Skip to main content

Το μεγάλο στοίχημα των Καναδών για την Μαρινόπουλος

Η κυβέρνηση προσέγγισε την Fairfax του Πρεμ Γουάτσα για να συμμετάσχει στη διάσωση της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ της χώρας.

Και την Fairfax, του Καναδού μεγαλοεπενδυτή, Πρεμ Γουάτσα, φέρεται ότι «επιστρατεύει» η κυβέρνηση στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει για να διασώσει στο «παρά 5'»τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας, «Μαρινόπουλος».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Fairfax, που είναι «βαριά» επενδεδυμένη στην Ελλάδα, προσεγγίσθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου, για το σκοπό αυτό, αλλά προς το παρόν: α) Άγνωστο με τι ανταλλάγματα, ενώ β) είναι ακόμα άγνωστο αν θα ανταποκριθεί κιόλας. Κι αυτό γιατί οι συζητήσεις φέρεται να βρίσκονται σε εξαιρετικά πρωτόλειο στάδιο.

Μια και ο λόγος στη Fairfax, πάντως, να σημειωθεί ότι το πρόσφατο κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Αγροτικής Ασφαλιστικής από τον γερμανικό όμιλο Ergon, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο deal στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, στα χρόνια της κρίσης. Το μεγαλύτερο ήταν και παραμένει η εξαγορά της Eurolife Ασφαλιστικής από την Fairfax, που ολοκληρώθηκε μόλις πέρυσι. Το γεγονός αποδεικνύει εκ των πραγμάτων το πόσο αποφασισμένο είναι το καναδικό fund να κερδίσει το ελληνικό στοίχημα. Αν μάλιστα εμπλακεί, όντως, και στη διάσωση της «Μαρινόπουλος», τότε, το στοίχημα αυτό γίνεται ακόμα πιο μεγάλο, καθώς η έκθεση στον ελληνικό κίνδυνο είναι σημαντική.

Η Fairfax έχει αυτή τη στιγμή συμμετοχή σε τράπεζες, ασφαλιστικές και εμπορικές εταιρίες στην Ελλάδα και συνεχίζει...