Skip to main content

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μειώνει την κατανάλωση ενέργειάς του κατά 60%

Το Μέγαρο Μουσικής αντικατέστησε 278 συμβατικές λάμπες με σύγχρονες τύπου Led - Εξαφάλισε υψηλότερη ενεργειακή απόδοση και χαμηλότερη κατανάλωση.

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βάζει στην καθημερινότητα του την εξοικονόμηση ενέργειας.

Συμβαδίζοντας με τις ανάγκες της εποχής λόγω της ενεργειακής κρίσης και εντατικοποιώντας τις προσπάθειες ενεργειακής αναβάθμισης του, ώστε να καταστεί πιο φιλικό στο περιβάλλον, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης προχώρησε σε σημαντικές παρεμβάσεις στο σύστημα φωτισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, αντικαθιστώντας 278 συμβατικές λάμπες με σύγχρονες τύπου Led. Οι αλλαγές πραγματοποιήθηκαν στο φουαγιέ της αίθουσας «Μωρίς Σαλτιέλ», στα φωτιστικά κήπου, στον φωτισμό των εξωτερικών παραθύρων και στον εξωτερικό φωτισμό για την ανάδειξη του κτηρίου Μ1.

Με αυτήν την πρωτοβουλία το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης βάζει στην καθημερινότητα του την εξοικονόμηση ενέργειας καθώς μειώνει το σύνολο της κατανάλωσης στους χώρους αυτούς κατά 60% (από 14.550w σε 5.900w), εξασφαλίζοντας υψηλότερη ενεργειακή απόδοση, χαμηλότερη κατανάλωση αφού περιορίζει αισθητά την ενεργειακή δαπάνη και βέλτιστο φωτισμό.