Skip to main content

Τo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και το ΑΠΘ ανανέωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Γάκης και ο πρύτανης του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, υπέγραψαν το σχετικό Πρωτόκολλο.

Στην επικαιροποίηση και ανανέωση του μεταξύ τους Συμφώνου Συνεργασίας προχώρησαν απόψε ο Οργανισμός του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, επεκτείνοντας για τα επόμενα δυο χρόνια χρόνια την από κοινού εποικοδομητική προώθηση δράσεων πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ερευνητικού περιεχομένου.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Βασίλης Γάκης και ο πρύτανης του Α.Π.Θ. καθηγητής κ. Νικόλαος Παπαϊωάννου, υπέγραψαν το σχετικό Πρωτόκολλο, εξουσιοδοτώντας τη Συντονιστική Επιτροπή να αξιολογεί ανά τακτά χρονικά διαστήματα το παραγόμενο έργο και να υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης όποτε το κρίνει αναγκαίο.

Στους βασικούς άξονες του Συμφώνου Συνεργασίας ξεχωρίζουν η διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, καθώς και πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και άλλων δράσεων, η διάθεση συνδρομητικών εισιτηρίων για τις παραστάσεις που είναι παραγωγές του ΟΜΜΘ στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΑΠΘ, η φιλοξενία ευέλικτων παραστάσεων ή αναλογίων του ΟΜΜΘ σε αίθουσες του ΑΠΘ, η πρόσβαση του ΟΜΜΘ στις ηλεκτρονικές πηγές και βάσεις δεδομένων των βιβλιοθηκών του ΑΠΘ, καθώς και η ανάδειξη του αρχείου της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ σε χώρους του ΟΜΜΘ.