζήτηση στο Google τη λέξη Macedonia και όταν είδε ότι τα περισσότερα αποτελέσματα αφορούν τη γειτονική χώρα, τότε είπε ότι θα είναι καλύτερο να προκριθεί η λέξη Makedonia, καθώς η γραφή με «k» δίνει αποτελέσματα που αφορούν την Ελλάδα (δείτε εδώ). Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και το οριστικό σήμα θα αποφασιστεί μετά από προτάσεις που θα καταθέσει ομάδα με ειδικούς, διεθνούς κύρους.

«Για το ζήτημα των σημάτων των μακεδονικών προϊόντων, αλλά και για το rebranding της χώρας, ο πρωθυπουργός έχει συγκροτήσει ομάδα από κορυφαίους ειδικούς, διεθνούς κύρους, η οποία σύντομα θα καταλήξει σε προτάσεις για την κατοχύρωση και ενίσχυση του brand των μακεδονικών προϊόντων αλλά και για την ενίσχυση της συνολικότερης εικόνας της χώρας» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και συνιστούν: «Λίγη υπομονή λοιπόν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ