Skip to main content

Το μεσημέρι το ραντεβού αλληλεγγύης για τη μικρή Μαρία στη Νεάπολη

Η Μαρία είναι μαθήτρια της Δ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και βρίσκεται εδώ και ενάμισο χρόνο σε αναπηρικό καροτσάκι με τραχειοτομή.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένες οι δύο αθλητικές συναντήσεις ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για την υποστήριξη της μικρής Μαρίας, που πάσχει από δύο αυτοάνοσα νοσήματα και δίνει μια τεράστια μάχη για τη ζωή.

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νεάπολης, θα πραγματοποιηθεί, από τις 3.45 και μετά, στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, στην περιοχή Στρεμπενιώτη, ποδοσφαιρικό τουρνουά βετεράνων ποδοσφαιριστών των ομάδων της Νεάπολης, του ΠΑΟΚ, της Κ17 του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα στο ταρτάν του σταδίου θα εξελίσσεται μαραθώνιος αγάπης, στον οποίο θα συμμετάσχουν παραολυμπιονίκες, πρωταθλητές του στίβου και καλλιτέχνες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής, όπως επίσης και μέλη αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και τοπικών φορέων.

Η Μαρία είναι μαθήτρια της Δ΄ Τάξης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών και βρίσκεται εδώ και ενάμισο χρόνο σε αναπηρικό καροτσάκι με τραχειοτομή. Η κινητοποίηση, που απέκτησε μεγάλη δυναμική, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Δημήτρης Ζιγκερίδης, αποσκοπεί στη συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας προκειμένου η μικρή μαθήτρια να νοσηλευτεί σε υγειονομική μονάδα του εξωτερικού. Για το σκοπό αυτό διατίθενται κουπόνια-εισιτήρια των δυο και τριών ευρώ (για όσους θα πάρουν μέρος στον αγώνα στίβου).  

Το ραντεβού της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης έχει ορισθεί για τις 3.45 το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο Νεάπολης, με τους δρομείς να μπορούν να τρέχουν έως τις 10 το βράδυ, όπως και την επόμενη ημέρα (Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018) από τις 10 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

«Είμαστε χαρούμενοι που η οικογένεια της μικρής μας φίλης αποφάσισε μαζί με τους Βετεράνους Ποδοσφαιριστές Νεάπολης να βοηθήσουμε όλοι μαζί τη Μαρία, ένα παιδί που βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι και δίνει τεράστια μάχη για τη ζωή. Όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις ευχές μας για να βγει νικήτρια», αναφέρει σε μήνυμά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Νεάπολης Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το τουρνουά ποδοσφαίρου θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 8 μ.μ., ενώ όσοι επιλέξουν να συμμετάσχουν στον αγώνα στίβου-ανθρωπιάς θα βρίσκονται στα κουλουάρ από τις 10 το πρωί. Αναλυτικά:

15.45:  Έναρξη της εκδήλωσης-Ανακοινώσεις-Δηλώσεις,

16.00: Βετεράνοι Νεάπολης-Βετεράνοι Θεσσαλονίκης

16.55: Βετεράνοι Νεάπολης-Βετεράνοι ΠΑΟΚ

17.50: Βετεράνοι ΠΑΟΚ-Βετεράνοι Θεσσαλονίκης

18.45: ΠΑΟΚ Κ17-Α.Σ. Νεάπολης