Τρίτη 13 Απριλίου 2021
x

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΖΥΜΩΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Ο κύβος ερρίφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και να προσεγγίσει δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει στα άμεσα σχέδια του την προκήρυξη συμβουλευτικού δημοψηφίσματος, ακόμα και μέσα στο φθινόπωρο, για το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κύβος ερρίφθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος θέλει κατ' αυτόν τον τρόπο να φέρει σε δύσκολη θέση τη ΝΔ και να προσεγγίσει δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Όπως προαναφέρθηκε, το δημοψήφισμα θα έχει τον χαρακτήρα του συμβουλευτικού, θα θέσει μεταξύ άλλων το θέμα της απλής αναλογικής και θα είναι κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένο, ώστε να δικαιώνει την κυβερνητική γραμμή, όποια κι αν είναι, και να αξιοποιηθεί παντοιοτρόπως. Συνεπώς θα ενταχθεί εξ ολοκλήρου στο πολιτικό παιχνίδι, καθ' οδόν προς τις επόμενες κάλπες.

Η σχετική ζύμωση στο Μαξίμου, ξεκίνησε και δεν αποκλείεται η ανακίνηση του θέματος να γίνει άμεσα. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να αναφερθεί στο θέμα ακόμα και στο διάγγελμα του, την άλλη εβδομάδα, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ