Skip to main content

Το μήνυμα του Χατζηδάκη για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000 (vid)

Με αναφορά στον νέο περιβαλλοντικό νόμο το μήνυμα του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον εφετινό εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Natura 2000

Το δικό του μήνυμα για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Natura 2000, με χαρακτηριστική αναφορά στον νέο νόμο για το περιβάλλον, ο οποίος ήγειρε θύελλα αντιδράσεων για τις διατάξεις του, έστειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σε βίντεο που δημοσιοποίησε το υπουργείο και ο ίδιος απεικονίζεται μέσα σε χώρο πρασίνου.

«Natura, φύση, το μέλλον μας. Το μέλλον των παιδιών μας. Το μέλλον του δικού μου παιδιού. Γι' αυτό νοιαζόμαστε ιδιαίτερα για τη φύση στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό κάναμε και με τον τελευταίο περιβαλλοντικό νόμο. Ξέρω, βέβαια, ότι ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του για αυτόν τον νόμο. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει», αναφέρει στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο κ. Χατζηδάκης και προσθέτει:

«Εφαρμόσαμε τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές: Ειδικές Περιβαλλοντικές Μελέτες για τις Natura, Διαχειριστικά Σχέδια από το υπουργείο και Προεδρικά Διατάγματα από το Συμβούλιο της Επικρατείας».

«Νοιαζόμαστε για τη φύση. Όχι γιατί θέλουμε να είμαστε τα καλά παιδιά της Ευρώπης, αλλά γιατί νοιαζόμαστε για τα δικά μας παιδιά», καταλήγει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.