Skip to main content

Ένα μεγάλο ερωτηματικό στο project της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η νέα ημερομηνία για τις μη δεσμευτικές προσφορές και οι μνηστήρες -σίγουροι και μη- που θέλουν να αγοράσουν το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής

Για τις 28 Νοεμβρίου μετατέθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την κατάθεση των μη δεσμευτικών προσφορών για την Εθνική Ασφαλιστική. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δεσμευτικές πάνε για το τέλος Φεβρουαρίου, αν βεβαίως όλα πάνε με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την πλευρά του πωλητή.

Οι ίδιες, συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, επιμένουν ότι επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει, κυρίως από την καναδική Fairfax, που στον όμιλο Εθνικής Τράπεζας θεωρούν ότι θα πάει μέχρι τέλους. Το θέμα είναι τι ύψους προσφορά θα καταθέσει. Σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή της κινεζικής Fosun, πληροφορίες επιμένουν ότι είναι και πάλι αμφίβολη, ενώ το μεγάλο ερωτηματικό είναι το fund CVC, το οποίο το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει μεγάλη δραστηριότητα στο κομμάτι της νοσηλείας στη χώρα μας.

Εννοείται πάντως ότι όλα θα αλλάξουν αν η Fosun αποφασίσει να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της εταιρίας. Δυστυχώς, από τις πρόσφατες επαφές, ελληνο-κινεζικού ενδιαφέροντος, που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα, δεν κατέστη δυνατό να αποκωδικοποιηθούν οι προθέσεις της.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από όλες τις συζητήσεις που έγιναν τον περασμένο μήνα στη Σαγκάη, αυτή που ξεχώρισε ήταν της κινεζικής πολυεθνικής SPIC, που δραστηριοποιείται στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με δυο Έλληνες επιχειρηματίες, που βρέθηκαν εκεί με τον πρωθυπουργό. Η SPIC αναζητά εταίρο στην Ελλάδα. Κι αυτή ήταν ίσως η μοναδική συγκεκριμένη συζήτηση που έγινε επί κινεζικού εδάφους.