Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Το «METEORON» παίρνει αύριο τη θέση του απέναντι από το δημαρχείο

Το έργο του Θεσσαλονικού καλλιτέχνη είναι μια σύνθεση που θα αποτελείται από 15 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα

Ένα γλυπτό, έργο τέχνης του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου, υποδέχεται αύριο η Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το γλυπτό «METEORON», δωρεά από το «Κτήμα Γεροβασιλείου» προς τον δήμο Θεσσαλονίκης, το οποίο σχεδιάζεται να τοποθετηθεί στον χώρο πρασίνου έναντι του δημαρχιακού μεγάρου.

Το έργο του Θεσσαλονικού καλλιτέχνη είναι μια σύνθεση που θα αποτελείται από 15 μορφές χυτευμένες σε αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας.

Οι μορφές θα αναπτύσσονται και θα περιπλέκονται μεταξύ τους επί κατακορύφου άξονα και μεταξύ αυτών θα παρεμβάλλονται σωλήνες, που μαζί με τις μορφές θα συνθέτουν το τελικό αποτέλεσμα.

«Η πόλη μας θα αποκτήσει ένα νέο τοπόσημο. Έχει δημιουργηθεί ειδική βάση και θα ακολουθήσει κατάλληλος φωτισμός», είπε κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ευχαρίστησε τόσο τον καλλιτέχνη Κωστή Γεωργίου όσο και τον δωρητή το «Κτήμα Γεροβασιλείου ΑΕ».

Το «METEORON» θα είναι τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση, σχέδιο του ιδίου του γλύπτη. Οι διαστάσεις του γλυπτού στην πλήρη ανάπτυξή του θα είναι 1.40 x1.40 μέτρα πλάτος και το τελικό του ύψος, μαζί με τη βάση, θα είναι 10-11 μέτρα.