Skip to main content

Το μεγάλο ερώτημα της σημερινής μέρας για ΕΕ και κορωνοϊό

Tο Βερολίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν συντρέχει ακόμα λόγος χαλάρωσης των στόχων στην περίπτωση της Ελλάδας, για παράδειγμα

Θα «ξυπνήσει» η Ευρωπαϊκή Ένωση; Σ' αυτό το ερώτημα καλείται να απαντήσει το σημερινό Eurogroup. Ωστόσο, οι προοπτικές δεν δείχνουν να είναι και τόσο ευοίωνες.

Για παράδειγμα, η διάθεση μερικών δεκάδων εκατομμυρίων στην έρευνα για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, που αποφασίστηκε από τις Βρυξέλλες προ ημερών, έχει απογοητεύσει τους πάντες.

Σήμερα, πάντως, οι υπουργοί Οικονομικών θα αποφασίσουν μέσω τηλεδιάσκεψης μέτρα ενίσχυσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, ελπίζουν οι αναλυτές. Θα το κάνει όμως;

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι το Βερολίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι δεν συντρέχει ακόμα λόγος χαλάρωσης των στόχων στην περίπτωση της Ελλάδας, για παράδειγμα. Το επιχείρημα που επικαλείται σε αυτή την περίπτωση; Ότι δεν την έχει χτυπήσει αποφασιστικά ο κορωνοϊός, οπότε έχει ακόμα περιθώρια κινήσεων. Εννοείται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για περαιτέρω βοήθεια στους έχοντες ανάγκη, αυτομάτως, «πάνε περίπατο». Για αυτό και το συγκεκριμένο Eurogroup έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.